Çöken bilgisayarlar

Kodla Büyü

burock_26

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Beko 1.faz lab.larım war lablarım diyorum çünkü 2 okula gidiyorum
Bugün 2pc çöktü win98 format atamıyorum cd sürücü çalışmıyor
disketler de bozulmuş napabilrm?

Aynısının çalışanından Ghost ile imaj alıp, başka bir (tercihen iyi özellikli) pcde ikincil hdd olarak bağlayın ve imajı kurun.

Hocam tek kelimeyle kolay gelsin. windows 98 deyince işinin ne kadar zor olduğunu anladım. birtane çalışan cd sürücü bulabilirsen hepsine teker teker takarak kullanabilirsin. birde xp biliyorsun 64 MB ram'le de kurulabiliyor. hele birde bilgisayarlarda 128 MB varsa canavar olur.(yani istersen ve olursa xp denersin.)
çok sıkıntılı bir iş biliyorum. Allah (C.C) yar ve yardımcın olsun.

evt işim çok zor ve nerdeyse donanım bilgim sıfır ancak xpye format biliyorum malesef :(
çalışır 98 disketi de yok cd sürücü de çalışmıyor :cry:
Dier okulda öğretmen bilgisayarına format atarken donanım yapılandırması inceleniyor ekranı çıkıyor sonra hiç bişey görünmüyor siyah bi ekran napcam bilmiyorum
oynatmaya az kaldıı
Yardım alabileceğim bir birim var mı arkadaşlar
ilçede formatör yok kim yardım edebilirrrr

Detaylı yazıcam karışık görünebilir aslında basit.
Hiçbir bilgisayarda CD-Rom sürücüsü çalışmadığını kabul edelim.
* Öncelikle 2 diskete ihtiyacın var 1-Sistem disketi 2- Ekte yolladığım rarlı ghost programının diskete açılmış hali

* İyi çalışan, disket sürücüsü olan, bozuk bilgisayarla aynı donanıma sahip, tüm programlar yüklenmiş (office, dyned vs...) bir bilgisayar belirle...
* Çalışan bilgisayarın ve bozuk bilgisayarın yan kapaklarını aç, dik konuma getir, yanaştır (monitör, klavye, fare çalışan bilgisayara bağlı)
* Bozuk bilgisayarın harddisk data (geniş)kablosunu anakarttan sök çalışan bilgisayarın Cdrom data kablosunu çıkarıp onun yerine tak.
Bozuk kasadaki harddiskin elektrik ihtiyacını ister çalışan bilgisayardan ister kendi kasasından alabilirsin fiziksel imkanlara göre kendin belirle (elektriği kendi kasasından aldığını kabul edelim bu yüzden bozuk kasaya da bir güç kablosu bağla)
* Çalışan bilgisayara sistem disketini tak
* iki kasayıda çalıştır(önce bozuk olanı). Biosa girip sistemi disketten aç.
a:> yazısı çıkana kadar bekle
* C sürücüsünü ve yeni bağladığın harddiski (yani d sürücüsünü) kontrol için
c: enter dir enter yazarak c yi kontrol et
d: enter dir enter yazarak d yi kontrol et ( her iki kontroldede windows dosya ve klasörlerini görebiliyorsan bağlantılar doğru yapılmış)
Sistem disketini çıkar. ghost disketini tak.
a: enter dir enter (disket içindeki dosyalar göründü)
ghost2k2.exe ana dizindeyse ghost2k2.exe enter
ghost2k2.exe klasör içindeyse cd ghost2k2 enter ghost2k2.exe enter
* ghost programı çalışacak
yön tuşları ve tab tuşunu kullanarak ghost menusunden disk to disk seç
sırasıyla kaynak ve hedef diskleri seç
şifre istediğinde rarlı dosyanın içindeki sifre.txt bu bölüme yaz.
sorduğunda ok yes vs seçerek işlemi başlat.
* İşlem sonlandığında reset computer mesajı çıkacak enter a bas
* Kasaları toparla, bağlantıları yap
* Yeni yüklediğin sistemde bilgisayar adını değiştir

Ekli dosyalar

Malzemeler:
-1 adet dvd writer
-Çalışır vaziyette win98 yüklü pc
-Ghost 2003 Bootable cd ( ekte gönderiyorum)
-Birkaç boş DVD

Yapılışı:
-Ghostla image alın, DVD ye yazın
-Arızalı bilgisayarın kasasını açıp, dvd-writerı bağlayın ve
ghostla boot edip dvd deki image dosyasını yükleyin.
(Detaylı anlatamadım ama nette her bir işlemi zorluk çekmeden bulabilirsiniz)

Ekli dosyalar

Hocam Acronis 11 ile bir bilgisayarın imajını alın ve sağlam bir optik sürücüyü çıkarıp bu imajdan yükleyin. Eğer birkaç bilgisayar da çökmek üzere ise imajı ağda paylaşıma açıp o şekilde Acronis açılış CD'si kullanarak imajları yükleyebilirsin.

sisteminiz usb belleklerle boot edebiliyorsa, başka bir pc de boot lu flashbellek hazırlayıp. içine de win98 cd sini kopyalayıp kullanma ihtimaliniz olabilir.

Gereken malzeme: sağlam, sorunsuz bir eşdeğer bilgisayar, tornavida, acronis cd

Sorunlu olan bilgisayarın sabit diskini sökün. Çalışan bir bilgisayara ikinci/slave sabirdisk olan takın ve acronis cd yardımıyla sabitdiskleri birbirine kopyalayın (true image)... faz1 bilgisayarların bir kısmında ikincil/slave takımına dikkat edin. Sabit diskin üzende var zaten.. eski yerine takıp bilgisayarın adını değiştirin..
acronis_true_image_free_wd_edition.jpg

Tek dikkat etmen gereken gaflete düşüp, kopayamada, "orjinali yok et" manasına gelen destroy orginal gibisinde bir yazının seçli olmaması :D

Hak veriyorum.Harddiskleri çıkartmak daha kolay.Böylece acronis imajlar sorunsuz yüklenir.Bu işlemi evdede yapabilirsiniz.

Geri