ÇPL lerde çalışan arkadaşlar...

Kodla Büyü

bolubeyi

Aktif Üye
Çok Programlı Liselerde çalışan arkadaşlara bir sorum olacak. Müdürünüz teknik öğretmen mi? Eğer değilse meslek lisesi mevzuatına hakim mi? Sorunlar yaşıyormusunuz? Bizde büyük bir sıkıntı var. Brans Türkçe olan müdürümüze her şeyi anlatmak zorunda kalıyoruz ancak elde var sıfır. Bilgisayar ile muhasebenin aynı olduğunu sanan bir müdürle karşı karşıyayız. Sizlerde durum nasıl arkadaşlar ne tavsiye edersiniz.

bende çpl'deyim. bizim müdürde edebiyat öğretmeni. koordinatörlülk zorla 10 saat veriyor. onada bi sürü laf söylüyor. başka okullarda daha çok veriliyor falan deyince 10 saat bile bence fazla ayağı yapıyor. mesela sınıf 40 kişi. 3 e bölmek gerekir diyoruz. bırakın 3ü, zorla 2ye bölüyor. bana elektrik bölümünün dersini yazmış, elektrik bina tesisatından anlamam dedim, olsun meslekçisin sınıf başında dur yeter falan dedi, kabul etmedim.
eski müdürde felsefeciydi. normalde 3 öğretmen full ek ders ile derse giriyorduk. normu bize sormadan etmeden hesaplamış 1 çıkmış. 2 kişi norm fazlası olduk. şimdi gelene derdimizi anlattıkta 3 öğretmen norm olduk. düşünsenize, 3 öğretmen full ek ders alıyoruz, norm 1. nasıl bir hesap yaptıysa artık...
bence meslek lisesi formatındaki okulların müdürleride meslekçi olmalı.. en azından işleyişten haberi oluyor..

hep meslekci bir müdürle çalıştım su ana kadar. ilk defa bir kültürcü müdürle çalışacam meslek derslerinde. şimdiden işimin ne kadar zor olacağını anlamış bulunuyorum. norm hesaplarken grup olayından haberi yok ve nasıl yapılacağını bilmiyor. ders fazla ise muhasebe öğretmenlerine verelim diyor. :) :)

Hocam adi ustunde cok problemli lise her zaman sorun atanirsan eml ye gideceksin keyfine bakacaksin cpl de ne ogrenci var ne de labaratuar 3-4makine ile yaz gelirmi :!:

metinhoca1985' Alıntı:
Hocam adi ustunde cok problemli lise her zaman sorun atanirsan eml ye gideceksin keyfine bakacaksin cpl de ne ogrenci var ne de labaratuar 3-4makine ile yaz gelirmi :!:

aynen öyle hocam.. :+1:

Geri