AHM€T Y€S€Vİ ÜNİV€RSİT€Sİ UZAKTAN €ĞİTİM BİLGİSAYAR MÜH€NDİSLİĞİ

Kodla Büyü

agomusti

Site Gezgini
Mesajlar
61
ARKADAŞLAR AHM€T Y€S€Vİ ÜNİV€RSİT€Sİ UZAKTAN €ĞİTİM BİLGİSAYAR MÜH€NDİSLİĞİ HAKKINDA N€ DÜŞÜNÜYORSUNUZ. BU S€N€ KAZANDIM BU BÖLÜM HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YORUM YAPARLARSA S€VİNİR
 
Hocam öncelikle hayırlı olsun.
Ben de uzaktan eğitim farklı bir bölüm okudum. Size tavsiyem Facebook içinde bölümünüzün grubunu bulmanız. Grup içinde eski vize-final-bütünleme sorularını veya sınavla ilgili tüyoları eminim paylaşıyorlardır.
Ben dersleri düzenli izleyerek ve kısa notlar tutarak, geçmiş sınav sorularını da karıştırarak bölümü dereceyle bitirdim. İnşallah siz de başarılı olursunuz.

Bu arada, forumda yazdıklarınızın tamamında büyük harfler kullanmamanızı tavsiye ederim.
 
ücretli mi? ücreti ne kadar? size zahmet olmazsa mtprogrammer hocam bütün süreci yazarmısınız?
 
Gireceğiniz önlisans/lisans/yüksek lisans programına göre başvuru tipleri değişiyor.
Şayet önlisans veya lisans düşünüyorsanız ilgili programın puan türünü öğrenmelisiniz. LYS ve YGS'ye girmek için... Bunu LYS tercih kılavuzundan öğrenebilirsiniz.
Yüksek lisans düşünüyorsanız, ilgili üniversitenin uzaktan eğitim merkezinin web sitesinden bilgi alabilirsiniz.
Uzaktan eğitim programları ücretlidir. Ancak, örgün öğretim gibi sürekli derslere fiziksel olarak katılmayacağınız için yol,yemek vb. masraflara kıyasla daha az bir ücret ödersiniz. Tam ücreti öğrenmek için uzaktan eğitim programının web sitesini inceleyin.
Dersleri online olarak izlersiniz. Herbir dönem 14 haftadan oluşur (genellikle). Bazı programlarda derslerin en az %30'u yüzyüze yapılır, buna dikkat edin. Ama her bölümde değil... 2015 yılında alınmış bir YÖK kararı var bu konuda... Dersleri canlı olarak takip edemezseniz daha sonra kayıttan dinleyebilirsiniz. Bazı bölümlerde dersleri canlı izlemenin final notuna etkisi var, bu durum üniversiteye ve bölüme göre değişir. Yine genel olarak hepsinde olmamak şartıyla ödevler de verilir. Ödevleri online olarak gönderirsiniz. Direk final notuna etki eder.
Vizeler bilgisayar başında yapılır. Yanlış, doğruyu götürmez. Süre vardır, giriş hakkı vardır. Google'dan aratarak cevapları bulamazsınız. Buna emin olun. Dersi dinlemiş olmanız gerekir. Çünkü seçenekler ve sorular yoruma dayalıdır.
Finaller, üniversitenin kendi kampüsünde veya yine üniversite tarafından belirlenen başka üniversite kampüslerinde yapılır. Bunu kaydolmayı düşündüğünüz bölüme sormalısınız.
Finaller, vize gibi değildir. Daha çok ders hocasının anlattığı şeyler çıkar. Dersi dinlediyseniz ve kısa notlar alıp sınava girmeden tekrar yaptıysanız çok rahat yüksek bir not alabilirsiniz.
Vizenin %20'si, finalin %80'i alınır. Genelde çan eğrisi kullanılır. Şayet dersten kalırsanız, bütünlemeye girersiniz. Bütünleme de final gibi yüzyüze yapılır. Ancak vize ve final notları kullanılmaz. Bütünleme başlı başına geçme notuna etki eder.
Diplomaya gelince, yakın zamanda YÖK tarafından alınan bir kararla diplomalarda "Uzaktan Eğitim" ibaresi yazar. Bu durum biraz can sıkıcı maalesef...
Yine bazı bölümlerde staj da var...
 
Ben sizin yerinizde olsam 1 senede yüksek lisans bilgisayar mühendisliği bitirirdim.Yönetimle bizzat görüştüm.Öteki sene siber güvenlik ve yazılım mühendisliği yüksek lisanslar da açılacak.Bu sene ben de buradan mezun oldum
 
yanlış bilmiyorsam bu yıl uzaktan eğitim yapan üniversiteler için (sadece yesevi var sanırım) yök yeni bir karar aldı. Artık diplomalarda uzaktan eğitim lisans diploması yazacak.
 
Uzaktan eğitim içinde en kaliteli eğitim veren üniversite.Uluslararası bir üniversite.E-devlet ve sgk bu üniversiteyi tanıyor.Uzaktan doktora açılsın hemen yazılırım.Mebbise işlenmesinde sıkıntı yok benim işlendi.
 
Geri
Üst