ÇPL Norm Kadro Problemi? (Teknik Öğretmen)

Kodla Büyü

buzozgur

Aktif Üye
merhaba hocalarım. ben çpl de 1.5 senedir calısıyorum. bilgisayar bölümü var ancak geçen sene sadece 10. sınıf vardı elimde 9. sınıfta meslek lisesi açılmamıştı. bu sene 10. sınıflar 11 oldu ve 9. sınıf tekrar açılmadı. yani şuan elimde sadece 11. sınıflar ve bunların 18 saat dersleri var. 8 saatte seçmeli ve alan dışından ders aldım. 10 saatte bölüm şefliğim var. şimdi asıl sorum; bu gidişle seneye de açılmayacak çünkü elimizde çok az öğrenci kalıyor 10. sınıfta ve onlar da başka bölüm istiyorlar. şimdi sadece 12. sınıf kalırsa ben 24 saat staj ve 10 saat bölüm şefliğiyle kalıyorum. bu 24 saatin 12 sini alabiliyorum anladığım kadarıyla. asıl sormak istediğim. 12. sınıfların yüzyüze sadece 2 saat internet programcılığı var. ben seneye norm fazlası oluyor muyum yoksa koordinatörlük ve alan şefliği normdan sayılıyor mu? norm fazlası olmaz isem maaşı doldurmak için farklı yerlere gönderirler mi?

http://www.memurlar.net/haber/250306/ burada ve http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosy ... meligi.pdf burada işletmelerde mesleki eğitim dersinin ve alan şefliğinin norm kadroya dahil oldugu yazıyor ama bu konuda bilgisi olan var mı acaba

seneye norm fazlası olmazsın hocam çünkü koordinatörlük ve şeflik norm hesabına katılıyor ama bi sonraki sene norm fazlası olursun

hocam peki senye norm fazlası olmaz isem 2 saat derse giriyorum. alttan hiç sınıf yok. 24 saat işletmelerde beceri eğitimi var o saatte de staj kontrolüne mi gidicem?

Sınıf mevcudunuz sanırım 16'nın altındadır.
Bu nedenle 12. sınıfta 1 grup oluşacak. Bu da 24 saat + 10 saatlik (bölüm şefliği kaynaklı) koordinatörlük görevi için ek ders verilebileceği anlamına geliyor.
Siz gelecek yıl 2 saat internet programcılığı dersine maaş karşılığı olarak gireceksiniz. 10 saat bölüm şefliğinden + 14 saat de koordinatörlükten ek ders alabileceksiniz (Bir meslek öğretmenine en fazla 24 saat ek ders görevi verilebilir). Öğrenci ve işletme sayınız az ise tüm öğrencilere siz koordinatörlük yaparsınız. Yok fazlaysa ya da işletmeler arası mesafeler fazla ise bilişim alanına yakın başka bir alan öğretmeni de ayrıca görevlendirilebilir.
2 saatlik internet programcılığı dersi dışında, alanınızdan olmayan bir dersi size maaş karşılığınızı doldurtmak için veremezler, sizden yazılı dilekçe almaları lazım.
Normunuz hesaplanırken (muhtemelen Eylül-Ekim 2016 gibi güncellenecek) 24 (işletmede beceri eğitimi) + 2 (internet prg) + 10 (şeflik) = 36 saat yapar ki bu da 1 norm olur. Anlayacağınız gelecek yıl norm fazlası olmazsınız, ancak idarecilerinizin ders yükünü bahsettiğim şekilde girdiklerinden emin olunuz. Bulunduğunuz yerde başka okullar varsa ve bilişimle ilgili dersler varsa belki bölge normuna takılabilirsiniz, ancak bu da artık kısmet demek gerekiyor.

buzozgur' Alıntı:
Bolge normuna takilirsam ne oluyor 20 saati doldurmak icin baska okullara mi gidiyorum
bölgede bilgisayar dersi açığı daha çok olan okula norm kadro fazlası olduğunuz için atamanız yapılır.

9. sınıflarda yer alan MESLEKİ GELİŞİM dersine maaş karşılığı girebilirsiniz. Norm hesabında dikkate alınmaz ama maaş karşılığı girebilirsiniz...

Geri