ÇPL'DE İLK DERS YARDIM!!!

Kodla Büyü

aytekincan07

Aktif Üye
ARKADAŞLAR İLK DEFA LİSEDE MESLEK DERSLERİNE GİREĞİM. OKULUN SEVİYESİ DÜŞÜK TABİ BENM DE SEVİYEM DÜŞÜK :) TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN KAYNAK VE DERS ANLATIMI KONUSUNDA İP UÇLARI ALABİLİRSEK ÇOK MAKBULE GEÇER TEŞEKKÜRLER. (Web tasarımı ve programlama, bilgisayarlı devre tasarım, grafik ve animasyon, ağ sistemleri dersleri)

korkmana gerek yok arkadaşım.. Meslek liselerinin durumu malum.. Bence bilmediğini belli etme.. Soruya soruyla cevap ver.. Çok sıkışırsan konuyu değiştir ama teneffüste hemen internetten araştırmanı yap. Sonraki derste de soruyu soran elemana sen bir soru sormuştun arada kaynadı tekrar alabilir miyim de.. Zaten gün geçtikçe derslere alışırsın tabi modüllere de bakmayı ihmal etme.. :+1: korkma dostum devam et..

Karşındakileri bir böcek olarak gör, sende ayağının ucuyla onları eziyorsun olarak duşun, ve evde de dersini çalış

tsigalko' Alıntı:
Karşındakileri bir böcek olarak gör, sende ayağının ucuyla onları eziyorsun olarak duşun, ve evde de dersini çalış

Hocam hiç hoş bir benzetme olmamış, ne kadar seviyeleri düşük de olsa onlar öğrenci, her şeyden önce insan...

Bende meslek lisesinde görev yaptım hocam, başlarda yeni olduğunuz için arada sivrilenler, cevabını bildiği soruları soranlar olacaktır. Ama zamanla onlar da size alışacaktır. Derslere gelince grafik animasyonda zaten moduller yeterli oluyor, ben önce önemli yerleri not aldırır, sonra da uygulama yaptırırdım. Webde de bu şekilde işlerdim dersleri. Diğer dersler bende yoktu ama mantık aynı, sabırlı olun hocam herkes aynı yollardan geçmiştir, merak etmeyin.

Derste nasıl davranman gerektiği konusunda şüphelerin var ise:

Öğretmenlik mesleği ile ilgili kitapları hızlı bir şekilde okuyabilirsin.

Özellikle şu kitap ile ileri seviyelere ulaşılabilir
http://www.idefix.com/kitap/etkili-ogre ... 4N2JGJ12NN

kitap içerisinde uygulamalar şartlarımıza göre çok zor ancak size bakış açısı kazandırması yetecektir.

Bunun gibi pek çok kitap mevcut.

Diğer taraftan web programlara- yazılım ve tasarım konuları ile ilgili kendini geliştirmek istiyorsan kısa sürede bu tarz yayınları sıkı takibe al forumlara üye ol bilişim sürekli gelişiyor geri kalmamak için yapmak zorundasın zaten...

Yıllık plan konusunda megep harici pek bir bilgim yok ortaokulda giriyorum derslere

Hocam valla rahat ol hic sıkıntıya gerek yok :)
Zayıf olduğun dersler içinde zamanla çalışarak düzeltrsin ancak.
Sadece bilmediğin birşeyle,bir soruyla karşılaştığında o an için bozuntuya vermeden daha sonra cevap vermek üzere soruyu ertele :) .

arkadaşlar öncelikle verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkürler. çoğu meslektaşım bilmediğini çaktırma demiş. belki yanlış bulabilrisiniz ama bilmeynce bilmiyorum demekten hiç sakınmam. araştırayım sen de araştır öğrenenlim derim. sonuçta bilgisayar bir derya ve sürekli olarak güncelleniyor. tavsiyeleriniz için tekrrardan teşekkürler. elektronik dersi hariç alışmaya başladım.

Hocam ben devre tasarım için google isis temrin örnekleri ve ares temrin örnekleri yazarsanız internette hazır halde modül programına uygun hazırlanmış bir kaynak döküman var. Der esnasında öğrencilere dağıtırsınız, orada işlemlerin nasıl yapılacağı adım adım anlatılıyor. Örnekler isin ve aresin eski verisiyonları ile yapılmış proteus 6.9 veya 7 kullanıyorsanız bazı bileşenler farklı(osilatör arayüzü gibi) ama kolay bir ders.
Web tasarım ve grafiğe bende giriyorum bu sene,
web tasarımda öğrenciler birer flash disk aldılar sürekli uygulama yapıyoruz. Ders notlarını da uygulama içerisine tutuyorlar, diyelim ki tabloları anlatacağım hem konu ile ilgili açıklamaları uygulamalarına yazıyorlar hem de örnekleri yapıyorlar. Eski konularda bu şekilde hiç unutulmadan kullanılmış oluyor. Mesela yazının fontunu değiştiriyor, kalın yapıyor bazı yerleri, listeleri kullanıyor, link veriyor. Her öğrenci için tüm uygulamalarda bir klasörde toplanmış oluyor, iş biraz ilerlesin tüm sayfalara bir yerden ulaşılabilen basit bir web sayfası hazırlayacaklar. Çalışken bir menüden istediği konunun hem açıklamasına hem örneklerine erişecekler. Aspx e geçince de aynı şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

Grafik meselesine gelince eğer öğrenciler bir şey alsın diyorsan sadece fireworks anlatma(modülde firework ve flash var), fireworks teki uygulamaları photoshop ta da yaptır. En azından hafif düzey photoshop öğrenmiş olurlar.

Benim bu şekilde uyguluyorum size iyi çalışmalar.

memole' Alıntı:
Hocam ben devre tasarım için google isis temrin örnekleri ve ares temrin örnekleri yazarsanız internette hazır halde modül programına uygun hazırlanmış bir kaynak döküman var. Der esnasında öğrencilere dağıtırsınız, orada işlemlerin nasıl yapılacağı adım adım anlatılıyor. Örnekler isin ve aresin eski verisiyonları ile yapılmış proteus 6.9 veya 7 kullanıyorsanız bazı bileşenler farklı(osilatör arayüzü gibi) ama kolay bir ders.
Web tasarım ve grafiğe bende giriyorum bu sene,
web tasarımda öğrenciler birer flash disk aldılar sürekli uygulama yapıyoruz. Ders notlarını da uygulama içerisine tutuyorlar, diyelim ki tabloları anlatacağım hem konu ile ilgili açıklamaları uygulamalarına yazıyorlar hem de örnekleri yapıyorlar. Eski konularda bu şekilde hiç unutulmadan kullanılmış oluyor. Mesela yazının fontunu değiştiriyor, kalın yapıyor bazı yerleri, listeleri kullanıyor, link veriyor. Her öğrenci için tüm uygulamalarda bir klasörde toplanmış oluyor, iş biraz ilerlesin tüm sayfalara bir yerden ulaşılabilen basit bir web sayfası hazırlayacaklar. Çalışken bir menüden istediği konunun hem açıklamasına hem örneklerine erişecekler. Aspx e geçince de aynı şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

Grafik meselesine gelince eğer öğrenciler bir şey alsın diyorsan sadece fireworks anlatma(modülde firework ve flash var), fireworks teki uygulamaları photoshop ta da yaptır. En azından hafif düzey photoshop öğrenmiş olurlar.

Benim bu şekilde uyguluyorum size iyi çalışmalar.
hocam ilginiz teşekkürler. dikkate alacam.

Geri