ÖĞRETMEN- FORMATÖR İLİŞKİLERİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nabersin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
N

nabersin

Misafir
Bu bilgisayarı nasıl kullanmalıyım sorusu yerine

* Bu bilgisayar neden arıza yaptı?(sen müneccimsin şıp diye anlarsın demek istiyor)
* İntenete neden yavaş giriyor ? (seni telekom meb hattı sorumlusu zannediyor)
* Yauv bilgisayar neden ağır çalışıyor biraz hızlandır şunu...
(sen ne iş yapıyorsun neden okulda duruyorsun demek istiyor. bu tiplere süper bilgisayar versen ona da bir kusur bulurlar tatminsizdir kısaca)

* Facebook açmıyor neden? (okulda eğitime hizmet etmeye çalışıyorum internet olmayınca işlerim aksıyor demek istiyor)
* Çocuklara çizgifilm (film) izletecektim ama cdyi açamadım
("sınıftaki öğrencilerle baş edemiyorum artık sussunlar demek istiyor ( özellikle akıllı tahtanın olduğu sınıflarda daha anlamlıdır ")

* Bilgisayara virüs bulaşmış nezaman format atacaksın (ulan nerde kaldın demek istiyor " kendince" bu bilgisayar genellikle sınıf bilgisayarıdır )
* Şu tabloyu hazırlayamadım bi baksana senin 1 dakikanı alır.Sen çok hızlı yazıyorsun hocam şunuda bir dakika da yazıversene
(yav bu saatten sonra bu işlerle ben mi uğraşacam şu işide yaptırıverdim mi tamamdır demek istiyor)

* Sen çok iyi fotoğraf çekiyorsun! etkinlik yapacağız gelip fotoğraflarımızı çekermisin (seni nihat odabaşı zannediyor)
* Evimdeki bilgisayara W7 yükleyecektim getireyimde bir bakıver hocam!
(okulda boş boş duracağına biraz hizmet et de aldığın parayı hak et demek istiyor (tabi ona hizmet edince paranı hak ediyorsun daha senin haberin yok))
*Yaw Cep telefonumun GPS ayarlarını yapar mısın. (yine boş boş durma demek istiyor.)
* Sınıf için yeni aldığımız diz üstü bilgisayar ağırlaştı bir bakar mısın hocam (bilgisayarı tatil de oğluna ya da bir akrabasına vermiş O da envai çeşit oyunu yükleyerek bilgisayarın haşatını çıkarmıştır. "her şey eğitim için")

Bu tip iletişimlere BT Öğretmeni! (artık öyle bir ismi kalmadı ama yinede kullanalım) dersteyken çağırılarak daha da bir anlam kazandırılır.
Ama tenefüste tam bir soluk alayım diye öğretmenler odasına uğradığında da yeterince anlamlıdır.

bilgisayar neden yavaş .... formatlarız hocam ....

formattan sonra hocam bu gene yavaş .... ver para yeniyelim hocam .....

daha da soru çıkmaz :)

dersin ortasında sınıfa girerek, bilgisayarının açılmadığını söyler...tenefüste bakabileceğimi söyleyince, ters ters suratıma bakar... tenefüste kapıyı açınca bir bakarım "hala orada".... sinirle çıkarız sınıfa... SONUÇ:FİŞİNİ TAKAMADAN BİLGİSAYARIN AÇILAMAYACAĞINI bile anlamayan öğretmen....

Benim erteleme huyumu bilen bir sınıfçı sonra bakayım dediğimde inanmadı gelirsen söz öğle yemeğin benden dedi. Bende zevkle yaptım tabi :) Her haltı yapmaya çalışan formatörler öyle bir gıcık kapıyorum ki müdür çağırır formatör koşar öğretmen çağırır formatör koşar. Biraz kendini ağırdan satmakta her zaman fayda var keyfin yerine geliyor. Bu başlıktaki gibi cümleler kuranlara uygun bir cevap her zaman oluyor :mrgreen:

Geçen öğretmenler odasında tenefüste arkadaşlarla sohbet ediyoruz bayan öğretmen elinde flash bellek hocam benim flashı virüs programında taratırmısınız dedi. bende tenefüsten sonra hallederiz gibi "HALLEDERİZ" dedim Cevap GEÇEN DE HALLEDERİZ demiştiniz!!! :D . Bende sabah akşam sizin bilgisayarla olan problemleriniz düşünmüyorum dedim . Yazıkki bizim bu duruma düşmemizdeki en önemli sebeb millete yalakalık yaparak formatörlük yaptığını sanan BİTEFO cular.

(Okul binası yeni olduğu için).Bu sene o kadar kablo döşedim,projeksiyon taktım,bilgisayar kurdum,merdiven + takım taklavat taşıdım ama hiçbirisi öğretmenin birisinin "Şu yazıcı kur hocamda yıllık planları çıkaralım"demesi kadar koymadı. Evinde çıkarmıyor da okuldaki interneti+yazıcı,kağıt toneri kardan görüyor.

Yazık çok yazık

valla geçenlerde teknik servisin birine yolum düştü.
Sıradayken fiyatlara kulak misafiri oldum ve neden bizlere sürekli soru sorduklarını anladım :)

Format 50 TL- Veri kurtarma 70- 150 TL gibi fiyatlardan söz ettiler.
Getirenler de ağzını açıp da bu kadar olmaz mı diyemiyor ve üstüne üstlük el pençe duruyorlar adamların önünde.

Geçenlerde veri kurtarmak için tanımadığım öğretmenin biri bilg. getirmiş. Yönlendirdim teknik servise :)
Görse selam vermez işi düştüğünde geliyor yanıma, teknik servisten sonra selam vereceği görüşündeyim ama

geçenlerde bir arkadaş ki görevlendirme gittiğim ikinci okulda hiç samimiyetimin de olmadığı bir arkadaş hocam bilgisayara bi bakar mısın faslından sonra "isterseniz evinize götürün" dedi :o tabiki bide evde bakıyım kendimi parçalayım sizin şahsi bilgisayarınız için cevabını bekliyorlar..

Vereceğim Cevaplar.

* Bu bilgisayar neden arıza yaptı?(Bak ulan şu terbiyesize!!!!)
* İntenete neden yavaş giriyor ? (Müdür ve Müdür yardımcıs en hızlı kısmını bitiriyor.)
* Yauv bilgisayar neden ağır çalışıyor biraz hızlandır şunu... (Ya dedim müdüre hızlandırmak için bir çevirme kolu var onu alsında yavaşladığında cevirip hızlandırayım diye ama almadı.)
* Facebook açmıyor neden? (Adı üstünde yüzünün .... çıkardı oda.)

* Sen çok iyi fotoğraf çekiyorsun! etkinlik yapacağız gelip fotoğraflarımızı çekermisin
(Fotoğraf makinesi bulabilrsiniz her yerde birde fotoğraf makinesini açmayı biliyorsanız düğmede şu yukardaki büyük düğme onada basın gerisini fotoğraf makinesi kendi yapıyor.)

ihsaniye' Alıntı:
geçenlerde bir arkadaş ki görevlendirme gittiğim ikinci okulda hiç samimiyetimin de olmadığı bir arkadaş hocam bilgisayara bi bakar mısın faslından sonra "isterseniz evinize götürün" dedi :o tabiki bide evde bakıyım kendimi parçalayım sizin şahsi bilgisayarınız için cevabını bekliyorlar..
her seferinde şahsi bilgisayarlarınızdan sorumlu değilim deyip yolluyorum :D

craxx' Alıntı:
Vereceğim Cevaplar.

* Bu bilgisayar neden arıza yaptı?(Bak ulan şu terbiyesize!!!!)
* İntenete neden yavaş giriyor ? (Müdür ve Müdür yardımcıs en hızlı kısmını bitiriyor.)
* Yauv bilgisayar neden ağır çalışıyor biraz hızlandır şunu... (Ya dedim müdüre hızlandırmak için bir çevirme kolu var onu alsında yavaşladığında cevirip hızlandırayım diye ama almadı.)
* Facebook açmıyor neden? (Adı üstünde yüzünün .... çıkardı oda.)

* Sen çok iyi fotoğraf çekiyorsun! etkinlik yapacağız gelip fotoğraflarımızı çekermisin
(Fotoğraf makinesi bulabilrsiniz her yerde birde fotoğraf makinesini açmayı biliyorsanız düğmede şu yukardaki büyük düğme onada basın gerisini fotoğraf makinesi kendi yapıyor.)

:D

Birde bana öğretmenler odasına girdiğimde öğretmen arkadaş
"İnternet varmı hocam burda dedi"

bende parmağımı dudaklarıma götürüp ıslatıp yukarı kaldrdım ve YOK dedim.

Müdür yardımcısı beni aradı "hocam öğretmenler odasındaki bilgisayar internete girmiyormuş" dedi. Bende telefondan "hocam sana kim bunu dedi ise gitsin bilgisayar kullanmasını öğrensin" dedim. " Tamam hocam" deyip telefonu kapattı. Sonuç mu? bilmem heralde kullanmayı öğrenmiştir :D (Not: İnternete girmiyor diyen şahıs aslında open office kurulu pc de word aradığından böyle diyor. işin aslını bildiğimden bende öyle dedim. Herşey çözüldü :D )

Sayın hocalarım tek çözüm söyleyeyım idareci dahıl kımsenın kolesı degiliz yüz vermeyin olur biter.
Geçan gün hanfendinin biri fotokopi makınası calışmıyor dıye bakmam için bana ögrenci göndermiş.Bende git hocanı çağır buraya gelsin dedim yanımda müdürde vardı ve cevabım: HOCAM BEN TAMİRCİ DEĞİLİM ve AZ YEDE KENDİNE HİZMETÇİ TUT DEDİM. Hanfendi konuşmaya devam edecekti ona dedimki ayağına beni neden çağırıyorsun adam gibi çıkıp gelsen derdini söylesen olmazmı dedım mudurde ona kızdı.
Yine ıdarecı bana kendı ısını yaptırmak ıstedı bende cevap olarak benim işim değil dedim bana sen formatorsun dedı.Bende bilmiyorsan oğreteyım yada şu anda kursum var istersen ona katıl benim gorevım ogretmek yapmak degıl dedım.Konuşmaya devam edince hocam ofisden anlamıyorsan neden idareci oldun bırak bilen gelir dedim sustu.

Geçen gün bir branş öğretmeni son dersin birtimine 15 dakika kala beni sınıfa çağırdı. Projeksiyonun açılmadığını söyledi.
projeksiyon kablosu arıza yapmış, arızanın sebebini bulmaya çalışırken "aman kalsın benzeri bir laf etti" 5 dakika sonra da zil çaldı
Sinirim bozuldu. Ders ortasında çağıran öğretmenlerin sayısını düşünerek ertesi gün öğretmenler odasındaki panoya aşağıdaki metni yapıştırdım.Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim.

DERSLERDE BİLGİSAYAR KULLANAN VE SORUN YAŞAYAN ÖĞRETMENLERİMİZİN DİKKATİNE!
1)Bilgisayar destekli ders anlatımlarınızda daha az sorun yaşamak için bilgisayarı bir ders önceden ya da dersin başlamasından önceki tenefüste hazırlamalısınız.

2)Derste kullanacağınız materyali yine önceden bilgisayara ya da belleğe kaydederek gerekli hazırlıkları tamamlamalısınız.

3)İnternete bulunan bir materyali öğrencilerinizle paylaşmak istiyorsanız yine sorun yaşamamak ve vakit kazanmak için bu materyali bilgisayarınıza ya da usb belleğe önceden kaydetmelisiniz. (internette bulunan eğitsel materyallerin büyük çoğunluğu bilgisayara kaydedilebilir.)

4)Bilgisayar destekli ders anlatımı önceden hazırlık gerektirir. Ders ortasında bilgisayarla ilgili bir anlatıma geçmeye çalışıldığında bilgisayarın açılması projeksiyon bağlantısı, internet bağlantısının var olup olmaması gibi sorunlarla karşılaşıldığından bu sorunlarla boğuşurken ders sonlanabiliyor. Bu durumda da vaktiniz ve emeğiniz boşa gidiyor.

NOT: Okulumuzda bilgisayar destekli eğitim için kullanılmak üzere materyal arşivi oluşturulacaktır Derslerde kullandığınız materyallerinizi bir araya getirip sınıflayarak ihtiyaç halinde okul arşivinden tüm öğretmenlerimizin faydalanması düşünülmektedir.
Bu amaçla kullanılabilecek eğitim materyallerinizi Okul formatör öğretmenine getirebilirsiniz.

ben 3 sene kibar ve mütevazi davrandım.Ama artık tersliyorum.Birisi ilgilenmedim diye gitmiş küçük çocuk gibi müdüre ağlamış müdür de beni çağırdı onun yanıında.Al bu kasayı münasip bir yerine monte et vida yukarda var git al dedim.

Geri