Çubukçu: Eğitimde yeni teknolojiler kullanılacak

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Intel'in iş birliğiyle ''öğretmenlerin bilişim teknolojilerini eğitim sürecine entegre etmelerine yardımcı olmak ve bu teknolojileri öğretmenler aracılığıyla öğrencilerin hizmetine sunmak'' amacıyla düzenlenen Eğitimde Teknoloji Kullanımı Proje Yarışması’nın ödül törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Çubukçu, hızla gelişen bilişim teknolojisinin, eğitimde yeni teknolojilerin kullanılması ve yaygınlaştırılmasını zorunlu kıldığını vurguladı.

Bakanlığın, bilişim teknolojileri vizyonunun “Eğitim sistemini ileri teknolojilerle kaynaştırmak, yeniliklerle desteklemek, bilişim teknolojilerini kullanarak öğrenci merkezli ve proje tabanlı eğitim sağlamak” olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, öğretmenlerin, öğrencilerin ve idarecilerin bu teknolojileri kullanabilir hale gelmesi için hizmet içi eğitimin de önem taşıdığını kaydetti.

Bu doğrultuda Intel firması ile Intel Öğretmen Programı, Intel Öğrenci Programı ve Intel Öğretmen Programı-Liderlik Forumu konularında iş birliği yaptıklarını anlatan Bakan Çubukçu, Intel Öğretmen Programı'nın öğretmenlere bilgi teknolojilerini kullanma konusunda yeterlik kazanmalarına yardımcı olmayı hedeflediğini belirtti. Bu çerçevede geçen ay sonuna kadar 127 bin 370 öğretmenin proje kapsamında eğitim almasının sağlandığını ifade eden Bakan Çubukçu, 2011 yılı sonuna kadar 500 bin öğretmenin söz konusu program kapsamında düzenlenecek eğitimlerden geçirileceğini bildirdi.
http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=7364

bıraksın sayın bakan yeni teknolojiyi dogudaki yada istanbuldaki 60 kişilik sınıflara çözüm bulsun...!!!!

Bu amerikanlar para yedire yedire doyuramadık. bence buna harcaycağımız kaynağı ülke içinde projelere harcansa ve ülkede bu işin uzmanı olmuş öğretmnelrin tarması yapılsaa ve bu öğretmnlre bir merkeze toplayı ciddi bir labartuvar kurlup bu insalarda istifade edilse çok şey çıkar gibime geliyor.

önce meb in net bağlantılarını güçlendirsinler.ikide birde kopuyor.çok yavaş

Arkadaşlar hak verir misiniz bilmiyorum ama bakanın eline vermişler konuşmayı okuyor. Eminimki eğitim teknolojileri hakkında en ufak bir fikri bile yok. Hep istatistik. Acaba kendisi biliyor mu ki okullara kurulan o canım labaratuarların idareciler tarafından yağmalandığını, ya da okullarda teknoloji kullanımın öğretmenlerin internetten indirdiği sunuların projeksiyon cihazından yansıtılmasından başka bir şey olmadığını... Hiç yayınladılar mı okullardan vitamin kullanım istatistiklerini. Neyse daha yazılacak çok şey varda

bu kadın pek anlamıyo bu işten tamam ama ölüsü bile hüseyin çelikten iyidir.

en azından bişeyler yapmaya çalışıyor.

ne yeni teknolojisi ya biz 10 yıl geriden takip ediypruz teknolojiyi. 97 yılından kalma çalışmayan bilgisayarları yeni teknoloji olarak görüyosa o başka :? :?

BBNET
Geri