Çözemiyorum.PC açılmama sorunu.Kafayı yedim.

Kodla Büyü

muzy2007

Aktif Üye
Labta bulunan fujitsu siemens öğretmen bilgisayarı dün normal çalışırken bugün açılmıyor. Power düğmesine bastıktan sonra bios ekranında (mavi olan) takılıp kalıyor. ekranda hiç bir metin yok, sadece alt tarafta "f2 setup" yazıyor ki setupa da girmiyor. Cd ile de boot edemiyorum.
Arkadaşlar ne yapabilirim? Saatlerdir uğraşıyorum açamadım.

alpozturk2002' Alıntı:
kasayı sökünüz, Ram i söküp takınız veya birden fazla ram varsa birer tane deneyiniz.
aynı sorun benim sınıfta da vardı. ramin yerini değiştirince sorun halloldu.

rami değiştirdim olmadı. harddiskin bağlantısını çıkardım açıldı. sorun harddiskteymiş. artık hdd ile uğraşacağız.

bir de hdd bozuk değilse (sadece hdd takılı kalsın cd-rom vs sürücüleri sökerek anlayabilirsin) ürücü çakışması olabilir. Ama zannetmilorum çünkü çamışırken hiç bir şey sökmemişsiniz

muzy2007' Alıntı:
rami değiştirdim olmadı. harddiskin bağlantısını çıkardım açıldı. sorun harddiskteymiş. artık hdd ile uğraşacağız.

Ben de HDD ile ilgili diyecektim, Benim laptop'ta aynen disk yerinden oynadığı için böyle oluyordu. BIOS'tan sistemin diski görüp görmediğini kontrol edin, görmüyorsa yerinden çıkmış veya yanmış olabilir..

sata harddiski maalesef biosta göremiyorum. üstelik okulla ilgili biçok bilgi vardı içinde.
Harddiski takınca bios post ekranında kilitleniyor. O anda anakarttan sata kablosunu çıkarınca post ekranı geçiyor.
harddiski başka bir pcye 2. hdd olarak ttaktım o pcde açılmadı, postta takıldı.
çalışan bir pc ye, sata usb dönüştürücü kullanarak usb ile bağladım tık yok.
harddisk yanmışmıdır, bilgileri kurtarmanın yolu varmı? çıldıracam valla..

sata kablosunu değiştirdiniz mi? Bütün sürücüleri söküp sadece bu hdd yi takıp denediniz mi? Jumper varsa çıkarttınız mı? Muhtemelen bunları denemişsinizdir. Bilgiler çok önemli ise ileri düzey teknik servisçiler kurtarabilir. Aynı hdd den varsa onun çipi sökülüp takılarak çözüm bulunabilir. Bilgiler çok önemli değilse salla gitisin:)

Birebir aynı sorun benim okulda da oldu. Sonra HDD'yi teknik servise getirdim, harici taktık açıldı. Ama pc'ye takınca olmuyor. Jumper, kablo vs. değiştirdim olmadı. Hatta aynı bilgisayara başka HDD taktım açıldı. Tenik servis kasayı da göreyim diyor! Bana sorun HDD gibi geldi ama harici takınca görünüyor.

Geri