Bilgisayar Bilimi Dersi Yıllık Plan

Kodla Büyü
@emrahsahan hocam, bildiğim kadıyla bilgisayar bilimi dersinde Python konusuna 2. dönem geçilmesi gerekiyor. İlk dönem algoritma, problem çözme vs. anlatılması gerekiyor.
 
hocam teşekürler ancak bu planların içi neredeyse boş, bir de etik konusu yok, en iyisi baştan yazmak, ben de yarın başlamayı düşünüyorum
 
Arkadaşlar merhaba. Dersimiz öğretim programındaki kazanımları (KUR1) plana aktardım. Eksikler için tavsiyelerinizi bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 2017_2018_LiseBilgisayarB_Yillik_plan_v1.rar
    26.1 KB · Görüntüleme: 409
hocam teşekürler ancak bu planların içi neredeyse boş, bir de etik konusu yok, en iyisi baştan yazmak, ben de yarın başlamayı düşünüyorum

Hocam kafama estikçe ekleme yapıyorum henüz boş.İstiyorsanız siz de ekleme yapabilirsiniz.Plandan ziyade kullanacağımız örnekleri plana eklersek daha verimli olur.Sözel konular sıkıcı geliyor kısaca geçeceğim.
 
Hocalarım daha içeriği incelemedim.. öğrenmek için soruyorum neden pyhton dili basit düzeyde C ya da Android programlama olsa olmaz mı ?
 
Python ile yazmak daha kolay ama C de olabilir.Python ile yazdığınız kodlar tüm platfomlarda çalışıyor en büyük artısı bu bence.Windows, android, linux..Yalnız grafik tabanlı çalışmak biraz zor visual studio gibi sürükle bırak olayı yok şu anda ya da ben görmedim.Form öğelerini de kod yazarak oluşturuyorsunuz.
 
Arkadaşlar herkesin fikrine saygılıyım. Tek bir programı baz almak yerine okul, donanım ve öğrenci potansiyeline göre seçim yapılmalı.. Python dilini inceledim biraz bu dil öğrenci seviyesi düşük olan okullar için çok uygun ancak çocuklarda biraz potansiyel varsa bence en baz olarak C dili anlatılmalı.. Hatta Fen Lisesi olan ya da donanım ve öğrenci imkanı olan okullar direk Temelden başlayark android programlama anlatması daha uygun olur.. Bu da benim fikrim..
 
Ben de hangi programı göstereceğime hala karar veremedim. Anadolu lisesindeyim. laboratuvarım yok. E.T ile ders işleyecem. Ben de Delphiden başka dil bilmiyorum. Bir de Seçmeli Ders olduğu için ve sınavlarda cıkmadığı için öğrencileri motive etmek çok zor. Fazla zorlayamıyorum malesef. Kafam çok karışık takipteyim...
 
Geri
Üst