Çok gerginim... 3 yıl bekleyecek miyim?

Kodla Büyü

_miracle_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Şubatta resen atanmamak için tercih yaptım, il içi için tercihte bulunamıyor muyum??? :(
bugun okul araştırdım, burada yazılanları okudum şoktayım

ben de okul bakıyorum, gecenin ilerleyen saatlerinde tercihlerimi yazayım bakayım bi, müdür sen tercih yap, ilçe ya da il onaylamazsa geri döner zaten dedi. Deniyecez bakalım.

sendika il ile görüşmüş.
resen atanmamak için norm fazlası tercihiyle atananlar, şimdi tercih yapabiliyor mu diye sormuşlar, evet cevabını almışlar.
onlar norm fazlası durumunda tercih yapmasalardı zaten biz atayacaktık demişler.
Gönül rahatlığıyla 2. maddeyi seçin arkadaşlar,
Hayırlı olsun hepimize :)
Ankara Türk Eğitim Sen - Ankara yı aramış. Tercih hakkımızın olduğunu söylemiş. ama hangi madde bize uygun bir duyum almadım açıkçası, kendi tahminimi söylüyorum şu an...
hocam bu yorumlar sana ait değilmi ne oldu bir terslik mi var?

"bugun okul araştırdım, burada yazılanları okudum şoktayım"

sizin yazdıklarınızı okudum, il mem ler onaylamıyor yazmış başka bir arkadaş. daha tercih onaylatma aşamasına gelemedim bugun başladım okul arastırmayai ama onaylatamayanları duydum burada :(

_miracle_' Alıntı:
Şubatta resen atanmamak için tercih yaptım, il içi için tercihte bulunamıyor muyum??? :(
bugun okul araştırdım, burada yazılanları okudum şoktayım
tayin isteybilirisniz. şoka girmenize gerek yok tarcih bölümüne norm fazlalığından dolayı başka bir okula görevlendirildim bölümünü seçin

_miracle_' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
tekrar söylüyorum bir terslik yaşarsanız sendikalarla iletişime geçin,
aşağıdaki linkteki yazıyı gösterin, olmadı sendikalar aracılığı ile mahkeme hakkını kullanırsın.

http://www.memurhaberleri.net/haber_det ... berID=6564

sizin e durumunuz aynıydı sanırım değil mi? sizin tercihleriniz ne aşamada? onaylandı mı? Paylaşırsanız sevinirim

konya il milli eğitim müdürlüğü bütün okullara mail attı. sizin durumunuzda olanlar tayin isteyebilir bakanlık görüşü alınmıştır.

_miracle_' Alıntı:
"bugun okul araştırdım, burada yazılanları okudum şoktayım"

sizin yazdıklarınızı okudum, il mem ler onaylamıyor yazmış başka bir arkadaş. daha tercih onaylatma aşamasına gelemedim bugun başladım okul arastırmayai ama onaylatamayanları duydum burada :(
gonca01 nickli arkadaş olumsuz yanıt almış, ama 8 sayfalık tartışmalara bakıp olumlu mesajları okuyup elinden geleni yapmak yerine habire foruma olumsuz mesajlar yazıp duruyor, o kadarda kendisine tavsiye verilmesine rağmen hiçbirşey yapmamakta diretiyor, kendisi bilir kendisi zararlı çıkacak belki bizim tercihlerimizde reddedilebilir ama en azından çabalıyoruz kıyıdan köşeden işin ucunu tutmaya çalışıyoruz gerisi kader sonuçta, sen o yorumlara bakma miracle hocam, işin peşini bırakma sakın, bir olumsuzluk yaşarsan sana en yakın eğitimbirsen veya türkeğitimsen şubesine git, bu işi çözerse onlar çözer.

mustafatoker' Alıntı:
_miracle_' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
aşağıdaki linkteki yazıyı gösterin, olmadı sendikalar aracılığı ile mahkeme hakkını kullanırsın.

sizin e durumunuz aynıydı sanırım değil mi? sizin tercihleriniz ne aşamada? onaylandı mı? Paylaşırsanız sevinirim

konya il milli eğitim müdürlüğü bütün okullara mail attı. sizin durumunuzda olanlar tayin isteyebilir bakanlık görüşü alınmıştır.
mustafa hocam yardımların için teşekkürler sizin okula geldimi bu yazı geldi ise taratıp forumda paylaşırsan sıkıntıda olan arkadaşlar açısından çok güzel olacak.

mustafatoker' Alıntı:
_miracle_' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

o e mail çıktısıyla durumu savunmak en mantıklısı.
sonuçta buraya her turlu yazı yazılabilir. sayı tarih yok : http://www.memurhaberleri.net/haber_det ... berID=6564
yanılıyorsam lütfen düzeltin. Bu maile ulaşma imkanımız olabilir mi acaba. en kısa ve işler yol bence. sendikaya da gerek kalmaz.

miracle hocam bakanlığın bu gün kaynaklı yazısını paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• iliciaciklamaankara.jpg
    iliciaciklamaankara.jpg
    135.9 KB · Görüntüleme: 1,195
hastasıyız dede' Alıntı:
miracle hocam bakanlığın bu gün kaynaklı yazısını paylaşıyorum.
ben de maddeyi ekleyeyim bir arada olsun.

Resmi Gazete Tarihi: 06.05.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27573

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri

MADDE 41 – (1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

(2) Bu şekilde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanırlar. Bunlardan il içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanlar, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına atamaları yapılabilir. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, alanlarında ihtiyaç bulunan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanırlar.

(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

(4) Genel hayatı etkileyen deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afetler nedeniyle olağanüstü durumların oluştuğu yerlerdeki eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı öncelikle bu madde kapsamında bulunan ihtiyaç fazlası öğretmenlerle karşılanır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda valiliklerce gerekli önlemler alınır.

(5) Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın (Mülga ibare:RG-21/7/2012-28360) (…) en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.

ya şu yazıları açık açık yazsalar olmaz mı? Olmaz çünkü kimse "evet resen de atansan, zorla tercih de yaptırılsan il içi isteyebilirsin" diyemiyor. Resmi yazı gösteriyorlar, yazı bir şey anlayabildiysen haydi hayırlısı. Prospektüs gibi. Eee şimdi bu yazı ve 41. maddeye göre tayin istersek günah oluyor mu?

YA ARKADAŞLAR EĞER TAYİN HAKKIMIZ OLMASAYDI, SON MADDEDEKİ RESEN YAZISINI KALDIRMAZLARDI, VE BAŞKA ŞIK KOYMAZLARDI İŞTE O ZAMAN BİR KENARA ÇEKİLİR HAKKIMIZ YOK DERDİK, AMA HİÇBİR YERDE RESEN KELİMESİ GEÇMİYOR, AKSİNE MADDELERİ YUMUŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR, ŞURADA BİRKAÇGÜN KALMIŞ HERKES ELİNDEN GELENİ YAPSIN OLMAZSA ZATEN KAYBEDECEK BİRŞEYİMİZ YOK.

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
ya şu yazıları açık açık yazsalar olmaz mı? Olmaz çünkü kimse "evet resen de atansan, zorla tercih de yaptırılsan il içi isteyebilirsin" diyemiyor. Resmi yazı gösteriyorlar, yazı bir şey anlayabildiysen haydi hayırlısı. Prospektüs gibi. Eee şimdi bu yazı ve 41. maddeye göre tayin istersek günah oluyor mu?

günahını bilmem ama biraz karsılarındakileri dusunup anlaşılır yazsalar ya da son dakikaya kadar kıvrandırmasalar sevaba girerler.

_miracle_' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:

yukardaki yazı valiliğe gönderilmiş ve 11 temmuz tarihli. en yeni olan geçerli olur heralde değil mi?

tercih edilebiliyor mu edilemiyor mu hocam? Ben anlamıyorum bu yazıları kafam almıyor bir türlü.

download/file.php?id=36792&mode=view

MADDE 41 – (1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

(2) Bu şekilde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanırlar. Bunlardan il içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanlar, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına atamaları yapılabilir. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, alanlarında ihtiyaç bulunan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanırlar.

(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

(4) Genel hayatı etkileyen deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afetler nedeniyle olağanüstü durumların oluştuğu yerlerdeki eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı öncelikle bu madde kapsamında bulunan ihtiyaç fazlası öğretmenlerle karşılanır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda valiliklerce gerekli önlemler alınır.

(5) Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın (Mülga ibare:RG-21/7/2012-28360) (…) en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir.

**** yazının 41. maddesi içinde koyu yazılmış yer bize uyuyor diye düşünüyorum. yazı 11 temmuz ve valiliğe yani bizim il içi atamamızı yapan birime yönelik olduğundan tercihte bulunmamız mumkun diye düşünüyorum.

_miracle_' Alıntı:
_miracle_' Alıntı:
ogretmen006' Alıntı:

yukardaki yazı valiliğe gönderilmiş ve 11 temmuz tarihli. en yeni olan geçerli olur heralde değil mi?

tercih edilebiliyor mu edilemiyor mu hocam? Ben anlamıyorum bu yazıları kafam almıyor bir türlü.

download/file.php?id=36792&mode=view

**** yazının 41. maddesi içinde koyu yazılmış yer bize uyuyor diye düşünüyorum. yazı 11 temmuz ve valiliğe yani bizim il içi atamamızı yapan birime yönelik olduğundan tercihte bulunmamız mumkun diye düşünüyorum.

Sağol hocam şimdi daha iyi oldu. :)

norm fazlası olup şubatta her ne şekilde atanırsanız atanın tayin isteyebiliyorsunuz. bu bilgi hakkında bakanlığın görüşü alınmıştır

2011 yılında norm fazlası olduğumdan dolayı tercih yapmak zorunda kaldım. ve başka bir okula gittim. bu tercih dönemi bizleri de kapsar mı?

ct442002' Alıntı:
2011 yılında norm fazlası olduğumdan dolayı tercih yapmak zorunda kaldım. ve başka bir okula gittim. bu tercih dönemi bizleri de kapsar mı?

kapsamaz hocam 2012-2013 eğitim öğretim yılında norm fazlası olmanız gerekir

hastasıyız dede' Alıntı:
fahrican' Alıntı:
memurlarnetteki habere göre isteyebiliyorsunuz
http://www.memurlar.net/haber/388860/
peki bu belgenin imzasız olması bir sıkıntı doğurmazmı?

Hocam yazının çıkış tarihi 11 Temmuz haberin verilme saati ise gece 00:50, perşembe günü ya hiç bir ile ulaşmadı ya da mesai saatinin son anlarında geldi. O sebeple ilçelerdeki memurlar haberdar değildir. Önce hayırlısı ile bir sabah olsun. Belgenin tarihi sayısı belli. İl memlere ulaşır ulaşmaz ilçelere duyurulacağını düşünüyorum.

Geri