Öğle arası labda durarak önlem alınabilirmiş...

Kodla Büyü

pythagorean

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Labı öğle arası açıyorum. Haliyle giren çıkan öğrenci ve karmaşa oluyo. Müdür öğle arası labda durursan bu karmaşa olmaz dedi. Tamam doğru olan bu ama bizim öğle aramız olmayacak mı? Arada kontrol ediyorum. E hiç açmasan olmuyo, labı kullanmak öğrencinin de hakkı. Ama kimi oyun için geliyo kimi araştırma için. Bunun kontrolünü de yapamıyosun.

pythagorean' Alıntı:
Labı öğle arası açıyorum. Haliyle giren çıkan öğrenci ve karmaşa oluyo. Müdür öğle arası labda durursan bu karmaşa olmaz dedi. Tamam doğru olan bu ama bizim öğle aramız olmayacak mı? Arada kontrol ediyorum. E hiç açmasan olmuyo, labı kullanmak öğrencinin de hakkı. Ama kimi oyun için geliyo kimi araştırma için. Bunun kontrolünü de yapamıyosun.
Anlamadım.. Siz labda değilsiniz ve labı öğrencilere mi açıyorsunuz öğle arası?

Öğlen arası memurlar için benim bildiğim dinlenme ,yemek yeme vs..ihtiyacları gidermek için konulmuş ,değil mi?neden labı açıyorsunuz onu anlamadım o da mı zorla

Labı öğrenciye terkedersen müdür haklı olur. En iyi çözüm öğle arası açmamak...

nermin_böte' Alıntı:
Öğlen arası memurlar için benim bildiğim dinlenme ,yemek yeme vs..ihtiyacları gidermek için konulmuş ,değil mi?neden labı açıyorsunuz onu anlamadım o da mı zorla

arkadaşlar hiç kusuru bakmayın. burası dert yuvasına döndü. Yani bu camiada iyi niyetle yapılan şeyler bir gün göreviniz olur çıkar bunu öğrenemeyen arkaşlar var hala. Arkadaşım niye görevin olmayan bir şeyi kendine görev yapıyorsun ki. Senin öğle arası tailin mevzuatla sana hak kılınmış. sen bundan feraget etmek isteyip labı açmak istiyorsan aç fakat dert yanmanın bir anlamı yok. açmak istemiyorsan kimse sana açtıramaz biraz hakkınızı savunun ne olur hocam ya. istemediğimiz bütün görevler formatörün görevi olmuş çıkmış birazda özeleştiri yapın lütfen. Sonra filan okulun bilgisayarcısı yapıyormuş sen neden yapmıyorsun diyorlar. Şu filan okulun bilgisayarcılarına gitsin bu laflarım. Elinden gelenin fazlasını yaparak kendini bitiriyorsun

Öğle arası konusunda da öğretmenler en şanssız meslek gurupları arasında.

Hangi bankada, hangi devlet dairesinde, hangi sağlık ocağında öğle arasında çalışanlardan yaptıkları işe devam etmeleri istenir? Hiçbirisinde, yalnızca okullarda istenir.

Öğle arasında açacaksanız, size onun öncesinde veya sonrasında 1 saat ara vermek zorundalar hocam.

Kendi okulumda açıyorum öğlen arası bilgisayar odasını ve başında bekliyorum. Sonuçta haftada 30 saat derse girmiyorum, yemeğimi de öğlen arasından bir önceki veya sonraki derste yiyorum. Bunu bu kadar büyütecek ne var anlamadım? Hatta teneffüslerde ve dersi boş olan öğrencileri de alıyorum içeriye(bu durum çok sık olmadığı için ve öğrenci sayısı nispeten daha az olduğu için işim olunca başında beklemiyorum). Amaç kullandırmak olunca insan bir yol buluyor mutlaka.

Daha neler yaa..! Taviz tavizi doğurur, fazla iyi niyet göstermişsiniz hocam... Ben açık tutuyorum mesala, işlerimi hallediyorum odam yok çünki... Ama kapattığım da oluyo... Tutup birileri bana neden kapatıyorsun demiyo... Dese, ben de neden açık tutmam gerektiğini sorar çıkarım işin içinden...

Ahmetcogur' Alıntı:
arkadaşlar hiç kusuru bakmayın. burası dert yuvasına döndü. Yani bu camiada iyi niyetle yapılan şeyler bir gün göreviniz olur çıkar bunu öğrenemeyen arkaşlar var hala. Arkadaşım niye görevin olmayan bir şeyi kendine görev yapıyorsun ki. Senin öğle arası tailin mevzuatla sana hak kılınmış. sen bundan feraget etmek isteyip labı açmak istiyorsan aç fakat dert yanmanın bir anlamı yok. açmak istemiyorsan kimse sana açtıramaz biraz hakkınızı savunun ne olur hocam ya. istemediğimiz bütün görevler formatörün görevi olmuş çıkmış birazda özeleştiri yapın lütfen. Sonra filan okulun bilgisayarcısı yapıyormuş sen neden yapmıyorsun diyorlar. Şu filan okulun bilgisayarcılarına gitsin bu laflarım. Elinden gelenin fazlasını yaparak kendini bitiriyorsun

Hocam bazı mevzuatlar açık olmayınca ikili ilişkilerde bitiyor bu durum. Örneğin, belki filan okulun bilgisayarcısı öğlen açıyor ama iki saat önce çıkıyor. İdareci o kısmı görmüyor, görmek istemiyor, belki de bilmiyor. Fakat sonrasında tüm şartlar aynı tek fark öğlen açılması gibi bir şekilde sunuyor. Sonrasında biz birbirimize bileniyoruz. İşin kötüsü belki filan okulun bilgisayarcısı da size bileniyor. Çünkü onun idarecisi de öğlen açık kalmasını es geçip falan okulun bilgisayarcısı (siz) akşam beşe kadar bekliyor diye söyleniyor.

Nitekim en azından kendi ilçe veya bölgemizde irtibat halinde ve birlikte olursak elimiz güçlenir ama maalesef zümre içinde bile herkes benci tutum içinde.

Aslında kimsenin fikrini değiştiremeyeceğimi biliyorum ve kimseyle tartışmaya da girmek istemiyorum. Ama bilgisayar sınıfları ne kadar kullanılsa iyi değil mi? Teknoloji zaten çabuk değişiyor, niye öğrenciler faydalanmasın. Hem herkesin evinde bilgisayar olduğunu düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. İşiniz yokken neden açık olmasın?Zaten ders sayımız da az, nöbet yok, kulüp yok, sınıf yok. Lütfen bilgisayar odasını öğlen arası açmayı çok görmeyin. Kimse size yemeden içmeden nefes almadan başında bekleyin demiyor. Ama herkes kendini ayarlayabilir bence. Bunun için müdürün bana gelip birşey demesine gerek yok. Ben hallediyorum bir şekilde.

Arkadaş Öğle arasında senin okulda ne işin var. Bana bunu bi anlat derdine çare bulalım senin.

gozzde' Alıntı:
Kendi okulumda açıyorum öğlen arası bilgisayar odasını ve başında bekliyorum. Sonuçta haftada 30 saat derse girmiyorum, yemeğimi de öğlen arasından bir önceki veya sonraki derste yiyorum. Bunu bu kadar büyütecek ne var anlamadım? Hatta teneffüslerde ve dersi boş olan öğrencileri de alıyorum içeriye(bu durum çok sık olmadığı için ve öğrenci sayısı nispeten daha az olduğu için işim olunca başında beklemiyorum). Amaç kullandırmak olunca insan bir yol buluyor mutlaka.
Bence olay bundan ibaret olmalı. Siz yolunu bulmuşsunuz, isteklisiniz, şikayet etmiyorsunuz. Öğrenciyi de kontrol ediyorsunuz. Bir şekilde öğle yemeğinizi de halletmişsiniz. Ama bu asli bir görev değildir. Kendi isteğinizle yaptığınızda sorun çıkıyorsa o sorunu bir şekilde yine kendiniz çözmelisiniz. Burada bunu dillendirmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

ben de açıyorum öğle araları..kasabadayım ve okulun çok yakınında bir internet kafe var..çocuklar internet kafeye gitmesin diye açıyorum, zaten formatörüm de..ilk 10 dk yanlarında oluyorum yemeğimi yeyip tekrar geliyorum..yanlış yapan olursa çıkarıyorum,olmazsa da sorun yok zaten..bazen o kadar kalabalık oluyor ki, ilk yarım saat bi grubu,son yarım saat başka bi grubu alıyorum..çok yorgun olduğum günler de çok güvendiğim bir öğrenciyi başlarına dikiyorum, gönüllü bir öğrenciyi tabii :) zaten bişi yapmıyo gariplerim meb vitamine giriyorlar ya da ödev yapıyorlar..bazen elbise giydirme oyunu oynarken yakaladıklarım da olmuyor değil :) onları da bazen hoşgörüyorum bazen de PC başından kaldırıyorum :) :) böyle yani...

dijey' Alıntı:
Arkadaş Öğle arasında senin okulda ne işin var. Bana bunu bi anlat derdine çare bulalım senin.
Benim okulum tam gün ve bilgisayar odasını açmamanın idareye, milli eğitime değil öğrenciye ceza oluyor. Tepkinizi başka şekilde gösterin.

Benim haftada toplam 6 saat dersim var ve bunun 2 saati bilişim. İdare de çok iş yüklemiyor bana. BT sınıfını açıp öğrencilere kullandırmazsam full ek dersi ne ile hak edeceğim? Köy okulu ve taşımalı olduğu için okul çıkışında öğrenci de olmuyor. Diğer öğretmenlerle birlikte çıkıyorum. BT sınıfını teneffüs ve öğle aralarında açıyorum. Sürekli başında bulunmuyorum, arada kontrol ediyorum sadece. Her sınıfın belli bir günü var ve o gün labı o sınıf kullanıyor. Onun dışında izinsiz sınıfa giren veya eğitici olmayan oyunlardan izinsiz oynayanlar için 1 hafta sınıf kapısından içeri girememe cezası uyguluyorum. Gayet disiplinli olarak BT sınıfından öğrencileri faydalandırıyorum.

Ha görevimiz tabii ki internet kafecilik değil ama bu az ders saatine karşılık 18 saat ek ders için bişeyler yapmak gerek. Ben öğretmen olduğumu hissetmek için gönüllü olarak sınıf da istedim. Bilgisayarlarla ilgilenmenin yanı sıra öğrencilerle de ilgilenmek iyi geliyor :roll: Tabii ki 200 kişilik bir mevcutla bu işler kolay yürüyor yoksa kalabalık okullarda formatör olmak çok yorucu olmalı.

Sabah 2 saat geç geliyorum öğle arası bt sınıfını açık tutup başında bekliyorum akşamda saat 3 gibi gidiyorum. 10-15 arası çalışıyorum öğle molası kullanmıyorum.

ders değil de şu bt sınıfları kapatılsın biz de akıllı tahta ile rahat rahat dersimizi işleyelim...zaten 35-40 kişilik sınıfta uygulama yapmak mümkün değil, bt sınıfı kamburdan başka bir şey değil...Akıllı tahta gelsin bt sınıfına girmem, orada öğrencilere de yaptırırım...Özellikle ilköğretimde çok kolay olur bu iş...

Bunun yanında bt sınıfı açıksa düzeni sağlamak zorundasınız bu konuda müdürünüz haklı...ilköğretimdeyseniz 8.sınıflarda liselerde 12.sınıflardan 2 öğrenci bırakabilirsiniz sorumlu olarak...Her bilgisayara 1 öğrenci gelecek şekilde isimlerini,imzalarını alır...sorunda ortadan kalkar...siz de arada gelir bakarsınız...

hocam öğle arası bekleyin 1 saat erken çıkın...biz öğle yapıyoruz...4 de çıkıyorum sonuçta öğle arası bizim yemek saatimiz...

son sınıf öğrencileri sırayla bt sınıfı nöbetçisi oluyorlar öğle arası. hiçbir sıkıntı da yaşanmıyor.

Hocam benden birkaç Öneri
1. Labaratuvarı ödev ve araştırma amaçlı açıyorum. Labın kapanmasına 30 dakika kala oyun oynanabiliyor.
(Bunu nasıl kontrol ediyorsun dersen 2-3 haftalık uyarı, uymayanları labdan çıkarıyorum)
2. Labda çıktı verme(Verirsen baş edemezsin)
3.Labda ayakta gezinme durumlarına izin verme. Gelenler sadece kendi bilgisayarını kullansın.
4.Bunu ilk başlarda baya bir uygula ve taviz verme. Bir zaman sonra işler kendiliğinden işleyecektir emin ol.

Geçenlerde başıma gelen bir durumu anlatayım.
Ben öğleden sonraları labı açtığımda bırakıp gitmiştim. Müdür ve Müdür yardımcıları yanıma geldiler beni arıyorlarmış.
Sordukları ilk soru
Hayretle;Hocam labda sen yoksun herkes kendi masalarında sessiz sadece ödev yapıyorlar nasıl oluyor dediler. :)

hocam böyle şeylerde siz niye müdüre bana yazılı görev emri ver demiyorsunuz anlamıyorum ...

öyle bir şeyi yazıya nasıl dökecek bakalım, öttürürler adamı direkt şikayet edersiniz elinizdeki belge ile
bunu unutmayın işinizi yazı ile sağlama alın ...

sizi kutlarım sayın hocam, formatörken geçen sene çocukların öğle arası mebvitamine girmek için yarışması hatırıma geldi
gozzde' Alıntı:

ben bi zaman 1 tl'ye açmıştım öğle arasını, tabii makinelere de counter yükledim, saniyesinde dolduruyorlardı. Her gün 15 TL topluyodum, bi kaç RAM ve bir tane LCD monitör almıştım okula böylelikle. Ama kısa sürdü. Homurtu çıkmasa sürekli, her gittiğim okulda böyle yaparım valla.. Canavar gibi katkı sağlarım okula..

Geri