[Çözüldü] BT Sınıfı Windows 10 Görev Çubuğu Kilitleniyor

Kodla Büyü

sugibi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba,

21H1 yüklü Windows10 Pro bilgisayarlara 22H2 yükledim ancak Taskbar'da ve Chrome tarayıcıda donmalara neden olmaya başladı. Defender, Update, gereksiz hizmetlerim her zaman kapalıdır. Hiçbir işlem yapmıyorken sistem kilitleniyor, Görev çubuğu yanıt vermiyor, Chrome ekranı kilitleniyor, CTRL+ALT+DEL kesinlikle çözüm olmuyor ve Reset atmak zorunda kalıyorum. O anda yaptığımız tasarım,işlem çöpe gidiyor.

Bu versiyonu yükleyeli 1 hafta oldu. Haftasonu bir imaj oluşturmaya çalışacağım ve benim gibi sorun yaşayarak 1-2 versiyon öncesine dönmüş ya da başından beri hiç sorun yaşamamış arkadaşlar hangi sürümü kullanıyor acaba? Ona göre 21H1, 21H2 arasında tercih yapmam gerekecek. Şimdiden teşekkür ediyorum.

***Hazır imaj önerileri gelecektir ancak kendi imajımı yaratıyorum.

Kendi imajınızı yapacaksanız gereksiz hizmetleri ve servisleri kapatın. bir hocamız kendi yaptığı imajı paylaşmıştı.

Kıymetli hocam, 21 senelik tecrübeniz, muhteşem projelerinizi, flash'ı veritabanı eşliğinde coşturduğunuz günleri hatırladım elimde olmadan:)
Stabil Windows sürümü bulmak artık güç, öyle bir kavram kargaşası yarattılar ki vallahi gsm'cilerin tarife kaosundan farkı kalmadı. Donanımla ritim tutturamayan yazılım, yazılıma ayak uyduramayan donanımlar yüzünden hep bunlar.
Sen en iyi imajı yine kendin yaparsın kıymetli hocam.
Şu everything isimli freeware masaüstü arama programı tavsiyen bile etrafımda pek çok kişiye bulaştırdığım bir iyilik oldu sayende üstadım:) Varol.

Kıymetli hocam, 21 senelik tecrübeniz, muhteşem projelerinizi, flash'ı veritabanı eşliğinde coşturduğunuz günleri hatırladım elimde olmadan:)
Stabil Windows sürümü bulmak artık güç, öyle bir kavram kargaşası yarattılar ki vallahi gsm'cilerin tarife kaosundan farkı kalmadı. Donanımla ritim tutturamayan yazılım, yazılıma ayak uyduramayan donanımlar yüzünden hep bunlar.
Şu everything isimli freeware masaüstü arama programı tavsiyen bile etrafımda pek çok kişiye bulaştırdığım bir iyilik oldu sayende üstadım:) Varol.
Sayenizde ben de kullanmaya başladım, harika bir programmış, Everything anında çok hızlı olarak aradığın herşeyi buluyor.

Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim Olcay hocam. Sürekli reset attığım için içim cız ediyor vallahi. Zaten bu donanım uyumu ve performans yüzünden mac planım da var ama okulda elimiz mahkum. Galiba bir eskiye döneceğim :/

Arkadaşlar merhaba,

21H1 yüklü Windows10 Pro bilgisayarlara 22H2 yükledim ancak Taskbar'da ve Chrome tarayıcıda donmalara neden olmaya başladı. Defender, Update, gereksiz hizmetlerim her zaman kapalıdır. Hiçbir işlem yapmıyorken sistem kilitleniyor, Görev çubuğu yanıt vermiyor, Chrome ekranı kilitleniyor, CTRL+ALT+DEL kesinlikle çözüm olmuyor ve Reset atmak zorunda kalıyorum. O anda yaptığımız tasarım,işlem çöpe gidiyor.

Bu versiyonu yükleyeli 1 hafta oldu. Haftasonu bir imaj oluşturmaya çalışacağım ve benim gibi sorun yaşayarak 1-2 versiyon öncesine dönmüş ya da başından beri hiç sorun yaşamamış arkadaşlar hangi sürümü kullanıyor acaba? Ona göre 21H1, 21H2 arasında tercih yapmam gerekecek. Şimdiden teşekkür ediyorum.

***Hazır imaj önerileri gelecektir ancak kendi imajımı yaratıyorum.
Windows 10 21 serisi sonrası. BENCE tüm kapatılmış ayarlarını (update firewall vs.) internet bağlantısı gördüğü anda sistemde aramak için sonsuz döngü oluşturuyor. Ve sistemin inanılmaz ağır çalışmasını sağlıyor. Ancak çok iyi pc ler bu yavaşlatmayı algılamıyor. Etrafta bulduğum tüm lite versiyonlar bir kaç ay sonra ilk kurulumdaki hızlara yaklaşamıyor bariz yavaşlamalar başlıyor. Benim labda 775pin e6600-8400 (ikinci el ne bulduysam eskisi celeron du) g41 anakartlı 4gb ramli ssd li pcler var 22h2 tüm ayarlar ve güncellemeler açık. Ne takılma ne donma yaşıyorum (not: ortaokuldayım Adobe pro aurdino office hariç kullandığım program yok. Çocuklar için flaş oyunlar mevcut ) hatta aidata 8 adet i5 var. monitörleri hariç çocuklardan bir şikayet gelmiyor biz hızlı pc ye geçmek istiyoruz diye.
Bence bir kaç PC’ye hiç ayar yapmadığınız tüm etkinleştirmeleri ve ayarları açık orjinal İSO dan win10 kurun farkı sizde gözlemleyin

Windows 10 21 serisi sonrası. BENCE tüm kapatılmış ayarlarını (update firewall vs.) internet bağlantısı gördüğü anda sistemde aramak için sonsuz döngü oluşturuyor. Ve sistemin inanılmaz ağır çalışmasını sağlıyor. Ancak çok iyi pc ler bu yavaşlatmayı algılamıyor. Etrafta bulduğum tüm lite versiyonlar bir kaç ay sonra ilk kurulumdaki hızlara yaklaşamıyor bariz yavaşlamalar başlıyor. Benim labda 775pin e6600-8400 (ikinci el ne bulduysam eskisi celeron du) g41 anakartlı 4gb ramli ssd li pcler var 22h2 tüm ayarlar ve güncellemeler açık. Ne takılma ne donma yaşıyorum (not: ortaokuldayım Adobe pro aurdino office hariç kullandığım program yok. Çocuklar için flaş oyunlar mevcut ) hatta aidata 8 adet i5 var. monitörleri hariç çocuklardan bir şikayet gelmiyor biz hızlı pc ye geçmek istiyoruz diye.
Bence bir kaç PC’ye hiç ayar yapmadığınız tüm etkinleştirmeleri ve ayarları açık orjinal İSO dan win10 kurun farkı sizde gözlemleyin
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

22H2 için donma ile ilgili özellikle ingilizce arama yaptığımda herkes problem yaşamaya başladığını, yeni açılmış makinenin bile birkaç dakika sonra taskbarında donma olduğunu, kilitlendiğini,...vs yazmışlar. Tabi Microsoft'un sorunlara yaklaşımı evlerden ırak: "Öncelikle bilgisayarınızın tozlu bir zeminde olmadığından emin olun..." İnsanlar deliriyor tabi...

Neyse...Birkaç gündür okuldaki cihazlar kilitlendiğinde işlemler listesine bakayım, anlayayım diyorum ama ne mümkün. Reset atmadan kurtaramıyorsunuz. Hiçbir ekrana geçemiyorsunuz. İlk kez eve getirdiğim bir bilgisayarda Ctrl+Alt+Del kısayoluna cevap verdi. DWM(Desktop Windows Manager)inanılmaz CPU kullanıyordu. Sonlandırdım. Oturumu kapatıp açabildim. Ancak okulda donma olduğunda hiçbir tuşa cevap veremiyordu bilgisayar. Tek çözüm reset...

Bir de şu an yazdığım kişisel dizüstü bilgisayarım da 22H2. Okuldaki 22H2(19043) ile evdeki arasında(19045) sadece derleme farkı var. Aynı sürüm. Evde hiçbir sorun yaşamıyorum ama okulda 1 haftadır mahvoldum. Her iki ortamda da update kapalı. Sanırım tüm güncellemeleri yapılmış bir 22H2 ve bir tane de 21H2 ile karşılaştıracağım hocam. Öğrenci sınıftayken çok stres oluyorum. Bir hafta BT sınıfına götürmem artık :/

Tekrar çok sağolun...

Tekrar merhaba arkadaşlar,

Tüm gereksiz özellikleri, Update, Defender kapalı ve üzerine Timefreeze kurulu Windows10 21HX ve 22HX sürümlerinde sürekli Görev çubuğunun kilitlenmesi ve Reset atmadan bilgisayarın düzelmemesi sorununu yaşıyordum. 1 haftadır Timefreeze kapalı halde kullanıyorum, tek bir bilgisayarda bile problem yaşamadım. Timefreeze neden böyle birşeye neden oluyor anlamadım ama sorunum bu şekilde çözüldü.

Sizlerden başka bir konuda da fikir ve bilgi isteyeceğim. Alıştığımızın dışında bir koruma programı önerisi.
Vestel bilgisayarlarımızda(şu 2004 kurulumlarında) Radix kartları vardı bilirsiniz ve koruma açıkken bilgisayarda bir değişiklik yapmışsak restart anında değişiklikleri diske yaz diyerek korumayı kaldır-değişiklik yap-tekrar koruma koy eziyetini kolayca aşıyorduk.

Bildiğim kadarıyla Deepfreeze'in böyle bir özelliği yok. Bahsettiğim koruma yöntemini mümkün kılan ya da en azından Windows10'da arıza çıkarmayan koruma programı ve sürümü olarak ne önerirsiniz ? Şimdiden teşekkür ediyorum.

BBNET
Geri