Özür diliyorum: Çalıştay, değerlendirme ve gelecek

Kodla Büyü
Bir forumda başlayan birliktelik uluslararası olarak kabul edilen bir fuarda ciddi ve katılımı bol bir çalıştay düzenliyor. Türkiye şartlarında olması imkansız gibi görünen bir durum ortaya çıkmış. Bunları göz ardı etmeyin değerli meslektaşlarım. Elbette hatalar eksiklikler olacaktır. Kaldı ki Niyazi beyin ne kadar ilgili ve fedakar olduğunu biliyoruz. Üstüne çalıştay sonunda eksikleri hatalarını dile getirmiş. Yine bize örnek olmuş . Kaçımız bu şekilde özeleştiri yapabiliyoruz.
Bu çalıştay ciddi bir adım oldu devamı gelecektir.
Teşekkürler BBnet ailesi.
Teşekkürler Niyazi Saral.
 
Sayın Niyazi Bey ve Bbnet ailesi, diğer arkadaşlarımın da dediği gibi sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederiz... Sonuçta her büyük organizasyonda aksaklıklar olur. Analaığım kadarı ile kasti yapılan bir şey yok. Niyazi Bey ve bu forum bize çok şey kattı ve katmaya devam ediyor... Emeği geçen herkese teşekkürler tekrar...
 
m17h41r' Alıntı:
Sayın Niyazi Bey ve Bbnet ailesi, diğer arkadaşlarımın da dediği gibi sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederiz... Sonuçta her büyük organizasyonda aksaklıklar olur. Analaığım kadarı ile kasti yapılan bir şey yok. Niyazi Bey ve bu forum bize çok şey kattı ve katmaya devam ediyor... Emeği geçen herkese teşekkürler tekrar...
:alkis:
 
ist_koord' Alıntı:
akin79' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
akin79' Alıntı:
Niyazi SARAL' Alıntı:
Özür Diliyorum
Sevgili gençler, idealist bilişim öğretmenleri: Bundan sonra yapılacaklar için birçok konu, etkinlik bu forumda tartışılacaktır. Konunun gerçek sahipleri olarak sizlerin fikirleri mutlaka daha sonraki adımlarda daha etkili olacaktır. Birçok farklı yol, mücadele biçimi önünüze gelecek; bazılarında ben de yardımcı olmaya çalışırım. Örneğin EĞİTEK genel müdürü ile randevu almaya çalışabilirim. (Bence başarılı da olurum.) Bu toplantıya Sakarya Üniversitesinden öğretim görevlileri de gelebilir isterlerse.

Niyazi Bey biz BT Öğretmenlerinin sorunlarına gösterdiğiniz ilgiden dolayı size teşekkür etmek istiyorum. Çalıştay gibi bir organizasyonun oluşmasında yaptıklarınızdan ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Belirttiğiniz gibi hiç bir mücadele sonucunda tamamen kazanmak veya kaybetmek yoktur. Bu çalıştay ile biz BT Öğretmenleri bundan sonra yapabileceklerimiz adına kazanımlar elde ettik. Bence yukarıdaki öneriniz bu kazanımları ilerletmek adına bir adım daha olabilir. BBnet yöneticileri, siz ve üniversitedeki hocalarımızın durumu sıcağı sıcağına Eğitek Genel Müdürü ile görüşüp isteklerimizin sonucunun olumlu veya olumsuz bir netliğe kavuşması, bundan sonraki süreçte atacağımız adımları etkileyebilir.

Bence böyle bir görüşme ayarlayabilrseniz bu görüşmenin bizler için önemi büyük olacaktır.

Ey rabbim sen bana akıl fikir ver.

Sayın Niyazi SARAL Bey; öncelikle bu etkinlik için yaptıklarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Ancak sizden ricam lütfen Eğitek Genel Müdüründen randevu almayın. Bırakın zorda olsa bu randevu işini BT Öğretmenleri kendileri halletsinler yoksa hep bir Niyazi Ağabeye ihtiyaç duyacaklar. Sizin varlığınızı bilmek gerçekten çok hoş. Ama anlayamadığım şey şu neden devletimin öğretmeni kendi müessesinden bir idareciye, bir insana ulaşmak için sizin gibi melek kalplide olsa dışarıdan bir insandan medet umar.

Geçen hafta(04-08 ekim 2010) Ankaradaydık
Diyarbakır'dan Şirin ve Zerrin öğretmenlerimi,
Bolu'dan Adem öğretmenimi,
Van'dan Haşim öğretmenimi,
Eskişehir'den Burcu öğretmenimi,
Eğitek Genel Müdür Yardımcısı Turan ŞİŞMAN beyefendiye götürdüm ve kafamda hep şu soru vardı ya sadece bir il koordinatörü ile gidebileceklerini düşünürlerse oysa Turan Bey BÖTE bölümünü bitirmiş öğretmenlerle görüşmek istemişti ve bende bir öğretmen olarak o salondaydım.
Neyseki toplantı sonunda 5 öğretmen ne konuşmuş olurlarsa olsunlar Eğitek Genel Müdürünün yada Genel Müdür yardımcısının konuşulabilir kişiler olduğunu biliyorlardı. Ben orada olmasamda bir gün Eğitek Genel Müdürünün kapısını çalıp randevu isteyebilirler.

Niyazi SARAL Beyefendi sizden bir yetişkin eğitmeni olarak ricam arkadaşlarımı motive edin, yüreklendirin ancak onların yerine randevu almayın yoksa her adımda sizin elinizi arayacaklardır. Umarım niyetimin meslektaşlarımın rüştünü kendi kendine ispat edebileceklerine dair inancımdan geldiğini anlamışsınızdır.

Değerli Öğretmenlerim CEBİT sizin için bir adım olsun aşın artık kalıplarınızı çıkın gidin randevu isteyin gördünüz TUNAY beyde bir insan gidin ve cesurca anlatın hocam bizim derdimiz var diye. Çekinmeyin, sivrilirmiyim diye korkmayın unutmayın bu dünyada korkulacak tek şey yaradandır ve onun dışındaki herkes kuldur. Hepiniz için bu başlangıç hayırlı olsun artık ellerinizi tutan anne-babalarınızın ellerini bırakıp adım atma zamanı düşsenizde kalkın adım atmaya devam edin.

Saygılarımla CEBİT Te Microsoft danışmanına "bize neden teknoloji öğretiyorsunuz, biz kendimiz öğrenemezmiyizki" diye sorma cüretine sahip bir bilgisayar öğretmeni.

Niyazi SARAL' Alıntı:
Özür Diliyorum

Örneğin bugün 3-4 kişilik bir BBNet grubuna EĞİTEK genel müdürü randevu vermezlik edemez. Bu bir kazanımdır; insanlar sizi resmi olarak tanıdılar. Tunay Bey'in çalıştaya gelmeden BBnet sayfalarını okuması bir kazanımdır;

BBNet'in liderliği ortadadır bu en büyük kazanımdır. Yarın dernek olur, belki bir sendika...size kalmış.

Hifaş genel koordinatörü arkadaşın söylediği gibi "Bilişim Öğretmenleri Çalıştay" geleneksel hale gelebilir.

Sevgili gençler, idealist bilişim öğretmenleri: Bundan sonra yapılacaklar için birçok konu, etkinlik bu forumda tartışılacaktır. Konunun gerçek sahipleri olarak sizlerin fikirleri mutlaka daha sonraki adımlarda daha etkili olacaktır. Birçok farklı yol, mücadele biçimi önünüze gelecek; bazılarında ben de yardımcı olmaya çalışırım. Örneğin EĞİTEK genel müdürü ile randevu almaya çalışabilirim. (Bence başarılı da olurum.) Bu toplantıya Sakarya Üniversitesinden öğretim görevlileri de gelebilir isterlerse.


Arkadaşım bırak artık bunları lütfen. Niyazi Beyin yazdıklarının tamamını okudunmu. Okumamışsındır diye yukarıda birlikte hareket etme, birliktelik, ortaklık, ortak sorunları olan grupların bireysel değilde birlikte hareket etmesi, kararları birlikte alması gibi kavramları temsil eden cümleleri ekledim. Üstadım sen kendine nasıl bir görev üstlendin bilmiyorum ama sürekli herkese akıl veriyorsun. Bırak dediğim buydu. Rahat ol lütfen. Kendinide birşeyleri birilerini savunmak zorundaymışsın gibi hissetme. Lütfen hiç kimsenin huzursuzluğunu ve sıkıntılarınıda hafife alma.

sayın forum yazarı, kimleri savunduğumu düşündüğünüzü halen bilememekteyim. Önce şu kısmı bir düzeltelim alıntınız için sağolun ancak ben bir metni okumadan yazı yazmayacak edepteyim teşekkür ederim.

gene başlıyoruz :)

size sorum şu olur
1- niyazi bey yaptığınız alıntıda ben sizin yerinize konuşurummu diyor yoksa sizin konuşamınız için randevu alabilirim orada üniversiteden bu işin akademisyenleri de bulunabilirmi diyor?
2- Ben sadece; sizlerin ufkunu açan, konuşmanız için eğitekten randevu alabileceğini söyleyen beyefendiye sizleri yüreklendirmesini ve randevuyuda sizin almanızı sağlamasını rica ettim bunda ne gibi bir mahsur var?
3- sizin yazınızdan bir alıntı "BBnet yöneticileri, siz ve üniversitedeki hocalarımızın durumu sıcağı sıcağına Eğitek Genel Müdürü ile görüşüp isteklerimizin sonucunun olumlu veya olumsuz bir netliğe kavuşması, bundan sonraki süreçte atacağımız adımları etkileyebilir. " bu sözler sizin, gene siz "grupların bireysel değilde birlikte hareketi" demişsiniz çok hoş.Bu birlitkelik içine neden kendinizi dahil etmediniz? Neden dediğim gibi melek kalpli bir insanda olsa kurumun dışından bir beyefendiyi ve kendi ifadesi ile "Özür diliyorum ve itiraf ediyorum; sizlerin sorunlarını çok iyi bilmiyordum." diyen bu muhterem insanı sizin sorunlarınızı anlatmakla mükellef tutuyorsunuzda o grubun içinde bende olurum, gerekirse başıma ne gelecek olursa olsun bayrağı ben taşırım demiyorsunuz?
4-Ben diyorum başıma ne gelecek olursa olsun "BT öğretmenlerinin sorunları var diye geçen hafta Eğitek Genel Müdür Yardımcısına dert yanıyorduk", haftaya bu camianın içinden biri olarak alacağımız bir randevuda Eğitek Genel Müdürünün yada Talim Terbiye Kurulu Başkanının karşısına geçip (umarım sizinle beraber) " sayın başkanım BT öğretmenleri olarak mağduruz,... " derim.
5-Niyazi bey bir büyüklük yaptı bizlerin ufkunu açtı sağolsun.Ancak hangi baba çocuğu ilk adımları attıktan sonra kendisi yürüsün diye ellerini bırakmaz. Bende Niyazi Beyden bunu rica ettim meslektaşlarım adına, arkamızda olduğunu tecrübelerinden yararlanmak istediğimizi söyledim, söylerim; fakat grupça zümrece kendi adımlarımızı atmanın vakti geldi. Bunda nasıl bir hafife alma var?
6-Sayın forum yazarı " Üstadım sen kendine nasıl bir görev üstlendin bilmiyorum " demişsiniz ben bir eğitmenim bireylerin kendini ifade edebilmesini sağlamak benim için herşeyden önemli bir vazifedir bir eğitemen için bunda ne mahsur olabilirki?

Not: umarım gene birilerini korumaya çalıştığım düşüncesi(önyargısı) ile okuyup cevap vermeziniz ve umarım metnin tamamını okuma lütfunda bulunursunuz.

Sıkıntılarımızı daha geniş çevrelere anlatmak ve gidermek için bir organizasyon olacaksa ve benim bu organizasyona bir katkı vermem gerekiyorsa o katkıyı veririm kendi adıma bunumu soruyorsunuz. Cümleleri yazmışsınız ama neyi anlayamadığınızı anlayamadım her grubu temsil eden küçük bir ekip olur Niyazi Beyin bahsettiği böyle bir ekibin eğitekle görüşmesi. Ve bu ekipde akademisyenlerinde olabileceğinide belirtmiş. Ben kendimi lider olarak görmüyorum ama elimden ne gelirsede bu sıkıntıları aşmak içi yaparım. Peki siz yarın ankarada bir yürüyüş yapsak bakanlığa doğru bizimle beraber en önde yürürmüsünüz?

Sürekli görüştüğünüz bakanlık yetkililerinden bahsediyorsunuzda ne görüştüğünüzü size ne söylediklerini sonucu söylemiyorsunuz. Neden bizlerle ne görüşüp konuştuğunuzu bildiklerinizi paylaşmıyorsunuz.
 
Sayın akin79 forum yazarı,Peki siz yarın ankarada bir yürüyüş yapsak bakanlığa doğru bizimle beraber en önde yürürmüsünüz? demişsiniz ben zaten 4. maddede bunu yapacağımı söyledim meydanda yürümeniz kimseye batmaz ben daha da öteye geçiyorum sorunumuzu çözebilek adına TTB yada Eğitek yada PGM ye gidecek bir ekibin içinde ön saflarda yer almaktan mutluluk duyacağımı yazıyorum.

Bakanlık yetkililerinden bahsetmiyorum hocam isim vererek kimle görüştüğümü söylüyorum havada kalmasın diye. Ancak daha evvelde yazdım teknik konularla ilgili itirazım yok ancak resmi konuları burada paylaşmayı uygun görmüyorum eğer merakınız varsa The korsan beyefendide biliyor bana ulaşmak son derece kolay ulaşın ben sorularınızı yanıtlayayım sayın hocam bu tüm arkadaşlar içinde geçerli.
 
Geri
Üst