Çoklu Yabancı Dil Modeli norm fazlası arkadaşlar hep birlikte bakanlığa ulaşalım.

Kodla Büyü

nrc27

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba..Benim okulum da çoklu yabancı dil programına dahil edilen okullardan biri.Bu sene 12 saat dersim var seneye ise dersim sıfırlanıyor.Ben bakalıkla görüşmeye çalışıyorum.Proje yöneticilerine ulaşmaya çalıştım.Birinden dönüş bekliyorum.Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bakıyor projeye…Sizler de benim gibi ulaşırsanız,belki çözüm olabilir..Hep birlikte arayalım Bakanlığı,problemi anlatalım..Her kime ulaşırsak ulaşalım birileri mutlaka yardımcı olacak yol gösterecek veya cözüm üretecektir diye umuyorum.

Arkadaşlar merhaba..Benim okulum da çoklu yabancı dil programına dahil edilen okullardan biri.Bu sene 12 saat dersim var seneye ise dersim sıfırlanıyor.Ben bakalıkla görüşmeye çalışıyorum.Proje yöneticilerine ulaşmaya çalıştım.Birinden dönüş bekliyorum.Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bakıyor projeye…Sizler de benim gibi ulaşırsanız,belki çözüm olabilir..Hep birlikte arayalım Bakanlığı,problemi anlatalım..Her kime ulaşırsak ulaşalım birileri mutlaka yardımcı olacak yol gösterecek veya cözüm üretecektir diye umuyorum.
Kimse burda bursey yapmaz hocam b3nde ulaşmaya calisiyorum

Böyle bir projeye geçmeden önce insan bir sorar biz İngilizce derslerini yerleştiriyoruz ama diğer derslerimizden kalan öğretmenlerimiz ne olacak acaba diye bu nasıl bir planlama arkadaşlar? Böyle bir ayrıntı nasıl gözden kaçabilir ne yapılmaya çalışıyor acaba gerçekten merak ediyorum? Bakanlıkta olan arkadaşlar gerçekten bunu nasıl gözardı edebilir.

Eskiden, Ankara ve İstanbul'da olmak üzere; sadece 2 tane Teknik Eğitim Fakültesi vardı. Her mezun olan öğrenci atanıyordu. Norm dışı kalma diye bir şey, söz konusu bile değildi. Sonra her yere, hatta ilçelere bile, Teknik Eğitim Fakülteleri açtılar. Atanmak bile, imkansıza yakın (90 puan üzeri) hale geldi. Yani diyeceğim o ki, her şeyimiz plansız programsız ve el yordamıyla yapılıyor. Birinin aklına bir şey esiyor; doğru dürüst araştırmadan, hop çoklu yabancı dil...
Oysa günümüzde, savaşlar bile, dijital mecralarda yürütülüyor. İnsansız hava araçlarıyla; toplar, tanklar ve pahalı uçaksavarlar yok ediliyor. İnsansız deniz araçlarıyla, Milyarlarca dolarlık Uçak Gemileri imha edilebiliyor. Geleceğe, dijitalde öne geçenlerin hükmedeceği, bu kadar açık ver net iken; çoklu yabancı dil bizim ne işimize yarayacak. Zaten Samsung firması, anında 25 dile çeviri yapacak telefona, Türkçe'yi de eklediğini açıkladı. Dil bilmek artık önemli değil.

Arkadaşlar merhaba..Benim okulum da çoklu yabancı dil programına dahil edilen okullardan biri.Bu sene 12 saat dersim var seneye ise dersim sıfırlanıyor.Ben bakalıkla görüşmeye çalışıyorum.Proje yöneticilerine ulaşmaya çalıştım.Birinden dönüş bekliyorum.Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bakıyor projeye…Sizler de benim gibi ulaşırsanız,belki çözüm olabilir..Hep birlikte arayalım Bakanlığı,problemi anlatalım..Her kime ulaşırsak ulaşalım birileri mutlaka yardımcı olacak yol gösterecek veya cözüm üretecektir diye umuyorum
Benim okulumda bu okullardan birisi. Destek olabileceğimiz bir konu varsa hep beraber destek olalım. Ama ben bu projenin uzun soluklu olacağını sanmıyorum.

Hocam proje yöneticilerine ulaşıp iletmemiz lazım. En azından pilot uygulama yapılan okullarda norm güncellemesi yapılmaması lazım. 2028 e kadar devam edilecek

Hocam 4 5 sendir uygulanıyor okulumuzda norm fazlası oldum dersim yok ,yapacak bir şey de yok maalesef.Kimse bölümü ciddiye almıyor gözlemim bu

Hocam proje yöneticilerine ulaşıp iletmemiz lazım. En azından pilot uygulama yapılan okullarda norm güncellemesi yapılmaması lazım. 2028 e kadar devam edilecek
Hocam yarın benim Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden bir yetkili ile görüşmem olacak.Birşey cıkar veya cıkmaz bilemiyorum ama aynen ileteceğim.Hatta lütfen hepimiz ulaşalım çabalamamız,ses getirmemiz şart.

Benim Okulumda Çoklu yabancı dile geçen okullardan birisi ve Gelecek yıl 5 ve 6. sınıflarda bilişim dersi olmayacak malesef. 6. Sınıflara robotik kodlama seçilirse olabilir sadece.
Okulda 2 tane BT sınıfı olmasına rağmen ve MEB'in okullara bt sınıfları kurması projeleri devam etmesine rağmen böyle bir proje uygulamada Bilişim dersininin kaldırılması çok manasız bir durum. 5 ve 6 sınıflar haricinde zorunlu bilişim dersinin olmadığı ve bu pilot uygulanan çoklu yabancı dil uygulamasında bu derslerinde kaldırıldığı gerekli yerlere bildirilmeli farkındalık oluşturulmalı. Gerek sendikalar gerek birebir görüşme ve dernekler bu konuyu önemsemeli bence

Hocam yarın benim Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden bir yetkili ile görüşmem olacak.Birşey cıkar veya cıkmaz bilemiyorum ama aynen ileteceğim.Hatta lütfen hepimiz ulaşalım çabalamamız,ses getirmemiz şart.
Neden bilişim dersisinin kaldırılan tek zorunlu ders olduğunu sorar mısınız? Beden eğitimi, görsel sanatlar, Müzik gibi dersler 6. sınıflarda geri gelirken Neden Bilişim Dersi geri gelmeyip kaldırılıyor. Seçmeli yaptık diyeceklerdi ama diğer derslerinde seçmelisi var ona bakarsan.

Geri