Çizgi Tagem Deneyimleriniz

Kodla Büyü

ebfo45

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Sevgili arkadaşlar Çizgi Tagem'in senkron ve asenkron eğitimlerini kullanıyor ve özellikle de bir virtual classrooma (sanal sınıf) sahip iseniz deneyimlerinizi bu başlık altına yazmanızı rica ediyorum. Adobe Connect ile senkron ders verme deneyimlerinizi ki özellikle Olcay Büyükçapar ve İsmail Su hocam olmak üzere bekliyorum. Teşekkürler.

Cemal hocam deneme yapacaktık, ama erteledik. Önümüzdeki haftalarda bir ders yaparak siftah edeceğiz. Önce kısa bir fotoğrafçılık semineri etkinliğimiz var ardından başlıyoruz umuyorum. Zaten benim sınıfa benim öğrenciler dışında 15 kişi daha kayıtlı:)
İsmail hocam kesin kullanmıştır aktif olarak onun yorumlarını bekleyelim. Senin deneyimlerini de okumak isteriz Cemal hocam.

Ben deneyimlerimi sizin de deneyimlerinizi katarak 5 mayıstaki bilişim öğretmenleri zirvesinde sunmayı planlıyorum :)

:/ Arkadaşlar özür dilerim(Başlığı Facebook'dan gördüm)
Bir yandan kişisel sitemin yeni tasarımı
Diğer yandan sağlık sorunları
Bir de anket hazırlığı var malumunuz, yapılacak çok şey var ! Bazı önemli konular gözden kaçıyor; Anket gibi mesela.

Ama deneyimlerimi paylaşırım. Yalnız beklediğim,planladığım oturumları yapamadım. Birkaç test oturumu yaptık ders işleyişi olmadan.
Aylardır bir ekipman edinmedir, kablo altyapısıdır uğraşıyorum ki sormayın :/
Boyun, bel,...vücudum sinyal veriyor, şu anda da belimdeki korse ile oturuyorum. Bilmiyorum; 3 ay tatil yapan öğretmenlerin böyle sorunlar yaşaması normal mi ama hayırlısı bakalım...

Cemal hocam, Mayıs'a kadar Allahtan birşey olmazsa planladığım oturumlar var. Acil değilse oturumları hızlandırıp veri sağlayabilirsek iyi olur diyorum.

Geçen hafta salı günü öğrencilerimle 1 mgbit'lik hıza sahip BT Sınıfında 4 öğrencimle birlikte bir de ben kişi Çizgi-Tagem'in sanal sınıflarını kullandık. Ses ve görüntüde kesilme dahi yoktu. Amacım, öğrencilerime connect uygulamasını göstermek ve evden bağlandığımızda yaşanacak sorunları aza indirgemekti. Nitekim hepsi de mikrofon açma kapama, söz isteme, anlık sohbet, kamera yönetimini kullandılar.
Çizgi-Tagem'e çok teşekkür ederim, böylesine kaliteli ve pahalı bir uygulamayı bize ücretsiz olarak sunuyor. Şimdi birileri çıkıp, reklam yapıyorlar tabii ki diyebilir:) Bu arkadaşların önce connect'in lisans bedeli ve gerekli trafik-bant genişliği ve sunucu gereksinimlerini araştırması gerekiyor! Cahillik kötüdür. Daha kötüsü cehaletin reddidir!
Üstelik rezervasyon yaptım ve 8 dakika sonra toplantı bağlantısı aktifti. Hızlı olması da hemen uygulama yapmamıza olanak sağladı. Ben bu sanal sınıfları daha fazla kullanmaya başlamak istiyorum, muhtemelen bundan sonraki birçok projemde etkin biçimde yararlanacağım.

Teşekkürler Olcay Hocam. Bakalım 5 Mayısta Türkiyede olursak sunum hazırlarız :)

Özür dileyerek konu dışı bişey soracağım. bir ara çizgi tagemdeki derslere katılmayı denemiştim ama bu derslere katılacak kişiler özel olarak seçilmektedir gibi bişiler yazmıştı. biz de o özel kişiler arasına girebilirmiyiz acaba. veya nasıl girebiliriz... :)

Geri