|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
kadir23
Site Gezgini

|
| yüksek lisans 02 May 2008, 10:12 | |
| konu açılmışken bende şunu sorayım....benim diplomam 2.18 olur ya bende yapmak istesem eğer bu harika diplomam dan dolayı benide alırlarmı acaba...  | |
|
|
 |
mrvtncy
Yeni Üye

| yüksek lisans 03 May 2008, 8:40 | |
| | hocam bazı üniversiteler 4 üzerinden 2.5 istiyor bazıları 100 üzerinden 65 istiyor bazıları hiç istemiyor ...örneğin selçuk üni 2.5 istiyor | |
|
|
 |
cigidem
Seçkin Üye

Kayıt: 19 Eyl 2007 Mesajlar: 462 Konum: Kırşehir<-> Aksaray<->Tarsus<->Aydıncık |
| yüksek lisans 03 May 2008, 9:01 | |
| Ben LESS 'ten 67 almıştım diploma notum 2.86 idi ama dil sınavı puanım yoktu, niğde ve mersin üniversitesinde eğitim bilimlerine başvurdum, ilk tepki hep vayyy lessin yüksekmiş, ikinci tepki " aaa yabancı dil" yok oldu aslında fena değildir yabancı dilim ama girmemiştim sınava sonuçta almadılar beni , anneme göre " onlar kaybetti"  | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye

| yüksek lisans 03 May 2008, 9:38 | |
|
 |
 |
Ben LESS 'ten 67 almıştım diploma notum 2.86 idi ama dil sınavı puanım yoktu, niğde ve mersin üniversitesinde eğitim bilimlerine başvurdum, ilk tepki hep vayyy lessin yüksekmiş, ikinci tepki " aaa yabancı dil" yok oldu aslında fena değildir yabancı dilim ama girmemiştim sınava sonuçta almadılar beni , anneme göre " onlar kaybetti"  |
-------------------------------
Değerli arkadaşım aynı konuyu niye bir daha açtın, o başlıktan devam etseydin. | |
|
|
 |
M.Kıyıcı
Aktif Üye

| Re: yüksek lisans 03 May 2008, 9:42 | |
|
 |
 |
konu açılmışken bende şunu sorayım....benim diplomam 2.18 olur ya bende yapmak istesem eğer bu harika diplomam dan dolayı benide alırlarmı acaba...  |
Taban puanın tutmuyor.En az 2.70 ama kimi yerlerde 2.50 ye düşüyor.Ya da kanun değişir belki ilerde.farklı sistem uygulayan üniversitelerde olabilir. | |
|
|
 |
desi
Aktif Üye

| yüksek lisans 03 May 2008, 10:10 | |
| arkadaslar mutlaka dil puanı olmalı diyor su an yüksek lisans yapan arkadaslar bi de referansın  | |
|
|
 |
zgnet
Site Gezgini

|
| yüksek lisans 03 May 2008, 10:44 | |
| | mutlaka dil puanına yüksek lisans için gerek yok. yani ben olmadan girdim. bazı üniversiteler kendi yabancı dil sınavından alınan notu kabul ediyolar. örneğin sakarya üni. kpds ya da üds şart diil. kendi yaptığı sınava girerseniz aldığınız puanın %10 u toplam ortalamaya ekleniyo. girmezseniz de sorun diil yani sadece puanınız ortalamaya katılmaz. diğer şartlar diploma notunun %50 si, alesin %40ı. referansta yok yani mülakatta. diğer üni.lere göre sakarya ya girmek nispeten daha kolay. bence deneyin | |
|
|
 |
desi
Aktif Üye

| yüksek lisans 03 May 2008, 10:55 | |
| cok tesekkürler
bizim üniversiteye girmek daha zor sanırım
sakarya yı öğrendim iyi oldu saolasın  | |
|
|
 |
ebitefo49
Yeni Üye

|
| yüksek lisans 03 May 2008, 10:57 | |
| | gazinin tabanı kaç acaba?? | |
|
|
 |
desi
Aktif Üye

| yüksek lisans 07 May 2008, 19:12 | |
| yüksek lisans için yapmamız gerekenler neler ?
alesden kaç puan almamız gerkio?
başvuruları ne zaman olur beni bi bilgilendiriri misiniz ?
 | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye

| yüksek lisans 07 May 2008, 22:33 | |
| 1) Takipçi olman gerekiyor. Yani her üniversitenin sitesinden ne zaman mülakat var ne zaman alım olacak iyi takip edeceksin.
2) Yüksek Lisans 55 ve üstü, doktora 70 ve üstü.
3) Genelde dönem başlangıçlarında ve sonlarında olur.(Yaz aylarından okullar açılıncaya kadar) Ayrıca dönem aralarında da alımlar olabilir. + Bkz. 1.cevap.
 | |
|
|
 |
redoknot
Aktif Üye

| yüksek lisans 08 May 2008, 12:47 | |
|
 |
 |
mutlaka dil puanına yüksek lisans için gerek yok. yani ben olmadan girdim. bazı üniversiteler kendi yabancı dil sınavından alınan notu kabul ediyolar. örneğin sakarya üni. kpds ya da üds şart diil. kendi yaptığı sınava girerseniz aldığınız puanın %10 u toplam ortalamaya ekleniyo. girmezseniz de sorun diil yani sadece puanınız ortalamaya katılmaz. diğer şartlar diploma notunun %50 si, alesin %40ı. referansta yok yani mülakatta. diğer üni.lere göre sakarya ya girmek nispeten daha kolay. bence deneyin |
sakarya mezunu biri olarak sölemeden edemeyecem sakarya yüksek lisans yapmanın insana bir şey katıcağınada hiç inanmıyorum yollarda geçen zamana yazık olur. | |
|
|
 |
|
|