Çıldırıcam lütfen biri yardım etsin :verymad:

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan receps
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

receps

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Crea Platin XE6V model Öğretmen bilgisayarımıma ve yine Crea Platin ME6 serisi öğrenci bilgisayarlarına format attım windows 7 kurdum ama ne yaptıysam ses kartını tanıtamadım.
Öncelikli olarak XE6V olan öğretmen bilgisayarının ses kartı driverını bilen var mı?
Anakart ECS Q35T-GB v1.1 ses kartı Realtek ALC888 ama sesi çalışan idaredeki pc ye baktığımde ses denetley,c,ler,n,n altında Audio_Device diye bir aygıt var ama benim Pc de bunu görmüyor.
Bu yüzden sürekli ya ses çıkış aygıtı yüklü değil yada Bağlı kulaklık veya hoparlör yok diyor.

receps' Alıntı:
Crea Platin XE6V model Öğretmen bilgisayarımıma ve yine Crea Platin ME6 serisi öğrenci bilgisayarlarına format attım windows 7 kurdum ama ne yaptıysam ses kartını tanıtamadım.
Öncelikli olarak XE6V olan öğretmen bilgisayarının ses kartı driverını bilen var mı?
Anakart ECS Q35T-GB v1.1 ses kartı Realtek ALC888 ama sesi çalışan idaredeki pc ye baktığımde ses denetley,c,ler,n,n altında Audio_Device diye bir aygıt var ama benim Pc de bunu görmüyor.
Bu yüzden sürekli ya ses çıkış aygıtı yüklü değil yada Bağlı kulaklık veya hoparlör yok diyor.
....
http://www.crea.com.tr/surucu_yazilim.php
yukarıdaki linkten seri numarasını aratıp bulmayı deneyin. olmazsa

ftp://drivers.crea.com.tr/AUDIO/
burdaki linkten tek tek deneyerek bulabilirsiniz. yine olmazsa

driver-bios-firmware-update-f106/driverpacksolution-13-final-tr-win8-1-win7-vista-xp-t107450.html
burdaki konuda driver pack ne olduğu anlatılıyor.

http://drp.su/download.htm
bu da kendi sitesi. siz full ile uğraşmayın Lite versiyonunu indirin. o bilgisayarınızı tarayıp gerekli driverları otomati download edecektir...

Hocam Allah razı olsun. yapmama sebep oldunuz.
Crea Sürücü yükleme sayfasından daha öncede buldum indirdim Ses kartına ait sürücüleri hatta güncel versiyonlarını ce ana kartındında chipsetinin güncel versiyonunu yüklemiştim intel in kendi sitesinden
ama tekrar aynı yere girince bu sefer anakart chipsetininin sürücüsünü indirmek geldi aklıma. burdaki eski versiyon ama demek ki bu lazımmış.
Çok teşekkürler hocam.

rica ederim. faydası dokunduysa ne mutlu.
.
bu arada driver pack dvd sini tavsiye ederim. elinizin altında hazırda bulunsun

Geri