Çocukların seviyesi düşük. Nasıl başlamalıyım?

Kodla Büyü
Arkadaşlar merhaba. Bu sene atandım. 5. sınıflarda konulara nereden başlayacağımı bilemiyorum. Çocuklar daha mouse ile tıklamayı bilmiyorlar. Şimdi ben müfredattaki gibi Bit'in öneminden mi başlamalıyım anlatmaya yoksa temel bilgisayar kullanım bilgilerinden mi? Bir yol gösterin. Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam bilgisayar açma kapama, fare kullanımı, paint le başla bir kaç hafta.
fare kullanımı için farem oyunu var . Forumda olması lazım.
daha sonra kavramlara geçip işletim sistemini anlatmanda yarar var bence. :+1:

mr3555' Alıntı:
Hocam bilgisayar açma kapama, fare kullanımı, paint le başla bir kaç hafta.
fare kullanımı için farem oyunu var . Forumda olması lazım.
daha sonra kavramlara geçip işletim sistemini anlatmanda yarar var bence. :+1:
hocam normal müfredatın konularını uygulamak için temel işlevlerini bilmeleri gerekir...fare kullanamayan adam nasıl uygulama yapacak...madem yeni atandın.resmi olarak işini sağlam tutmak istiyorsan hazırbulunuşluk sınavı yaparsın. ona göre seviyelerinin yetersiz olduğunu belgeleyip planında ilk haftalara temel konulara yer verirsin...iki hafta yeter bunun için...ondan sonra ilerlersin... bunları yaparken de fare oyunu klavye oyunu gibi basit uygulamar vardı forumda bulursun...onunla çok kısa sürede öğrenirler.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Beklediğimle bulduğum farklı olunca biraz bocaladım. Bilmemeleri normal aslında çoğunun bilgisayarla bir etkileşimi olmamış şimdiye kadar. Ben yeni yeni adapte oldum duruma. Birazda geç kaldım araştırma yapmak için internet sıkıntım vardı. Yıllık planı da hazırlamaya imkanım yoktu ınternetten ındırdım. Ona uymaya çalıştım. Bi de doğuya atandım çocuklar daha yeni yeni gelmeye başladılar okula. Hala da sınıf mevcudu yarıyı bulmuyor o yüzden mufredata çok taktım. Ama önemli olan çocuklar onu anladım :) Bu hafta butun 5. sınıflara bu uygulamaları yaptıracağım. Yavaş yavaş alışırım diye düşünüyorum mesleğe. Tekrar teşekkürler.

Hocam sana tavsiyem eğer laboratuvarın varsa müfredatındaki konuları işle. Ancak dersini 20-25 dakika erken bitir ve çocukları bilgisayara al. Öncesinde fareden klavyeden ufakta olsa bahset. Nasıl tutacaklarını üzerindeki sağ tıklama,sol tıklama ve çift tıklama olaylarını göster. Eğer bulabilirsen bikaç güzel flaş oyun at bilgisayarlarına. motor araba yarışı vs. tarzında. Çocuklar oyun üzerinde çok daha kolay kavrıyolar bunları. Senin bütün sınıfa koşturman mümkün değil. Daha önce bilgisayar kullanmış öğrencilerin varsa onlarda sana yardım etsinler. Akranlarından öğrendiklerinde daha kolay kavrıyorlar.

Geri