Çocuğunu 1-3 aylıkken sünnet ettiren var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sfym
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sfym

Seçkin Üye
Seçkin Üye
.

İyi akşamlar. Çocuğu tam hareket kabiliyeti kazanmadan sünnet ettirin diyenler var. Kendi doktorumuza sorduğumuzda size kalmış diyor. 2-7 yaş arası yaptırmayın yeterli şeklinde konuşuyor.
Çocuğunu ilk aylarda sünnet ettirenler var mı? Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

.

victooor79 ve volkankey arkadaşlarıma teşekkürler.
Özelden mesaj atan bir arkadaşın tavsiyesi: yiğenim 30 günlük oğlum 22 günlük sünnet oldu çok memnun kaldık bu işte tecrübeşli bir çocuk cerrahı olayı çözer..
Bir başka arkadaş da: çocuğun huzurunu bozmaya gerek yok. Sünnet neticede bir ameliyat. Çocukta ateş falan yapar.Derdini de anlatamaz yorar sizi.

Bu nedenle insan karar vermekte zorlanıyor. Hem ben hem de başka arkadaşların yararlanması için cevaplar yararlı olacaktır.

Hocam biz 1 yaşında yaptırdık. Tam hareketlendiği dönem olduğu için sadece ilk gün zor oldu. Sonra iyi ki yaptırdık dedik. Size tavsiyem, bebek yattığı yerden dönmeye başlamadan yaptırmanız.

Dr 1 aylıkken sünnet ettirmemiz konusunda ısrar etti. Ben cesaret edemedim. Sonra bir arkadaş 4 aylıkken aldı oğlanı sünnet ettirdi. İyi ki ettirdi. Yoksa ben sünnet ettiremezdim. Kuzenlerinin çocukları 15 günlükken sünnet ettirdiler. Hiç bir sıkıntı oladı.

3 oğlum var
1. 120 günlükken
2. 14 günlükken
3. 40 günlükken yaptırdım.

en zoru ilk oğlumda oldu. 40 günlükken yaptırdığım oğlumda hem sünnet anında hem de iyileşme sürecinde çok rahat ettik. Tavsiye ederim. 7-8 yaşlarına gelince de isterseniz düğün programı düzenleyeilirsiniz.

Hocam sinirler 20 günden sonra gelişmeye başlıyormuş..Hastaneden çıkmadan yaptıranlar bile var..

Ben de 3 aylıktan evvel yaptırılmasının daha sağlıklı olacağı kanaâtindeyim.

Bebek büyüdükçe hareket kâbiliyeti artıyor.

Bundan mühimi de bebekler 1 buçuk yaşına doğru artık tüm âzâlarını hemen hemen tanımış oluyor.

Sünnetliyken avret mahâli ile tanışması rûhî gelişimi için de daha müsbet oluyor.

Oğlumu 40 günlükken sünnet ettirdim. 2-3 günde normale döndü. Tavsiye ederim.

hocam 3 aylıkken yaptırdım. doğum yaptıktan sonra hemen yaptırmadığıma pişman olduk eşimle. çünkü anestezi veriyorlar. bunun için geceden beri bebeği aç bırakmak gerekiyor ve açlıktan ağlama krizine giriyor. (emzik almayan bebek emzik aldı bu durumda çok işe yaradı) ve anestezinden sonra baygın durgun oluyor. doğum sonrası hemen yaptırınca anestezi kullanılmadan sünnet yapılıyormuş. benim bir daha oğlum olursa hastaneden sünnetli çıkıcam

kct06' Alıntı:
hocam 3 aylıkken yaptırdım. doğum yaptıktan sonra hemen yaptırmadığıma pişman olduk eşimle. çünkü anestezi veriyorlar. bunun için geceden beri bebeği aç bırakmak gerekiyor ve açlıktan ağlama krizine giriyor. (emzik almayan bebek emzik aldı bu durumda çok işe yaradı) ve anestezinden sonra baygın durgun oluyor. doğum sonrası hemen yaptırınca anestezi kullanılmadan sünnet yapılıyormuş. benim bir daha oğlum olursa hastaneden sünnetli çıkıcam

Af buyurun hocam, anestesi tam olarak nedir ?

Bugün 2 aylık çocuğu muzu özel bir hastanede lokal anastezi yani 2-3 igne ile yaklasik 7-8 dakikalık bir operasyonla sünnet yaptirdik. Çok rahatti ama ignelerin etkisi gecince aglamalar başladı fitil vererek ağrısını gecirmeye calisiyoruz ama genel olarak iyi şu an

Ben de ara tatilde yaptırmaya karar verdim. İnşallah bizimki de sorunsuz geçer.

Geri