Çatlamamak mümkün mü ya...

Kodla Büyü

donetemiz

Site Gezgini
Arkadaşlar Allah aşkına bir bakın şu örnekler. 6. sınıflara sordum ve adamakıllı yapan yok. Üstelik bir hafta önce benzerini sorup tek tek anlattım yapacaklarını. Çok mu zor ya, lütfen yorumlarınızı yazın.

uygulamam bu

Ekli dosyalar

• uygulama.JPG
    uygulama.JPG
    43.6 KB · Görüntüleme: 1,140
Bizim dersin genel sorunu bu, çocuklar çok çabuk unutuyor. Bir ders önce yapsanız bile yapamayabilirler. Ben anlatıyorum, tamam yaparız, öğrendik diyorlar, sonrasını biliyorsunuz...

ben soruları verdim bir hafta önce sonra aynı soruları bugün sordum 100 alanı geç 1 alamasalar bari dedim.Çalışmamışlar...

mümkün hocam mümkün bizim okulumuzda lab yok. 2 yıldır tahtada ders anlatıyoruz, öğrencilerin en sevmediği ders çünkü hep teorik, hep havada kalan konular. her n e kada günlük hayatla bağlamaya çalışsamda yinede 10-11 yaşındaki çocuklara bunları anlatmak imkansız gibi. eskiden oyun oynatarak,resim çizdirerek(paint) bilgisayar kullanmasını öğretmeye çalıştığımız öğrencilerimiz vardı. şimdi aradan 9 yıl geçti daha da kötü oldu. lab yok,ilgilenen yok. senin öğrenciler ortaya bir şeyler koyabiliyor en azından.

İzmir Bornova'nın göbeğinde oluyor tüm bu olanlar.

2 haftadır uygulama yapıyoruz. Sonuç malum. Ne yapıcam bilmiyorum. Bu notları eokula girmek istemiyorum ama ne yaptıracağımı da bilmiyorum. Wordu açtırıp yazın adınızı diyip bitirmek gerekiyor galiba :(

ismailt' Alıntı:
ben soruları verdim bir hafta önce sonra aynı soruları bugün sordum 100 alanı geç 1 alamasalar bari dedim.Çalışmamışlar...

Bir veli geldi, hocam (7.sınıf) biz bu dersi seçmedik, değiştirmiyorlar, benim oğlan bilgisayar konusunda yeteneği az falan dedi.
Bende abla; senin o bilgisayar konusunda yeteneksiz oğlunun olduğu sınıfa 35 tane soru verdim 20 tanesini sordum. bir kere okuyup gelmemiş.
Abla hala inatla sevmiyor, etmiyor işlerine devam ediyordu.. elimde netbook vardı e-okulu açtım çocuğun notlara baktım en yüksek 78, onu da benden almış, abla senin çocuğun diğer derslere de yeteneği yokmuş notlara baksana deyince arkasına bakmadan kaçtı.
Önyargıdan başka birşey değil. Kolay yaparız mantığı... ilk sınav böyle olacak dedim, 2. sınavda anlatığım ve yazdırdığım herşeyi isteyeceğim dedim. Okuması çok eğlenceli olacak, çünkü hepsi çalışmadan gelecek..Öğrencinin kral olduğu bir dönem, ders kitaplarının yarısından fazlası resim, içerik desen sıfır, ek kaynak yasak. Allah önce bize sonra Matematik ve sosyal bilgiler öğretmenlerine sabır versin. çocuk yorumlama, okuma becerilerini askıya almış, hazırda bekletiyor, teog zamanı gelince de hazırda bekleme modundan çıkamıyor. Çok parlak öğrenciler var, potansiyeli olan. Aileleri ile görüşüyorum, bu sorumluluğu ben aldım onlarda yerine getiriyor, maalesef sayı çok az, evde anne-babanın kral olduğu evler bunlar, diğerlerinde çocuklar evde yönetimi ele geçirmiş, ne yapayım hocam söz dinlemiyor diyen velilerin çok olduğu bir haldeyiz. Evin kralını psikolojik baskıyla kedi yapıyor şimdiki nesil.

Liseden ortaokula geçerek eğitim öğretim tarihimin en büyük yanlış kararını verdiğimi düşünüyorum...

Geri