Çok duygulandım :)

Kodla Büyü
ayıptır be yavv. bu kadar öğretmenin üstüne geliyorlar ayıpp. el alemin çocuklarına ebeveyinlik yapacağız diye kendi çocuğumuzu göremiyeceğiz.sabah gel akşam git(me) ! gece eve gitiğinde çocuk uyumuş sabah aynı tekrar. :verymad: :verymad:

bence çok güzel başarmışlar . okulun böyle imkanı olduktan sonra neden halk da kullanmasın ki

kim duruyo şimdi bunların başında. ne kadar para vercekler? Taksimetreyi ona göre çalıştırsam mı diye düşünüyorum. Borcum çok.

formator2006' Alıntı:
ayıptır be yavv. bu kadar öğretmenin üstüne geliyorlar ayıpp. el alemin çocuklarına ebeveyinlik yapacağız diye kendi çocuğumuzu göremiyeceğiz.sabah gel akşam git(me) ! gece eve gitiğinde çocuk uyumuş sabah aynı tekrar. :verymad: :verymad:

hocam çocucuğu da al gel. yeter ki okullar hayat bulsun.

Bende çok duygulandım hakkaten ne kadar efendi insanlar geliyor hiç bir ters durum yok herşey yolunda ne güzel yaaaa.

öğretmen okuldan ayrılırken ışığı kapatmıyor ama düşünceli öğrenci ışığı kapatıyor çok güzel bir mesaj olmuş.

Proje güzel ama her güzel proje uygulanabilir mi?

Projede kimin görev alacağı, isteğe bağlı olup olmaması bir sorun. Okul eşyalarının yıpranması meselesi var tabi. Eşyalar kullanmak içindir elbet ama yıpranan eşyaların ve temizliğe ve bakıma ihtiyaç duyacak materyallerin bakımının ve temizliğinin nasıl yapılacağı muğlak.

Yeni bir sisteme geçmek için tüm kurumların ve bireylerin %100 hazır olması beklenemez ama en azından %50'nin hazır olması lazım. Kırılan-çatlayan camları, kapıları , bozulan materyalleri, bilgisayarları, ağ, masa, sıra, lavobo, tuvalet, tesisat, kalorifer, temizlik işleri........ni bile tamir/bakım/onraım/yenileme işleri için maddi kaynaktan yoksun okullardan bunları beklemek ne kadar mantıklı..

Elbette reklamda olduğu gibi, okullarda onlarca çesit kurs verilmesi beklenemez. Hedefleri yüksek tutup orta şeker sonuçlar bekleniyor..

Bir de iş gücü meselesi var. Gerek idareci, gerek öğretmen, gerek hizmetlilerden sabah 8'den akşam 21-22'ye kadar çalışması beklenemez. ( Yoksa beklenir mi? ) Bu saydıklarımın maaşlarını düşük tutup, maddi sıkıştırma için mi akşam çalışması yaptıracaklar.

Kendi açımdan; BT Öğretmeniyim. Sorun yaşayacağım BTS ekipmanlarına (bilgisayarlar, masa, tabure, koltuk, projeksiyon, ağ vs vs) nasıl bir çözüm bulacağım. Diyelim ki akşam başka bir arkadaş çalıştı. Her sabah geldiğimde tüm BTS ekipmanlarını teker teker kontrol etmek istemiyorum. Dersimin olmadığı saatlerde yeterince sorun giderme çalışması yaptığımı düşünüyorum. Birde akşam gelen arkadaş kontrol edecek.. Kimin zamanında ne bozludu???? Akşam gelen ben olsam ailevi durumu tahayyül bile edemiyorum.

Şimdi şöyle denilebilir; bu kadar materyal, ekipman vs... daha verimli kullanılabilir, doğrudur ama 17-18 sat çalışan bir sistemin de iyi bir bakıma ihtiyacı olacaktır.. Benim öğretmen ne yapsın, hizmetlim ne yapsın, müdürüm ne yapsın, müdürümün dert yandığı MEM müdürü ne yapsın?

...
...
Bu konularda hiç bir yazılı açıklama yok. Şu an bile okulun ihtiyaçlarını karşılamazlarken sonra ne olacak...???

...

Yazsam dertler bitmez.

Ebru kursuna gelen ablalarımız, bacılarımız beni gerçekten duygulandırdı. :cry: Akşam saatlerinde bu bayanların okula gelme olasılığı sizce ne kadardır acaba. Anneler okula gidecek babalar evde çocuklara bakacak. Ben görmeyeli baya ilerlemiş bir toplum olmuşuz. Şimdi bana yobaz diyeceksiniz ne derseniz deyin. Ülkemizin gerçeklerini unutmamak gerekir.

Şimdi kendimden nefret ettim birden. Bu gibi saçma bir uygulama için bu kadar vakit harcadım parmaklarıma yazık.

projeye diyecek birşey yok..ama nasıl uygulanacak birisi de çıkıp söylemiyor.okulun kırılan dökülen yerlerine normalde yardım ediliyor mu da şimdi nasıl karşılayacak okul bu kadar yoğun tempoyu? kaynak ayrılcak mı buna?
öte yandan e-etüt projesi yapılıyor evlere şenlik, çığır açan bir yenilik gibi gösteriliyor, öğretmene soru soramadıktan sonra öğretmen öğrenciyi göremedikten sonra işlevselliği nerde bunun ?

Hakikaten Asacan hocam haklı yani güvenlik nasıl sağlanacak akşam vakti ya da haftasonu giren çıkan belli olur mu hiç hele ki sorunlu mahallelerde biri kalkıp laf etse öğretmene ne olacak peki öğrenciye geçmiyor sözümüz bazı zamanlarda ..

Yav zaten videoda gördüğüm kadarıyla öğretmenleri ilgilendiren bir durum yok. belediyeler ve hem ler yapıyor. hem ler zaten yapıyor bu işi. ama yinede bbizi ilgilendirir bilgisayar kursu verebiliriz. oda halk eğitimde ek ders karşılığı olur. Ama bana göre tek sorun o kadar faaliyetten sonra okulun ertesi sabah eğitime nasıl hazır olacağı yada lab da bizden bşkası kurs verirse lab ın hali?

olurda kabak başıma patlar diye şöyle hafif, tutukluk yapmayan, krom kaplı bir browning bakmaya başladım.

son zamanlarda kurgu modası var ya bu filme de baya bi kurgu katmışlar :D

Konya Karatay Kocatepe İlköğretim Okulu'daki uygulama anlatılmış .

Okulun BT öğretmeni arkadaşımız BBNet e üye ise uygulamanın bizi ilgilendiren kısımlarını anlatabilir mi ?

Videodan gördüğüm kadarı ile iki farklı BT sınıfı var. Birisi Exper diğeri UBAK kapsamında kurulan lablara benziyor . Akşam bunların başında kim duruyor ? Anadolu da herkesin birbirini tanıdığı yerleşim yerlerinde belki sıkıntı olmayabilir. İstanbul gibi insanların karşı komşusunu doğru dürüst tanımadığı yerlerde güvenlik sorunu nasıl halledecekler. Akşam gelen vatandaş okulda yemek yiyecek, sigara içecek, bayanları rahatsız edecek, birbiriyle kavga da edecek. Güvenlikten yine öğretmen mi sorumlu olacak. Bir ara İBB kurslarında usta öğreticilik yapmıştım. Kursta gece ve gündüz için ayrı özel güvenlik personeli vardı.

Kendi okulumda da iki BT var, öğrenciler yeterince mahvediyor zaten . Akşam da açık olsa labın halini düşünemiyorum.

zzeytinci' Alıntı:
muratbedel' Alıntı:
olurda kabak başıma patlar diye şöyle hafif, tutukluk yapmayan, krom kaplı bir browning bakmaya başladım.
Hocam Browning leri kırıkkale ile karıştırdın galiba:)

olabilir. acemiyim daha ama öğrenicez artık.
Formatörlere taşıma ruhsatı da vermezler ya ! şansımı bir deneyeceğim.

meb kendi yazıyor ve oynuyor ,işin kötüsü buna bir de inanıyor .sonra yaptımm olacak diyor. :P

Okullarda disiplin diye birşey yok. Çünkü öğrenciyi tutabilecek bir disiplin kuralı yok. Bi de 147 var tabi. Öğrenci biraz daha şımarsın tepemize iyice çıksın diye. Ha bunun zararını yine bu eğitimden hiç anlamadan o koltuklarda oturan zihniyetler çekecekler. Artık yollarda daha ahlaksız, kendini bilmez öğrencilere rastlıyoruz, daha 12-13 yaşında bulaşmadığı pislik yok evde anasını babasını, okulda seni beni takmıyor bile. Tabi ZORUNLUYUZ eğitmeye. Bi çok okulda 2000 yılında gelen bilgisayarlar var(BİSMİLLAH) ile çalışan. 15 dklık teneffüslede bile oturup insan gibi araştırmalarını yapamayan birbirini hırpalan kötü sözler sarfeden öğrencilerle uğraşıp duruyoruz bi yandan. Bunların anneleri, babalarının ahlak seviyeleri zaten yerlerde akaşam kim cesaret edecek bunlarla baş başa kalmaya. Allah korusun.Bu bakanlık ne zaman realist fikirler ortaya koyacak. Bunlar oy toplayacak diye biz mi kendimizden geçecez. Zaten eve gidiyorum sarhoş gibi. Rabbim bunlara akıl fikir ihsan eylesin inşallah.

Geri