Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu Kitabım Çıktı

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Mesajlar
1,464
1 yıl aradan sonra kitabımızın yeni versiyonu ile karşınızdayız.
Bilgisayar_Ogrenmenin_Kisayolu2_DVD.jpg

İlgili başlık
bilgisayar-kitapligi-egitim-setleri-f147/bilgisayar-ogrenmenin-kisayolu-2-dvd-cikti-t151368.html

Değerli arkadaşlarım hepinize tekrar merhaba;

Nihayet mutlu sona ulaştık ve kitabımızı yayınlama şansı bulduk. Gerçekten çok büyük bir emeğin, aylarca süren yazışmaların, günler alan son kontroller ve düzeltmelerin ardından 448 sayfadan oluşan “Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu” kitabım artık sizlerle… Daha önce şiir ve denemelerin yer aldığı 3 kitabım olmuştu ama mesleki bir kitabı ortaya koymak, bilgiyi paylaşmak gerçekten mükemmel bir duygu…

Kitapta halk eğitim merkezi bilgisayar kullanımı kursunun modülleri yer alıyor, ancak daha çok güncel bilgilere yer vermeye çalıştım. (İçindekiler bölümünü incelemenizi öneririm.) İçindekiler bölümünü incelediğinizde hepimizin işine yarayacak ama özellikle halk eğitim merkezi öğretmenlerinin tam da aradığı bilgiler yer alıyor düşüncesindeyim…

Kitabımı konuşma dilinde yazmaya çalıştım. Temel bölümde fare ve klavye kullanımından başlayıp işletim sistemi kurulumuna kadar değindim. Yine bu temel bölümde 100'ün üzerinde uygulamalı soruya ve cevap anahtarlarına da yer verdim. Özellikle Excel kısmıyla çok ilgilendim. 30un üzerinde örnek excel belgesi üzerinde temel ve gelişmiş fonksiyonları anlattım. Anlatımları adım adım ekran çıktıları ile destekledim. Anlatımda işletim sistemi olarak Windows 7, Office olarak 2010 sürümünü kullandım.

Kitabımın halk eğitim merkezindeki meslektaşlarım için faydalı olacağına, kursiyerler içinde bir başucu kaynağı olacağına inanıyorum. Kitabımı şöyle tanımlıyorum: “Bilgisayarı hiç kullanmayanlar için en baştan başlayarak öğretici, bilgisayarı aktif kullananlar için eksiklerini tamamlayıcı bir kaynak”

Son 5 yıldır halk eğitim merkezinde çalışıyorum ve öncesinde de halk eğitim merkezinde kurs verme şansım olmuştu. Bunun yanı sıra özel sektörde de yetişkin eğitimleri vermiştim. Bu eğitimlerde karşılaştığım bilgisayar kullanıcı profilleri, gelen sorular, anlaşılmakta zorlanılan kısımlar bu kitabın altyapısını oluşturuyor. Halk eğitim merkezi eğitimlerinin yanı sıra “Bilişim Teknolojileri Sektöründe İlk Ulusal Yeterlilik Projesinde” Bilişim Danışmanı olarak ve Çizgi-Tagem tarafından yürütülen eğitim projelerinde yer alıyorum. Şu ana kadar Office2007 Temel ve İleri eğitimi, Office2010 Temel ve İleri eğitimi, Adobe CS5 eğitimi, Adobe Acrobat X eğitimi, Adobe Captivate 5 eğitimi ve Adobe CS6 yenilikler eğitim projelerinde eğitmen olarak görev aldım. Adobe CS4 eğitiminde ise değerlendirme uzmanı olarak çalıştım. Belki forumdan beni tanıyanlar olabilir 2007 yılından beri özellikle kurs notlarımı forumda paylaşmaya çalışırım.


Kitabın ilk baskısında sizden gelecek taleplere göre umarım çok daha fazla baskı alma şansımız olur. Kursiyerleriniz için çoklu alım taleplerini de bize iletebilirsiniz. 15+1 eğitim seti şeklinde bir seçenek getirebiliriz. Şimdilik söz sizde…

Kitabımızın Çizgi Market Üzerinden Sipariş Linki:
http://market.cizgi.com.tr/product/educ ... lg-kitap-1
Not: Satın alma işlemi için TC kimlik numarası istenmektedir. Bu faturalandırma için yasal olarak bir zorunluluktur. Ancak TC kimlik numarasını paylaşmak istemeyenler bu alana 11111111111 gibi rasgele rakamlar girebilirler.

Kitabımız ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için:
Kitabımızın Web Sayfası: http://www.bilgisayarogrenmeninkisayolu.com
Kitabımızın Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/bilgisayarogrenmeninkisayolu
Kitabımızın Twitter Sayfası: https://twitter.com/bil_ogr_kisayol

KİTAP HAKKINDA YORUMLAR
Mustafa ÖZAŞIK-MEB Bilgi İşlem Front-End Developer - UX,UI Designer
Bilişimde çalışan insanlar genelde teknik düşünür bilgiyi iyi kullanır ve anlatabildiği kadar anlatır.Anlatmak başlı başına zor bir işken, yazmaksa bambaşka bir beceri gerektirir.Biz bilişimcilerin en büyük problemlerinden olan yazamama yazdığını anlaşılabilir kılmama problemi bu kitap sayesinde tamamen ortadan kaldırılmış.Adı üzerinde: “Bilgisayar öğrenmenin kısa yolu.”Kitabın akıcı sade ve anlaşılabilir özelliklerini yazarımızın şair olmasına borçludur denilebilir. Bilgisayar dünyasından korkan sırf bu yüzden bilişime soğuk bakan insanlardan tutun,ilk defa öğrenecekler, tüm erişkin ve çocuklar için her an ihtiyaç dahilinde yanıbaşınızda bulunabilecek bir kitap özelliği göstermektedir.Kardeşimizin çıktığı bu yolda bilgisayar kitabının ilk olmaması dileğiyle, kendisine başar dilerim.
Gülnihal OTÇU -İlköğretim Matematik Öğretmeni
Artık bir bilgiyi bulmak için nasıl düşündüğümüz cümleyi direk googl e yazıyorsak bunu kitaplardan da bekliyoruz. Ve kesinlikle bu kitapta bilgisayarla ilgili kafandaki soruları içindekiler bölümünden rahatlıkla bulabileceğin bir emek var. Bilgisayar dediğin görseli olmadan anlaşılamayacak kadar karmaşık içindeki bütün bilgilerin üstüne görselleri olması harika. Bilgisayar öğrenmeye yeni başlayan biri için Başucu eseri olmayı hakediyor. Emeğine sağlık Hakan hocam.
Ali ÜNTÜRK -VHKİ
Öncelikle eline kalemine sağlık güzel bir eser olmuş. İlk elime aldığ ımda Excel ile alakalı sayfaları çevirdim. İş yerinde kullandığım fakat birçok püf noktasını bilmediğim bu programın inceliklerini senin bol görselli bu kitabından öğrendim. Bilgisayar kullanmayı bilen biri olarak bana birçok noktada yardımcı olabilecek bir eser. Bilgisayar öğrenmeye Yeni başlayan birisi için dört dörtlük bir eser olduğunu düşünüyorum.
moonlight - bbnet forum
Uzun zamandır arayıpta bulamadığım bir çalışma olmuş.Hemen sipariş verdim.Hocam emeğinize sağlık ,çok teşekkür ederim.
Songül AÇAR - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Değerli Hocam,
Kitabınız benim de elime ulaştı. Çok iyi bir çalışma. Emeğinizin karşılığını alırsınız umarım. Teşekkürler.
saviola26 - bbnet forum
Hocam kitap güzel olmuş, emeğinize sağlık.
Erakcora-bbnet forum
Hocam, kitap elime geçti. Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Anlatım çok güzel.
hastasıyız dede BBNET FORUM (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)
ellerine emeğine sağlık hocam arkadaşlar kitap hakkında güzel yorumları yazmışlar gerçekten övgüyü hak ediyor
Gökhan BİÇER Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Kitabınızı halk eğitim merkezinde kullanıyorum. Çok disiplinli güzel bir çalışma olmuş. Halk eğitimde kullanılacak şu andaki piyasadaki en iyi kitabı bizlere kazandırdığınız için teşekkür ederim. Halk eğitimde lise öğrencileri için kurs açacağım. Kursu açtığımda bu kitabı tüm öğrencilere aldıracağım.
Alpi-bbnet forum
Kitabınızı inceledim hocam elinize sağlık, kitap tam bilgisayar bilgisi sıfır olan kişiye göre hazırlanmış ayrıca baskı kalitesi de çok iyi. Kısaca tam halk eğitim merkezlerinin istediği gibi bir kitap tekrardan emeklerinize sağlık…
a.gokhan bbnet forum
Çok basit hazırlanmış(ki bu güzel ), işime yarayacak bolca uygulama bulunan, çok da kalın olmayan(bu da güzel ) derli toplu bir kitap. Tebrikler hocam alkışlıyorum.
Olcay Büyükçapar / Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu kitabı, Anlatımı samimi, içeriği dopdolu bir kitap. Bilgisayar kullanımında sıkça sorulan ve anlatırken dört döndüren birçok konu somutlaştırılarak anlatılmış. Bölüm sonu soruları sayesinde bilgisayar kullanımı eğitimleri veren eğitmenlere ve kursiyerlerine tekrar yapma imkânı sağlamış.
CD/DVD yazdırma, internetten program indirirken reklamsı tuzaklardan korunma, internetten video indirme, taşınabilir belleklere bulaşan virüslerden kurtulma yolları, Google gelişmiş arama teknikleri, Chrome ve Internet Explorer kullanımının incelikleri ve daha nice merak edilen konu başlıkları ile fark yaratmış doğrusu.
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak, değerli meslektaşım Hakan Yandım'ın bu kitabı ile bilgisayar kullanımı konusunda doğru bilinen birçok yanlışı düzelteceğini öngörüyorum.
Okuması yazması olan her bireyin kolayca anlayabileceği üslubu sayesinde bilene yol bilmeyene ışık olmuş...
ilsis BBNET FORUM (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)
Dün itibariyle kargo ulaştı kitabı inceledim gayet güzel yalın bir dille hazırlanmış ellerinize sağlık çok güzel olmuş kurslarım da kaynak kitap olarak kullanmayı düşünüyorum.
Ezgi TUNCA/İnsan Kaynakları Uzmanı
Merhaba Hakan Bey, kitabınızı bir kaç gün önce aldım. Hemen inceleme fırsatı yarattım. Normalde bilgisayar içerikli kitaplar oldukça teknik,okuması güç metinlerden oluşur. Fakat sizin kitabınız o kadar akıcıydı ki bir çırpıda yeni şeyler öğrenmenin heyecanına kapıldım. Bu seyreltilmiş, akıcı ve keyifli uslübunuz için teşekkür etmek istedim. Başarılarınız devamını dilerim. Bilgi birikimime katkınız için ayrıca teşekkürler.
AHMET BARCI / Sınıf Öğretmeni
Merhaba Hakan Hocam. Sizin kitaba dair yazdıklarınızı, kitabı alan okuyan meslektaşlarımızın yorumlarını da okuduktan sonra almaya karar verdim. Kitap elime ulaştıktan sonra kitap hakkında yapılan övgü dolu yorumların ne kadar haklı olduğunu anladım. Emekleriniz için çok ama çok teşekkürler, bence bu alanda çok büyük bir boşluğu doldurmuş oldunuz, kitabı çok sade bir dille herkesin anlayacağı bir şekilde yazmışsınız, bilgisayardan hiç anlamayan da bilgisayardan anlayıp eksikleri, unuttukları olanlar da bu kitaptan faydalanacaklardır. Daha önce gönüllü veya zorunlu olarak bilgisayar eğitimiyle ilgili birçok kursa katıldım ancak bu kurslarda öğrendiklerimden bazıları, sıkça uygulayamadıklarımın büyük bir bölümü ise uçtu gitti. Sayenizde bilgisayar konusunda eksikliklerimi tamamlayacağım, unuttuklarımı hatırlatacağım süper bir kitaba sahip oldum. Elinize, emeğinize sağlık...
Phascolarctos cinereus BBNET Forum (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)
Kitabı özel sipariş etsem kendi kursum için içerik bu kadar uyumlu olurdu. Konular modul saati olarak değilde tam benim anlattığım sürelere ve yoğunluğa göre. Yeni kursta uygulayıp varsa dönüt veririz inş. hocamıza. Elinize sağlık...
strangerX BBNET Forum (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)
Hemen kitabı edindim ve içine dalıp incelemeye başladım.
Gördüğüm şuydu, bizlere yani bilişimcilere dokunabilen bir kitap. Bizim dilimizden konuşuyor.
Akademik kulelerden yayımlanan ve bizlere ulaşamayan çoğu yayının aksine konuların, örneklerin ve sorunların direk sahadan hazırlanıp derlendiği güzel bir çalışma. Emeğini bizim ile paylaştığın için teşekkürler, Emeğine Sağlık Hakan YANDIM.
Nedim Yiğitbaş (BİLTEKDER Yön.Kur.Bşk)
"Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu" kitabını incelediğimde özgün her seviyeden kişilerin kolayca anlayabileceği dil ve görsellerin yerinde kullanılması oldukça başarılı bir çalışma olduğunu gördüm.Özellikle bilgisayar kursu veren hocalarımızın işini büyük ölçüde kolaylaştırıcı detaylı bir kaynak olacağı kanaatindeyim.
Hasari BBNET Forum (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)
Kitap baştan sona herkesin anlayabileceği bir dilde anlatılmış. Kitabı incelediğimde aa.. bunu da eklemiş diye şaşırmadım desem yalan olur. Hayatın kendisini kitaba yansıtmış. Güncel ve basit bir anlatım ile anlatılmak istenen en iyi şekilde ifade edilmiş. Uygulamada bile anlatmakta zorlandığımız konuları yazıya ve görsellere dökerek güzel bir şekilde anlatmış. İçimizden bir kardeşimizin böyle güzel çalışmalara imza attığını görmek gurur verici. Yolunda başarılar kardeşim...
Emrullah UZUN (Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü-Mebbis Sorumlusu)
Meslektaşım gerçekten çok güzel bir iş çıkarmış. Hocam dil olarak o kadar uygun bir üslup kullanmış ki bilgisayar başına ilk defa geçen biri bile kolaylıkla bu adımları uygulayarak amacına ulaşabilir.

“Bilgisayar Öğrenmenin Kısayolu” Kitabı İçindekiler
1.BÖLÜM - BİLGİSAYAR KULLANMA
1.1.Bilgisayar Nedir?
1.1.1.Bilgisayar Açma
1.1.2.Bilgisayar Kapatma
1.2.KLAVYE VE FARE KULLANIMI
1.2.1. Fare Nasıl Kullanılır?
1.2.2. KLAVYE TUŞLARI VE GÖREVLERİ
1.3.DONANIM – YAZILIM
1.4. İŞLETİM SİSTEMLERİ
1.4.1. Windows ve Diğerleri
1.5.İŞLETİM SİSTEMİNDE TEMEL KAVRAMLAR
1.5.1.Masaüstü
1.5.2.Simge
1.5.3.Başlat Menüsü
1.5.4.Görev Çubuğu
1.6.TEMEL KLASÖR İŞLEMLERİ
1.6.1. Klasör
1.6.2. Klasör Oluşturma
1.6.3. Klasör Silme
1.6.4. Geri Dönüşüm Kutusundan Öğe (Dosya, Klasör, Kısayol vb.) Kurtarma
1.6.5.Klasörün Adını Değiştirme
1.7. PENCERELERLE ÇALIŞMA
1.7.1. Pencereyi Taşıma
1.7.2. Pencereyi Boyutlandırma
1.7.3. Kaydırma Çubuklarını Kullanarak Klasör İçeriğini Görüntüleme
1.8. KESME-KOPYALAMA-YAPIŞTIRMA İŞLEMLERİ
1.8.1. Kısayol Tuşları
1.8.2. Düzen Menüsü
1.8.3. Sürükle Bırak Yöntemi
1.8.4. Sağ Tuş Menüsü
1.8.5. Sağ Tuş ile Sürükleme
1.9. BİLGİSAYARIN ANA DONANIM BİRİMLERİ
1.9.1. Anakart (Mainboard)
1.9.2. İşlemci (CPU)
1.9.2.1. Çift Çekirdek - 4 Çekirdek İşlemciler
1.9.2.2. İ3-İ5-İ7 işlemciler
1.9.2.3. Atom İşlemciler
1.9.3.RAM-Random Access Memory(Rastgele Erişimli Bellek)
1.9.4. Harddisk (Sabitdisk)
1.9.4.1. Masaüstünde ve Belgelerde Dosyalarımızı Tutmak Ne Kadar Güvenilir?
1.10. GİRDİ VE ÇIKTI BİRİMLERİ
1.10.1. YAZICILAR
1.10.1.1. Nokta Vuruşlu Yazıcılar(Dot Matrix)
1.10.1.2. Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar
1.10.1.3. Lazer Yazıcılar
1.10.1.4. Çok Amaçlı Cihazlar (All in One)
1.10.1.5. Tarayıcı (Scanner)
1.11. MASAÜSTÜ EKRANINDA YAPILACAK TEMEL İŞLEMLER
1.11.1. Sağ Tuş Özellikleri
1.11.2. Kısayol
1.11.2.1. Masaüstüne Kısayol Eklemek
1.12. TEMEL DOSYA İŞLEMLERİ
1.12.1. Dosya Nedir?
1.12.2. Dosya Uzantılarını Açmak veya Kapatmak
1.12.3. Dosya Uzantılarının Bilgisayarda Açık Olmasının Önemi
1.12.4. Sık Kullanılan Dosyalar ve Uzantıları
1.12.5. Dosya Türlerinin Açılacağı Programları Belirlemek
1.12.6. Dosya ve Klasör Gizleme
1.12.6.1. Bilgisayarda Gizli Dosya ve Klasörleri Gösterme/Göstermeme
1.12.7. Klasörlerin Simgelerini Değiştirmek
UYGULAMA SORULARI 1
1.13. DOSYA BÜYÜKLÜKLERİ
1.13.1. İkili Sistem
1.13.2. Örnek Dosya Büyüklükleri ve Hesaplamalar
UYGULAMA SORULARI 2 (Dosya Büyüklükleri Çalışma Soruları)
1.14. ARAMA İŞLEMİ
1.14.1. Dosya-Klasör Arama
1.14.2. Programlara Hızlı Erişim
1.14.3. Joker Karakterler Kullanarak Dosya-Klasör Arama
1.15. DONATILAR MENÜSÜ
1.15.1. Donatılarda Yer Alan Programlar
1.15.1.1. Hesap Makinesi
1.15.1.2. Not Defteri
1.15.1.3. Ekran Alıntısı Aracı
1.15.1.4. WordPad
1.15.1.5. Paint
1.15.1.6. Ses Kaydedicisi
1.15.1.7. Yapışkan Notlar
1.15.1.8. Büyüteç
1.15.1.9. Ekran Klavyesi
1.15.1.10. Windows Gezgini
1.15.1.11. DOS Komut İstemi
1.16. Dosya ve Klasör Seçme
1.17. SİSTEM ARAÇLARI
1.17.1. Disk Temizleme
1.17.2. Disk Birleştirme
1.17.3. Disk Üzerinde Hata Denetimi
1.17.4. Sistem Geri Yükleme
1.17.4.1. Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma
1.18. BAŞLANGIÇ MENÜSÜ
1.19. DENETİM MASASI
1.19.1. Bölge ve Dil
1.19.2. Fare
1.19.3. Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü
1.19.3.1. Atlama Listesi Nedir?
1.19.3.2. Başlat Menüsüne Bir Programın Kısayolunu Sabitleme ve Ayırma
1.19.3.3. Görev Çubuğuna Bir Programın Kısayolunu Sabitleme ve Ayırma
UYGULAMA SORULARI 3
1.19.4. Görüntü Özellikleri
1.19.4.1. Bilgisayarınızın Görüntüsünü Projeksiyona Aktarma
1.19.4.2. Ekran Çözünürlüğünü Ayarlama
1.19.5. Kişiselleştirme Seçenekleri
1.19.5.1. Masaüstü Arka Planını Değiştirme
1.19.5.2. Pencere Rengi Ayarlama
1.19.5.3. Sesler
1.19.5.4. Ekran Koruyucu
1.19.5.5. Masaüstünü Özelleştirme
1.19.6. Güç Seçenekleri
1.19.6.1. Bilgisayarınızı Hazırda Bekletme ya da Uyutma
1.19.6.2. Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS )
1.19.7. İşlem Merkezi
1.19.8. Klasör Seçenekleri
1.19.9. Klavye
1.19.10. Kullanıcı Hesapları
1.19.11. Programlar ve Özellikleri
1.19.11.1. PROGRAMLAR
1.19.11.1.1. PROGRAM (YAZILIM) TÜRLERİ
1.19.11.1.2. Ücretsiz programlar (Freeware)
1.19.11.1.3. Deneme Sürümü Programlar (Demo)
1.19.11.1.4. Ücretli (Lisanslı) Programlar
1.19.11.2. Program İndirme
1.19.11.2.1. Program indirirken Çalıştır mı yoksa Kaydet düğmesi mi Kullanılmalıdır?
1.19.11.3. Program Kurulumu
1.19.11.3.1. Kurulum Aşamasında Karşılaşılan İngilizce Terimler
1.19.11.3.2. Programlar Format Atmadan Önce Yedeklenebilir mi?
1.19.11.4. Bilgisayarınızda Kullanabileceğiniz Temel Programlar
1.19.11.4.1. Ccleaner(Temizlik Programı)
1.19.11.4.2. Revo Unınstaller(Bilgisayarınızdan Kaldırılamayan Programları Kaldırma)
1.19.11.4.3. Recuva (Shift-Delete İle Silinen Dosyaları Geri Getirme)
1.19.11.4.4. Video İzleme Programı
1.19.11.4.5. Video İzlemede Karşılaşılan Kodek Problemlerinin Çözümü
1.19.11.4.6. Adobe Reader
1.19.11.4.7. Adobe Flash Player
1.19.11.4.8. 10 Parmak Yazım Programı
1.19.11.4.8.1. 10 Parmak Klavye Kullanımını Geliştirmek için Siteler
1.19.11.4.9. İnternet Tarayıcısı (Browser) Programları
1.19.11.4.10. İnternetten Video İndirme
1.19.11.4.11. Dosya Türleri Arasında Dönüşüm Yapma
1.19.11.4.12. İnternete Bağlı Bir Bilgisayarı Uzaktan Yönetme (Teamviewer Programı)
1.19.11.4.13. EVEREST- AIDA64 (Bilgisayarınızın Donanımlarını Gösteren Program)
1.19.11.4.14. Moonstar (İngilizce Türkçe Sözlük)
1.19.11.4.15. Deep Freeze
1.19.11.4.16. Sıkıştırma Programları (Winrar)
1.19.11.4.16.1 Winrar ile Sıkıştırılan Dosyaları Açma
1.19.11.4.17. Skype (Tüm Dünya ile Bedava Sesli ve Görüntülü Görüşme Yapın)
1.19.11.4.18. Nero-Cd Yazdırma Programı
1.19.11.5. İstediğiniz İşlemi Yapacak Programlara Erişme
1.19.12. Aygıtlar ve Yazıcılar
1.19.12.1. Bilgisayarınıza Yeni Bir Donanım Tanıtma İşlemi
1.19.12.2. Yazıcı Ekleme
1.19.12.2.1. Varsayılan yazıcınızı değiştirme
1.19.12.2.2. Sınama sayfası yazdırma
1.19.12.2.3. Yazıcıyı Kaldırma
1.19.13. Denetim Masası-Yazı Tipleri (Yazı Fontları)
1.19.14. Denetim Masası-Tarih Saat
1.19.15. Sistem Özellikleri
1.19.15.1. 32 Bit ve 64 Bit İşletim Sistemleri
1.19.15.2. Aygıt Yöneticisi
1.19.15.3. Sistem Koruması Sekmesi
1.19.15.4. Otomatik Güncelleştirmeler (Windows Update)
1.19.15.5. Gelişmiş Sekmesi
1.19.16. Windows Güvenlik Duvarı
1.20. Görev Yöneticisi
1.20.1. Görev Yöneticisi Açılmıyor Sorunu Çözümü
1.21. Sistem Yapılandırması (msconfig) Başlatma Seçenekleri
1.22. Kayıt Defteri
1.22.1. Kayıt Defterini Yedekleme
UYGULAMA SORULARI 4
1.23. BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ
1.23.1. Virüslerden Korunma
1.23.2. Virüs Programları
1.24. Usb Bellek (Flash Bellek) Nedir?
1.24.1. Flash Bellek Kullanımı
1.24.2. Flash Bellek Virüsleri
1.25. RESİM ve RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
1.25.1. Resmin Uzantısını Değiştirme
1.25.2. Resim Düzenleme
1.25.3. Ekranda Yer Alan Görüntünün Painte Aktarılması ve İstenen Kısmın Kesilmesi
1.25.4. İnternette Yer Alan Resmi Kaydetmek
1.25.5. Resmin Çıktısını Almak
1.26. AĞ
1.26.1. Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme
1.26.2. Ağ Kurulumu
1.26.3. Ağdaki Diğer Bilgisayarları ve Onların Paylaşımlarını Görme
1.26.4. Ağdaki Diğer Bilgisayarla Klasör Paylaşımı
1.26.5. Yerel Diski Tamamen Paylaşıma Açma
1.26.6. Bir Yazıcıyı Paylaşıma Açma
1.26.7. Ağdaki Bir Yazıcıyı Bilgisayara Tanıtma
1.27. BİLGİSAYAR SAĞLIK
1.27.1. Neler yapabiliriz?
1.28. BİLGİSAYAR FİZİKSEL GÜVENLİĞİ VE TEMİZLİĞİ
1.29. Bilgisayarınızın Daha Hızlı Çalışması İçin Yapılması Gerekenler

2. BÖLÜM - İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU

2.1. İşletim Sistemi Kurulumuna Başlıyoruz
2.2. Windows 7 Kurulumu Resimli Anlatım
UYGULAMA SORULARI CEVAP ANAHTARLARI
Uygulama Soruları 1 Cevap Anahtarı
Uygulama Soruları 2 Cevap Anahtarı
Uygulama Soruları 3 Cevap Anahtarı
Uygulama Soruları 4 Cevap Anahtarı

3. BÖLÜM – İNTERNET VE E-POSTA YÖNETİMİ

3.1. Internet Hakkında
3.2. Internet Güvenliği
3.3. Kablosuz İnternet Bağlantısı (Wireless)
3.4. INTERNET TARAYICI PROGRAMLARI
3.4.1. Internet Explorer
3.4.1.1. Internet Explorer Programını Başlatmak
3.4.1.2. Internet Explorer Arayüzü
3.4.1.3. Bir Web Sayfasına Bağlanmak
3.4.1.4. Aynı Anda Birden Fazla Web Sayfasında Gezinmek
3.4.1.5. Sekmeler Arasında Hızlıca Geçiş
3.4.1.6. Web Sayfasını Kaydetme
3.4.1.7. Sık Kullanılan Site Ekleme ve Silme
3.4.1.8. Sık Kullanılanları Yedekleme ve Yükleme
3.4.1.9. Bir İnternet Sayfasını Yazdırma
3.4.1.10. Düzen Menüsü İle Seçme-Kopyalama-Bulma İşlemleri
3.4.1.11. Görünüm Menüsü ile Yenile-Yakınlaştır-Metin Boyutu-Tam Ekran İşlemleri
3.4.1.12. İnternet Seçenekleri
3.4.1.13. Açılış Sayfası Değiştirme
3.4.1.14. Geçmişi, Parolaları vb. Silme
3.4.1.15. Formların, Şifrelerin, Girdiğiniz Sitelerin vs. Kaydedilmesini
veya Kaydedilmemesini Sağlamak
3.4.1.16. Ziyaret Edilen Web Sayfalarının Görüntülenmesi ve Silinmesi
3.4.2. Google Chrome
3.4.2.1. Programın Arayüzü
3.4.2.2. Google Chrome’da Sık Kullanılan Siteleri Yedekleme ve Yükleme
3.4.2.3. Google Chrome Ayarlar Menüsü
3.4.2.4. Google Chrome Açılış Sayfası Ayarlamaları
3.4.2.5. Google Chrome Gelişmiş Ayarlar
3.4.2.6. Google Chrome Geçmişi Görüntüleme
3.5. İNTERNETTE KULLANILAN KAVRAMLAR
3.5.1. Temel Kavramlar
3.5.1.1.Kısaltmalar
3.5.1.2Alan Adları
3.5.1.3. Ülke kodları
3.6. GOOGLE ARAMA MOTORU – http://www.google.com.tr
3.6.1. Google da Etkili Arama Yapma
3.6.2.Google Görsel Arama
3.6.3. Google Gelişmiş Arama
3.6.4. Google Gelişmiş Görsel Arama
3.6.5. Google Akademik
3.6.6. Google Maps (Haritalar)
3.7. Web Sayfaları Nasıl Çalışırlar?
3.8. E-POSTA YÖNETİMİ
3.8.1. E-Posta nedir?
3.8.2. E-Posta Adresi Alma
3.8.3. @hotmail.com @outlook.com @outlook.com.tr Uzantılı E-Posta Adresi Alma
3.8.4. @gmail.com Uzantılı E-Posta Adresi Alma
3.8.5. Gelen E-Postaları Okuma
3.8.6. Yeni Bir E-posta Gönderme
3.8.7. E-posta Yanıtlama
3.8.8. E-posta İletme
3.8.9. E-postaları Silme-Gereksiz Olarak İşaretleme-Arşivleme
3.8.10. Hesap Ayarlarını Kullanma
3.8.11. E-posta Seçenekleri
3.8.12. Internet Explorer Programında Kullanabileceğiniz Kısayollar
3.9. SOSYAL MEDYA – FACEBOOK / TWITTER
3.9.1.FACEBOOK nedir?
3.9.1.1. Facebook Hesabı Oluşturma
3.9.1.2. Facebook Hakkında Herşeyi Öğrenmek
3.9.2. TWITTER nedir?
3.9.2.1. Twitter Hesabı Oluşturma
3.9.2.2. Twitter Hakkında Herşeyi Öğrenmek
3.10. OUTLOOK 2010 (E-POSTA YÖNETİM PROGRAMI)
3.10.1. Programın Başlatılması ve IMAP Destekli @hotmail.com @gmail.com vb.
E-posta Hesabının Tanıtılması
3.10.2. Pop3 Destekli E-Posta Hesabının Tanıtılması
3.10.3. Gelen E-Postaları Okuma ve Yeni Bir E-Posta Gönderme
3.10.4. E-Posta Silmek-Yanıtlamak-İletmek
3.10.5. E-postaya Resim-Şekil-Dosya vb. Eklemek
3.10.6. E-Posta İle İlgili Seçenekler
3.10.7. Outlook 2010 Programında Yedekleme İşlemi
3.10.8. E-postalarınız İçin Bir Kural Oluşturma
3.10.9. İletilerinizin Altında Otomatik Metinler (İmza) Eklemek
3.10.10. Outlook Takvim Özelliğini Kullanma
3.10.11. Outlook Kişiler Özelliğini Kullanma
3.10.12. Outlook Görevler Özelliğini Kullanma
3.10.13. Outlook Programı İle İlgili Genel Ayarlamaları Yapma
3.10.14. E-Posta Gönderme-Alma Seçenekleri

4. BÖLÜM – WORD 2010 (KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI)

4.1. Word 2010 Klavye Kısayolları
4.2. Word Programının Arayüzü
4.2.1. Word Programını Başlatma ve Programa Genel Bakış
4.3. DOSYA MENÜSÜ
4.3.1. Dosya-Kaydet-Farklı Kaydet İşlemi
4.3.1.2. Dosyayı Şifre Vererek Kaydetme İşlemi
4.3.1.3. Dosyayı PDF Olarak Kaydetme İşlemi
4.3.1.4. Dosyayı Şablon Olarak Kaydetme
4.3.2. Dosya Açma İşlemi
4.3.3. Kapat Düğmesi
4.3.4. Çıkış Düğmesi
4.3.5. Bilgi Düğmesi
4.3.6. En Son Düğmesi
4.3.7. Yeni Düğmesi
4.3.8. Yazdırma İşlemi
4.3.9. Kaydet ve Gönder Düğmesi
4.3.10. Word Seçenekleri
4.3.11. Hızlı Erişim Menüsü
4.4. GİRİŞ SEKMESİ
4.4.1. Pano Bölümü
4.4.1.1. Biçim Boyacısı
4.4.2. Yazı Tipi Bölümü ve Metin Biçimlendirme İşlemleri
4.4.2.1. Mini Araç Çubuğu ile Metin Biçimlendirme
4.4.2.2. Metne Efekt Uygulama İşlemi
4.4.3. Metin Seçme İşlemi
4.4.4. Paragraf Bölümü
4.4.4.1. Madde İşaretleri ve Numaralandırma İşlemi
4.4.4.2. Sıralama İşlemi
4.4.4.3. Tümünü Göster Düğmesi
4.4.4.4. Satır ve Paragraf Aralığı Ayarlama
4.4.4.5. Kenarlık ve Gölgelendirme İşlemi
4.4.5. Stiller Bölümü
4.4.6. Düzenleme Bölümü
4.7. EKLE SEKMESİ
4.7.1. Sayfalar Bölümü
4.7.2. Tablolar Bölümü
4.7.3. Çizimler Bölümü
4.7.3.1. Resim Ekleme İşlemi
4.7.3.1.1. Resim Araçları – Biçim Sekmesi
4.7.3.1.1.1. Ayarla Bölümü
4.7.3.1.1.2. Resim Stilleri Bölümü
4.7.3.1.1.3. Yerleştir Bölümü
4.7.3.1.1.4. Boyut Bölümü
4.7.3.2. Küçük Resim Ekleme İşlemi
4.7.3.3. Şekil Ekleme İşlemi
4.7.3.4. SmartArt Ekleme İşlemi
4.7.3.5. Grafik Ekleme İşlemi
4.7.3.6. Ekran Görüntüsü Alma İşlemi
4.7.4. Bağlantılar Bölümü
4.7.4.1. Köprü Ekleme İşlemi
4.7.5. Üstbilgi ve Altbilgi Bölümü
4.7.5.1. Üstbilgi Alt Bilgi Ekleme İşlemi
4.7.5.2. Sayfa Numarası Ekleme İşlemi
4.7.6. Metin Bölümü
4.7.6.1. Metin Kutusu Ekleme İşlemi
4.7.6.2. Wordart Ekleme İşlemi
4.7.6.3. Büyük Harf Özelliğini Kullanma
4.7.6.4. Tarih ve Saat Ekleme İşlemi
4.7.7. Denklem ve Simge Ekleme İşlemi
4.8. SAYFA DÜZENİ SEKMESİ
4.8.1. Temalar Bölümü
4.8.2. Sayfa Yapısı Bölümü
4.8.2.1. Kenar Boşlukları Ayarlama İşlemi
4.8.2.2. Sayfanın Yatay Dikey Ayar İşlemi
4.8.2.3. Sayfanın Boyutunu Belirleme İşlemi
4.8.2.4. Sütunlar İşlemi
4.8.2.5. Kesmeler İşlemi
4.8.2.6. Satır Numaraları ile Satırları Numaralandırma İşlemi
4.8.2.7. Heceleme İşlemi
4.8.3. Sayfa Arka Planı Bölümü
4.8.3.1. Filigran Ekleme İşlemi
4.8.3.2. Sayfa Rengi Belirleme İşlemi
4.8.3.3. Sayfa Kenarlıkları
4.8.4. Paragraf Bölümü
4.8.5. Yerleştir Bölümü
4.8.5.1. Sıralama İşlemleri
4.9. BAŞVURULAR SEKMESİ
4.9.1. İçindekiler Tablosu Oluşturma İşlemi
4.9.2. Dipnot Sonnot Ekleme İşlemi
4.9.3. Alıntılar, Kaynakça, Resim Yazıları ve Dizin İşlemleri
4.10. GÖZDEN GEÇİR SEKMESİ
4.10.1. Yazım ve Dilbilgisi Denetleme İşlemi
4.10.1.1 Sözcük Sayımı
4.10.2. Açıklamalar Bölümü
4.10.2.1. Açıklama Ekleme İşlemi
4.10.3. İzleme ve Değişiklikler Bölümü
4.10.4. Karşılaştır Bölümü
4.10.4.1. Belgeleri Karşılaştırma ve Birleştirme İşlemi
4.10.5. Sayfayı Koruma ve Biçimlendirmeyi Kısıtlama İşlemi
4.11. GÖRÜNÜM SEKMESİ
4.11.1. Belge Görünümleri Bölümü
4.11.1.1. Sayfa Düzeni
4.11.1.2. Tam Ekran Okuma
4.11.1.3. Web Düzeni
4.11.1.4. Anahat
4.11.1.5. Taslak
4.11.2. Göster Bölümü
4.11.2.1. Cetvel
4.11.2.2. Kılavuz Çizgileri
4.11.2.3. Gezinti Bölmesi
4.11.3. Yakınlaştır Bölümü
4.12.Makrolar
4.12.1. Makro Güvenlik Ayarları
WORD 2010 UYGULAMA ÇALIŞMASI
WORD 2010 UYGULAMA ÇALIŞMASI CEVAP ANAHTARI

5. BÖLÜM - EXCEL 2010 (ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI)

5.1. Excel Programını Başlatma
5.2. Excel Programının Arayüzünde Yer Alan Elemanlar
5.3. Excel Programına Genel Bakış ve Temel İşlemler
5.3.1. Çalışma Belgesini Kaydetme
5.3.2. Excel Şablonlarını Kullanarak Yeni Belge Oluşturma
5.3.3. Excel Seçenekleri
5.3.4. Hücrelere Veri Girme, Düzeltme, Silme
5.3.5. Hücrelerdeki Verileri Kopyalama Yapıştırma İşlemi
5.3.6. Hücrelere Dolgu Rengi Verme
5.3.7. Hücrelere Girilen Verileri Hizalama İşlemleri
5.3.8. Verileri Hizalama İşlemi
5.3.9. Verileri Yönlendirme (Hücredeki Verinin Yazılış Açısını Belirleme) İşlemi
5.3.10. Hücreleri Biçimlendirme İletişim Penceresini Kullanma
5.3.11. Metin Kaydırma İşlemi (Bir hücreye birden fazla satır veri girme)
5.3.12. Hücreleri Birleştirme ve Ortalama İşlemi
5.3.13. Giriş Sekmesi Sayı Bölümü İşlemleri
5.3.14. Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliğini Ayarlama
5.3.15. Satır ve Sütun Silme/Ekleme/Kopyalama/Yapıştırma
5.3.16. Hücre Silme/Ekleme
5.3.17. Satır ve Sütun Gizleme/Gösterme
5.3.18. Çalışma Sayfası Ekleme/Yeniden Adlandırma/Silme/Gizleme İşlemleri
5.3.19. Çalışma Sayfası Taşıma ve Kopyalama İşlemleri
5.3.20. Çalışma Sayfasını Koruma İşlemi
5.3.21. En Uygun Sütun Genişliği Ayarlama
5.3.22. Excel’de Verileri Hızlı Girme İşlemi
5.3.23. Excel’de Tablo Oluşturma
5.3.24. Excel’de Özel Listeler Oluşturma
5.3.25. Belirli Bir Sütunu veya Satırı Sabitleme İşlemi
5.3.26. Yazdırma Alanı Belirleme
5.3.27. Çalışma Sayfasını Yazdırmadan Önce Verileri Sayfaya Sığdırma
5.4. EXCELDE TEMEL HESAPLAMALARI YAPMA
5.4.1. Excel Programında 4 İşlem
5.4.2. Üs ve Yüzde Hesaplamaları
5.5. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR
5.5.1. Formüllerde Hata Denetimi
5.5.2. TEMEL FONKSİYONLAR
5.5.2.1. Toplam Fonksiyonu
5.5.2.2. Ortalama Fonksiyonu
5.5.2.3. Yuvarla Fonksiyonu
5.5.2.4. MAK ve MİN Fonksiyonları
5.5.2.5. Eğer Fonksiyonu
5.5.3. ÖRNEK UYGULAMALAR İLE ADIM ADIM EXCEL
5.5.3.1. Temel Fonksiyonlar
5.5.3.2. İşlem Yaparken Belirli Bir Hücreyi Sabitleme
5.5.3.2.1. Hücre sabitleme ile ilgili bir örnek daha inceleyelim.
5.5.3.3. Başka Bir Sayfadaki Veriyi Alma
5.5.3.4. Başka Bir Belgedeki Veriyi Alma
5.5.3.5. Yüzde Hesabı ve İç İçe Eğer Fonksiyonu Kullanımı
5.5.3.6. Eğer Fonksiyonunda Birden Fazla Mantıksal Sınama Kullanma (VE-YADA)
5.5.3.6.1. Eğer fonksiyonunun VE ile kullanımına bir örnek daha verelim.
5.5.3.7. Eğersay ve Boşluksay Fonksiyonlarının Kullanımı
5.5.3.8. Metinleri Büyük Harf Küçük Harf Yazdırma İşlemi
5.5.3.9. Hücrelerde Yer Alan Verileri Birleştirme İşlemi
5.5.3.10. Bugün Şimdi Gün Ay Yıl Saat Dakika Hesaplama İşlemi
5.5.3.11. Kuvvet ve Karekök Hesabı
5.5.3.12. Bir Dizideki Belirli Sıradaki Büyük Küçük Sayıyı Bulma İşlemi
(BÜYÜK-KÜÇÜK Fonksiyonları)
5.5.3.13. Sağdan Soldan Belirli Karakterde Metin Alma İşlemi
(SAĞDAN-SOLDAN Fonksiyonları)
5.5.3.14. Hücredeki Değerin Parçasını Alma ve Karakter Sayısı Hesaplama İşlemi
(PARÇAAL ve UZUNLUK Fonksiyonları)
5.5.3.15. Dolu Olan Hücreleri Saydırma İşlemi
5.5.3.16. Başka Sayfadaki Dolu Olan Hücreleri Saydırma İşlemi
(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY Fonksiyonu)
5.5.3.17. Düşeyara Fonksiyonu ile Bir Tablodan Veri Alma
5.5.3.18. Düşeyara Fonksiyonu ile Başka Sayfadaki Tablodan Veri Alma
5.5.3.19. Hücreye Açıklama Ekleme
5.5.3.20. Etopla Fonksiyonu ile Akıllı Toplama İşlemi
5.5.3.21. Çoketopla Fonksiyonu ile Akıllı Çoklu Toplama İşlemi
5.5.3.22. Düşeyara Etopla Çoketopla Fonksiyonları
5.5.3.23. Grafik Ekleme İşlemi
5.5.3.24. Verileri Filtreleme İşlemi
5.5.3.25. Yinelenen Kayıtların Temizlenmesi
5.5.3.26. Veri Doğrulama İşlemi (Hücrelere Girilecek Değerleri Sınırlama)
5.5.3.27. Excel’de Veri Alt Toplam İşlemi
5.5.3.28. Özet Tablolar ile Çalışmak
5.6. STİLLER GRUBU SEÇENEKLERİ
5.6.1. Koşullu Biçimlendirme
5.6.1.1. Koşullu Biçimlendirmede Veri Çubukları
5.6.2. Tablo Olarak Biçimlendir İşlemi
5.6.3. Hücre Stilleri
5.7. Gözden Geçir Sekmesi

6. BÖLÜM - POWERPOİNT 2010 (SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI)

6.1. Powerpoint Programının Başlatılması
6.2. Powerpoint Programının Arayüzü ve Temel İşlemler
6.2.1. Dosya Kaydetme
6.2.2. Sunuyu CD için Paketle
6.2.3. Slayt Üzerinde Sağ Tuş Menüsü Seçenekleri
6.2.4. Slayt Çoğaltma
6.2.5. Slayt Silme
6.2.6. Slayt Gizleme
6.2.7. Yeni Bir Slayt Oluşturma
6.2.8. Slayt Düzeni
6.2.9. Metinlerinizin Biçimlerini Değiştirmek
6.2.11. Dosyayı Şifre Vererek Kaydetme
6.2.12. Programın Genel Seçeneklerini Belirlemek
6.2.13. Yardım Alma
6.3. Slayta İçerik Ekleme
6.4. Slayt Tasarımı Belirlemek
6.5. Slaytlar Arası Geçişi Belirlemek
6.6. Animasyonlar Sekmesi
6.7. Slayt Gösterisini Ayarlama
6.7.1. Gösteriyi İstediğiniz Slayttan İtibaren Başlatma
6.7.2. Özel Gösteriler Hazırlama
6.7.3. Slayt Gösterisini Ayarlama
6.8. Gözden Geçir Sekmesi
6.9. Görünüm Seçenekleri
6.9.1. Asıl Slayt Kullanımı ile Hızlı Tasarımlar
6.10. Ses ve Video Ekleme
6.10.1. Ses Ekleme
6.10.2. Video Ekleme
6.11. Fotoğraf Albümü Oluşturma
6.12. Eylem Düğmeleri

Bunun yanı sıra web sayfamızda excel örnekleri ve çözümlü halleri yer alıyor. Üye olmadan direk olarak indirip derslerinizde kullanabilirsiniz.
Çözümlü Excel Örnek Konu Başlıkları

4 İşlem Örneği
Üs ve Yüzde İşlemleri
1. Temel Fonksiyonlar
2. Başka Sayfadan-Belgeden Veri Alma
3. Hücre Sabitleme
4. Başka Sayfadan Veri Alma - Hücre Sabitleme
5. Yüzde Hesabı ve İç İçe Eğer Fonksiyonu Kullanımı
6. Eğer Fonksiyonunda VE - YADA Kullanımı
7. Eğer Fonksiyonunda VE Kullanımı
8. Eğersay ve Boşluksay Kullanımı
9. Metinleri Büyük Harf - Küçük Harf Yazdırma
10. Hücrelerde Yer Alan Verileri Birleştirme
11. Bugün - Şimdi - Ay - Gün - Ay - Yıl - Saat - Dakika İşlemleri
12. Kuvvet ve Karekök Hesabı
13. Bir Dizideki Belirli Sayıdaki Büyük ve Küçük Sayıyı Bulma
14. Sağdan ve Soldan Belirli Sayıda Karakter Yazdırma
15. Hücredeki Değerin Parçasını Aldırma ve Karakter Sayısı
16. Dolu Olan Hücreleri Saydırma
17. Başka Sayfadaki Dolu Olan Hücreleri Saydırma
18. Düşeyara Fonksiyonu ile Bir Tablodan Veri Çektirme
19. Düşeyara Fonksiyonu ile Başka Bir Sayfadaki Tablodan Veri Çektirme
20. Etopla Fonksiyonu ile Akıllı Toplam
21. Çoketopla Fonksiyonu ile Akıllı Çoklu Toplam
22. Düşeyara-Etopla-Çoketopla Fonksiyonları Hepsi Bir Arada
23. Grafik Ekleme
24. Verileri Süzme
25. Veri Alt Toplam Kullanımı
26. Özettablo (Pivottable) Oluşturma
27. Metin ve Değerlere Göre Koşullu Biçimlendirme
28. Tablo Olarak Biçimlendirme
29. Veri Girdisini Doğrulamak

Faydalı olması dileğiyle…
Hakan YANDIM
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
 

Ekli dosyalar

  • bilgisayarogrenmeninkisayolu_ornekanlatim.rar
    562.1 KB · Görüntüleme: 2,483
Hayırlı olsun hocam. Daha önce konuşmuştuk, sona ermenize sevindim. Ben de kursiyerlerimize öneririm. :+1:
 
Tebrikler. Hayırlı olsun. Allah utandırmasın...
 
Hayırlı olsun.

Kitap yazımı gerçekten zor bir süreç.
Umarım ticari olarak emeğinizin karşılığını alırsınız.
 
tebrikler. içindekilere bakınca dolu dolu bir kaynak olduğu anlaşılıyor.
 
kocaman Talim Terbiye'nin yapamadığını bizim bi tane arkadaşımızın "ben yaptım" demesi, talim terbiyedeki dayılar-teyzeler için bir utanç, bizim için ise bir övünç kaynağıdır..

tebrikler hocam.. :alkis:
 
Değerli arkadaşlarım yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler.. Evet bir yola çıktık umarım herşey güzel olur ve faydalı bir iş yapmışız diyebiliriz.

hastasıyız dede' Alıntı:
ellerine sağlık hocam kitap çok güzel görünüyor, pdf olarak sipariş versek olur mu?

Hocam pdf satışı şu an için söz konusu değil ve belki de hiç söz konusu olmayacak. Ancak web sayfamda excel uygulamalarımın tamamını, çözümlü halleri ile paylaştım. Bu şekilde paylaşımlarım site üzerinden devam edecektir.

61>34' Alıntı:
kocaman Talim Terbiye'nin yapamadığını bizim bi tane arkadaşımızın "ben yaptım" demesi, talim terbiyedeki dayılar-teyzeler için bir utanç, bizim için ise bir övünç kaynağıdır..

tebrikler hocam.. :alkis:

Sayın hocam bu kitap çıkarma aşamasında Talim Terbiye ile de görüşme şansım oldu ancak sürekli telefon başka birilerine bağlandı en son siz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile görüşün denmişti. Geçtiğimiz yıl Ankara'da genel müdürümüz ile görüşme şansım olmuştu. Ancak kitap hazır hale geldiğinde özel kalemine not bırakma kendisine e-posta gönderme gibi girişimlerim maalesef sonuçsuz kaldı ve olay bu şekilde ilerledi. Ortada bir ürün vardı ve bunu paylaşmak gerekiyordu. Bundan sonraki aşamayı meslektaşlarımızın, okurlarımızın görüşleri belirleyecek... Kitabın deneme baskısı yaklaşık 200 kişiye ulaştı. Onlardan gelen tepkiler oldukça olumluydu. Bakalım neler olacak, iyi forumlar...
 
ilk mesajda kitabın 1-2 örnek sayfasını görseydik iyi olurdu hocam. eline sağlık
 
tebrikler hocam, yayın hayatı gerçekten büyük çaba istiyor.
 
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri
Üst