Android Programlama ve Uygulama Rehberi

Kodla Büyü
Amazonda bulunan kitap fiyatlarinida karsilastirirsaniz onların yapması normal. Onlarda 400 500 sayfalik bir kitap 30 40 dolar iken. Bizde 1000 sayfalik bir kitap 12 dolara satılıyor. Insanlarimiz buna da pahali diyor.

Neyse play store da uygulamam var. Sadece bir uygulama var. Cunku uygulamayi yukledigimden beri surekli kitap hazirlamak ile ugrastigim için yarim kalan uygulamalarim var onlari yukleyemedim. Hali hazirda devam eden su an 3 kitap projem daha var.
Kitapta 2b veya vr ile ilgili uygulamalar bulunmuyor. Android cok kapsamli bir platformdur. Bu dediklerinizi ayri bir kitapta ve en az 1000 sayfa olacak sekilde baska bir kaynak izah edebilir. Çünkü sadece kod bilmeniz yetmez fizik ve matematik te bilmeniz gerekir. Bunun icin ayri bir kitap lazim. Bunlari eklerdim ama ekleyeceklerim girişin kapı tokmağı da olmazdi.

2b ve vr icin bu kitabi tavsiyr etmem.

Neyse bu hamur çok su götürür

https://play.google.com/store/apps/deta ... nolojileri
 
Merhaba gündemi yakından takip ettiğiniz için tebrik ederim.

Ancak Google 'ın Java desteği hala devam ediyor. Google java desteğini bitirecek tarzında herhangi bir açıklama yapmadı. Google'ın resmi açıklaması şöyle:"bundan sonra Android uygulamalar geliştirmek için Kotlini'de kullanacağız."

Bu açıklamaya bakarsanız sadece Kotlin demiyor. Yani Kotlin ve Java birlikte devam ediyor. Hem bu açıklama hem de aşağıdaki nedenlerden dolayı Java desteği devam edecektir.

1.Öncelikle Kotlin ve Java birlikte kullanılıyor. Çünkü Kotlin bir JVM dilidir ve derleyici Javada olduğu gibi bytecode üretir. Aslında Kotlin derken biz Javayı kullanıyoruz.

2. Kotlin ile uygulama geliştirmek için ihtiyacımız olan yazılımlar şunlardır; Java JDK ve IntellijIDEA (ayrıca eclipse veya android studio da kullanabilirsiniz.) İkinci yazılım zorunlu değil diğer programları da kullanabiliriz ama JAVA JDK'yı kurmadığınız zaman Kotlin ile uygulama geliştiremezsiniz. Bu da Kotlin ve Java'nın ayrılmaz ikili olduğunu gösteriyor.

Yani özet olarak

"Kotlin, Java Kütüphanelerini kullanmaktadır."

Google'ın Kotlin'i destekleme sebebine mercek tuttuğumuzda ise, Android uygulamaları yazarken Java'nın hantal yapısından kurtulmaktır. Kotlin ve Java dillerinin birbirine benzer syntax yapıları vardır. ancak java ile yazılan bir kod Kotlin ile yazıldığı zaman kodların %40 azaldığı görülmüştür. Bundan dolayı Kotlin'i destekliyor.

Burada da geliştiriciler ikiye ayrılıyor; Eğer kütüphane yazmak istiyorsanız Java'yı, Basit ve hızlı bir şekilde Android uygulamaları geliştirmek istiyorsanız Kotlini kullanmalısınız. Bu tercih tamamen size kalmış. Kotlin resmen desteklenmeden önce de bu dil ile yazılan android uygulamaları vardı. Pinterest, Basecamp 3 bunlardan birkaçıdır.

Java ve Kotlin %100 uyumlu çalışan dillerdir. Ben ayrıca bir Kotlin geliştiricisi olarak Kotlin içinden Java kodlarını, Java içinden de Kotlin kodlarını çağırıp uygulamalar geliştiriyorum. bu inanılmaz bir kolaylık ve hız kazandırıyor. Ama Java yı bırakmak asla aklımdan geçmez. Çünkü kotlinin amacı hızlı kod yazmak. Javanın amacı ise esaslı kod yazmaktır.

Kotlin'in çok basit bir kullanımı olduğunu kabul etmekle birlikte sadece Kotlin ve sadece java demiyorum. Her ikisi uyum içinde çalışan programlama dilleridir. her ikisi birlikte kullanılabilir.

Kotlin sadece Android için değil ayrıca, server-side, client-side ve JavaScript ile uyumlu çalışan bir dildir. İleri de Kotlin birçok yerde karşımıza çıkacaktır. Hatta şu an da MacOS ve İOS için de çalışmalar devam ediyor. çok yakında İOS içinde kotlini kullancağız.

Özet olarak: Kotlin ve Java , Java ve Kotlin ayrı düşünülemez.
 
Sepete atalım bakalım. Uzun zamandır bilgisayar kitabı almıyordum. Genelde parayı boşa harcamış gibi hissettiriyor insana içeriği boş kitaplar. Önyargılı yaklaşımım biraz da bundan dolayı. İnceleyince yorumlarımı yazarım.

GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bende sizin gibi boş kitaplara çok para verdim. Bu şekilde soru sormanız ve kılı kırk yarmanız ben ce normal. Sonuçta para ödüyorsunuz.

Umarım faydalı olur.

Ayrıca bu forumu takip ediniz çünkü iki hafta içinde yeni çalışmalarım var. Bunları buradan duyuracağım.
 
Kitabınızı aldım. Yorumlardan faydalı olacağı kanaatindeyim.
Teşekkürler, emeğinize sağlık.
 
Ben de az önce kitapyurdu üzerinden sipariş verdim. Bakalım inceleyince yorum yazarım. Yeni çalışmalarınız nasıl gidiyor bu arada?
 
İlginiz için teşekkürler. Çalışmalar devam ediyor. İkinci kitabım (Android ile dolaylı olarak ilgili) 17 temmuzda yayınlanıyor. Kitap kapağını birkaç güne yayınlayacağım.
 
Bir programcı olarak android ile alakalı bir kitap arıyordum.
Pekçok sitede hiç olumsuz yorum yok. Tüm okuyucuların yorumları olumlu.
En uygun zamanda alacağım.
Bu arada hocam inşallah emeğinizin hakkını alırsınız.
 
Henüz çıkmadı sanırım. Çıkınca alacağım. ionic framework için de yazacak mısınız? Diğer kitaplarınıza devam vb. projeler var mı?
 
Ilginize teşekkürler. Devam eden kitap projem var. Android ile ilgili ikinci kitabımı hazırlarken google android için kotlin dilini kullanacağını duyurdu. Yayineviyle görüşerek oncelikle kotlin için bir kitap yazmanın daha iyi olacağını söyledim. Sağ olsunlar kırmadılar beni ve ilk kotlin kitabını yazdık. Üçüncü kitabim android ve java ile ilgili olacaktır.

Kotlin kitabı 17 temmuz 2017 tarihinde yayinlanacaktir. Önümüzdeki hafta http://www.levelkitap.com sitesinden kotlin ile ilgili örnek videoları inceleyebilirsiniz. Teşekkürler...
 
Geri
Üst