Çok çelişkili bir durum ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan otherm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar müdür yardımcıları 6 saat derse girme zorunluluğu var, üstüne girdiği dersleri ekstra olarak yazılıyor. Yanlış anlamayın paranın peşinde diilim ama, benim okulda 22 saat dersim var BTR olursam 30 tane döküntü bilgisayarla boğuşacam idarenin bütün sıkıntılarıyla uğraşcam, ve sadece 18 saat ek ders alcam, anlamadığım nokta biz neden kendi işimizin üstüne işler yapıp karşılığını alamıyoruz. Söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın. Haksızmıyım sizce ?

otherm' Alıntı:
Arkadaşlar müdür yardımcıları 6 saat derse girme zorunluluğu var, üstüne girdiği dersleri ekstra olarak yazılıyor. Yanlış anlamayın paranın peşinde diilim ama, benim okulda 22 saat dersim var BTR olursam 30 tane döküntü bilgisayarla boğuşacam idarenin bütün sıkıntılarıyla uğraşcam, ve sadece 18 saat ek ders alcam, anlamadığım nokta biz neden kendi işimizin üstüne işler yapıp karşılığını alamıyoruz. Söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın. Haksızmıyım sizce ?

30 bilgisayar dışında diğerlerini yapmak zorunda değilsiniz.

Olmayın hocam sizi zorlayan yokki ben dersime gireceğim birde halk eğitim kursu açacağım kimseye hesap vermeden.

Bu sene elimize fırsat geçti. Bu dersi öğrencilere ne kadar sevdirirsek ve yararlı olduğu fikrini aşılarsak bizlerde diğer öğretmenlerle aynı oluruz

Yani bu mantığı anlamıyorum. Tozlu masaların altına girip bilgisayarların bakımı ile uğraşmak hoşunuza mı gidiyor?

Adam ne sormuş sizler ne cevap vermişsiniz, isteyen btr olur isteyen olmaz.
Şuanki yönetmeliğe göre btr olursanız isterseniz 30 saat derse girin alacağınız ücret 18 saattir, şuan için buna yapılabilecek birşey yok.

Hocam bu çelişkili durumun bence en makul çözümü; Ders sayınız 10 saatten aşağı ise BTR olun yok eğer 15 ten yukarı ise BTR olmayın.. :)

Hocam ortalama maaş: 2100 TL
Ek Ders: 80*8: 640 TL

Toplam 2740 lira bence bu maaşın karşılığı sadece derse girip çıkmak değildir. Her branş için geçerli bu söyleyeceğim; öğretmen birazcık fedakar olmalı. Başkaları ne yapar bilmem ama ben öğrencimin kullandığı bilgisayarı çalışır vaziyette tutarım. Diğer bilgisayarları da tamir ediyorum gocunmadan zira okulun kasasından çıkacak 30-40 lira ile bir kaç öğrencinin ihtiyacı görülse benim için yeterlidir.

detay_00' Alıntı:
Hocam ortalama maaş: 2100 TL
Ek Ders: 80*8: 640 TL

Toplam 2740 lira bence bu maaşın karşılığı sadece derse girip çıkmak değildir. Her branş için geçerli bu söyleyeceğim; öğretmen birazcık fedakar olmalı. Başkaları ne yapar bilmem ama ben öğrencimin kullandığı bilgisayarı çalışır vaziyette tutarım. Diğer bilgisayarları da tamir ediyorum gocunmadan zira okulun kasasından çıkacak 30-40 lira ile bir kaç öğrencinin ihtiyacı görülse benim için yeterlidir.
Hocam son derece iyi niyetle söylediğinizden eminim ama her zaman söylüyoruz BT öğretmenliği tamircilik değildir, siz iyi niyetle yapın tabi ama öyle olunca bütün BT öğretmenlerinden aynı şey bekleniyor. Diğer meslek gruplarının aldığı para göz önünde bulundurulduğunda söylediğiniz para bir öğretmen için fazla bir para değil. Maaşını alıp derste çocuklara oyun oynatan öğretmenlerden bahsetmiyorum, eminim onlar sayı olarak çok azdır. Ama zümrelerimizin büyük bir çoğunluğu gerçekten emek veriyor, aldığı parayı fazlasıyla da hakkediyor. Kaldı ki sadece derse girip o kadar maaş alanına bile rastlamadım. Çoğu kişi maaş karşılığını zor dolduruyor. Lütfen görev tanımında olmadığı halde yaptığınız işleri herkesin yapması gerekiyormuş gibi göstermeyin, kendi zümrelerimizin başkalarına böyle malzeme vermesi sinirlerimi bozuyor.

Yapmalı ama herkes yapmak zorunda olmadığınızı bilmeli , bunun sizin özveriniz olduğunu bilsinler derim ben...
Yoksa sizin göreviniz olduğunu sanırsalar başa çıkamazsınız...

jazemin hocam ben zaten bunu yapmamızın zorunlu olduğunu söylemedim. Ayrıca şuan idarecilik yapıyorum ve bilgisayar öğretmenimiz var. Emin olun onun işlerini kolaylaştırmak için elimden geleni yapıyorum. Zaten karşılıklı anlayış olunca sizde elinizden geleni yapıyorsunuz. Ben kasabada çalışıyorum, öğrencilerimiz köylerden geliyor. Şahsen benim gönlüm razı olmuyordu okulun parasının boşu boşuna dışarı gitmesine. Benim yazdığım ek ders bilişim rehber öğretmenleri içindi. Bilişim rehber öğretmeni olup benbu kadar maaş almıyorum diyen kimse çıkmaz herhalde. Siz yapmazsanız saygı duyarım; ben zaten kendime göre yazdım. Saygılar..

Detay_00 geçen yıl 2 bilgisayar dışında kasa bile açmadım bununda belli baslı sebepleri var ama detaya girmek istemiyorum. Bence okulun durumuna göre değişir idarenin hal ve tavırlarına göre değişir bu dedikleriniz çünkü sizin özverinizi sadece Allah görüyorsa kullari farkında bile değilse kesinlikle kendimi paralamam ne kadar ekmek o kadar köfte. Siz devam edin böyle!

detay_00' Alıntı:
jazemin hocam ben zaten bunu yapmamızın zorunlu olduğunu söylemedim. Ayrıca şuan idarecilik yapıyorum ve bilgisayar öğretmenimiz var. Emin olun onun işlerini kolaylaştırmak için elimden geleni yapıyorum. Zaten karşılıklı anlayış olunca sizde elinizden geleni yapıyorsunuz. Ben kasabada çalışıyorum, öğrencilerimiz köylerden geliyor. Şahsen benim gönlüm razı olmuyordu okulun parasının boşu boşuna dışarı gitmesine. Benim yazdığım ek ders bilişim rehber öğretmenleri içindi. Bilişim rehber öğretmeni olup benbu kadar maaş almıyorum diyen kimse çıkmaz herhalde. Siz yapmazsanız saygı duyarım; ben zaten kendime göre yazdım. Saygılar..
en son maaşımı 1950 diye hatırlıyorum :|

Geri