ÇOK ACİL!!!FORMATLANAN VERİYİ NASIL KURTARABİLİRİM? YARDIMM

Kodla Büyü

derselkc

Site Gezgini
arkadaşlar benim laptopum windows vista yüklü fakat visataya ilk defa format işlemi yaptım ben zannettim ki XP de olduğu gibi format sırasında bize C ve D diye iki bölümü de gösteriyo o yüzden resimleri falan D ye attım ama CD leri takıp format attım ve ne var ne yok silmiş. D ye aldığım resimler de gitmiş kızımın doğumundan itibaren çektiğim resimler:(( onları kurtarabilirmiyim.varsa bir program lütfen yardımcı olurmusunuz...

Easy Recovery programı vardı. eğer orjinalini bulabilirseniz verilerin yarısından fazlasını getirecektir ancak hepsini getirme gibi bir durum söz konusu değil.

Bunun yanında sevdiğim bir tane daha vardı. Recover my files diye onuda söyleyeyim. Diğeri kadar hoşuma gitmiyor ama denemekte fayda var.

Easy Recovery gerçekten bu konuda oldukça başarılı bir yazılımdır dosya isimlerinden tutun ne neredeyse aynen yerli yerinde bir kurtarma sağlıyor.
Hiç kayıpsız 80 gb veri kurtarmıştım.

Ancak şu var Easy Recovery yazılımı vista ile uyumsuz bir yazılımdır ve bu yüzden sorun çıkabilir ki vista sp2'de çıkardı.

Tabi benim için çok önemli bu resimler derseniz üzerine hiç bir veri yazmadan hdd'yi sökerek başka bir xp'li sisteme takarak aynı yazılım ile sorunsuz bir kurtarma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun dışında size önerebileceğim CCleaner'ın yapımcısından Recuva adlı yazılımdır. En bilindik dosya tiplerine göre veri kurtarma sağlıyor ancak dosya isimleri yazılımın atadığı isimler oluyor ama başarılı bir kurtarma gerçekleştiriyor ve win7 dahil desteklidir + ücretsiz.

Bunun yanında hocamızın'da dediği gibi Recovery My Files'ta dilediğiniz dosya tipini seçme imkanıyla başarılı bir kurtarma sağlıyor; ancak kurtarmaya başlamadan önce tam sürüm ile başlamanız lazım aksi halde kurtarsa bile verileri alamıyacaksınız lisans anahtarı isteyecektir.

Geri