Promosyon haksızlığı.

Kodla Büyü

cilekes_ogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
677
arkadaşlar il dışı tayin ile tayin olmuş bulunmaktayım geldiğim il de de promosyon almadım atama kararnamemde de ilimizde promosyon almamıştır diye işaretlenmiş durumdadır fakat tayin olduğum ilçe de banka ile şöyle bir anlaşma yapılmış atama ile gelen öğretmenlere promosyon verilmeyecek diye bu ahlaksız anlaşma nasıl yapılmış bilmiyorum sizce nasıl bir yol izleyim, bu parayı onlara bırakmayı düşünmüyorum . Paranın miktarı önemli değil sadece yaptıkları anlaşmanın şeref yoksunu bir anlaşma olduğunu düşünüyorum.
 
Bende de aynı durum var. Eski bulunduğum yerde 3 senelik anlaşma ve senelik 3 taksitte ödenmekte. Yeni geldiğim yerde ise de 3 senelik anlaşma yapılmış ama tümü peşin ödenmiş.

Verilen yazıda promosyon ödenmiştir yazmakta. Fakat sadece 1/3'ünü vermişlerdi.
 
Görev yaptığım ilçede, benzer durum yaşandı. Arkadaşlarımız dilekçe ile başvuru yapıp istediler. Ret cevabı alınca, sendika girdi devreye. Yine bir sonuç alınamadı ve sendika avukatına vekalet verilip dava açıldı. Dava açan arkadaşlarımız aldılar promosyon ücretini. Sendikanız varsa, şube başkanı ya da temsilciniz ile görüşün derim hocam.

Şunu da belirteyim: belki reklam olacak, olsun da; ama, ilçemizde sadece Türk Eğitim Sen ilgilendi bu durumla. Diğer sendikaların hepsi, üyeleri ısrarla dava açılmasını istedikleri hâlde, uzak durdular; dolayısıyla, sadece Türk Eğitim Sen üyeleri alabildi bu promosyonları.
 
Hocalarım cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum kurumdan önce dilekçe ile isteyim vermezler ise artık davalık olacağız ama böyle bir anlaşma yapılması resmen şu demek gelecek olan öğretmenlerin promosyonlarını da bize verin 3 kuruş fazla alalım anlaşma yaparız onlara vermezsiniz sonra bunu da ilçede kişi başı şukadar promosyon anlaşması imzaladık diye reklamını yaparız.
 
Geri
Üst