Hocam ben devre tasarım için google isis temrin örnekleri ve ares temrin örnekleri yazarsanız internette hazır halde modül programına uygun hazırlanmış bir kaynak döküman var. Der esnasında öğrencilere dağıtırsınız, orada işlemlerin nasıl yapılacağı adım adım anlatılıyor. Örnekler isin ve aresin eski verisiyonları ile yapılmış proteus 6.9 veya 7 kullanıyorsanız bazı bileşenler farklı(osilatör arayüzü gibi) ama kolay bir ders.
Web tasarım ve grafiğe bende giriyorum bu sene,
web tasarımda öğrenciler birer flash disk aldılar sürekli uygulama yapıyoruz. Ders notlarını da uygulama içerisine tutuyorlar, diyelim ki tabloları anlatacağım hem konu ile ilgili açıklamaları uygulamalarına yazıyorlar hem de örnekleri yapıyorlar. Eski konularda bu şekilde hiç unutulmadan kullanılmış oluyor. Mesela yazının fontunu değiştiriyor, kalın yapıyor bazı yerleri, listeleri kullanıyor, link veriyor. Her öğrenci için tüm uygulamalarda bir klasörde toplanmış oluyor, iş biraz ilerlesin tüm sayfalara bir yerden ulaşılabilen basit bir web sayfası hazırlayacaklar. Çalışken bir menüden istediği konunun hem açıklamasına hem örneklerine erişecekler. Aspx e geçince de aynı şekilde devam etmeyi düşünüyorum.
Grafik meselesine gelince eğer öğrenciler bir şey alsın diyorsan sadece fireworks anlatma(modülde firework ve flash var), fireworks teki uygulamaları photoshop ta da yaptır. En azından hafif düzey photoshop öğrenmiş olurlar.
Benim bu şekilde uyguluyorum size iyi çalışmalar.