Öğrenci bilgisayarında linux çok iyi.

Kodla Büyü

sanalomer

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.ubuntu-tr.net/indir/ adresinde
http://releases.ubuntu.com/12.10/ubuntu ... p-i386.iso linkindeki 753 mb'lık dosyayı indirdim.

Nero drive imaj ile sanal cd yi sanal cd rom da açtım.
Sonra bire bir dvd ye yazıdrmak istediğimde nero dvd değil, cd gerektiğini söylüyor

dvd yerine cd takıyorum bu defa da kapasite yetmiyor diyor.
Nero Ayarlarda kapasiteyi elle 753 MB ta çıkardım yine olmadı. Ben bunu cd ye nasıl yazdıracğaım arkadaşlar?

Acil yardım bekliyorum.

Re: Ubuntu Linux indirdim. Ama CD 'ye yazdıramadım

Tamam arkadaşlar oluyor galiba.
Sanal cd roma takmadan, direkt olarak iso ya çift tıklayıp nero nun başka bir iso yazdırma arayüzüyle yazdırmaya başladım. Şu an dvd ye yazıyor. İnşallah bir aksililk çıkmaz çok merak ediyorum ubuntuyu ibr an evvel yüklemem gerek :)

tamam oldu şimdi kuruluma geçebilirim.

Ve evet, bu mesajımı şu anda ubuntu da yazdım :)

sanalomer' Alıntı:
Ve evet, bu mesajımı şu anda ubuntu da yazdım :)
Bu merakınız ve sabrınız devam ettiği sürece hiç bir zorluk çekmeyeceğinize eminim. Tebrik ediyorum. Hoşgeldiniz Linux Dünyası'na :+1:

sağolun hocam. Linux'u 512 mb ram li bir bilgisayara kurdum. XP ye göre çok daha performasnlı ve görsel. Biraz daha inceleyeceğim.
Öğrenciler ise çok daha meraklı çok soru sordular.
Herkese tavsiye ederim.

Şimdilik Libreoffice 'e biraz göz attım. Çok çok iyi. Özellikle power point te özel animasyon(canlandırma)lara göz attım. Microsoft Office'i aratmıyor.

Linux'un diğer özelliklerini de yeteri kadar keşfettikten sonra yavaş yavaş diğer bilgisayarları da linux a çevireceğim. Böylece öğretmen arkadaşlar da tanışmış olacak. Yakında tablet pc ler yaygınlaşıp insanlar android kullanmaya başlayınca linux ile çok daha fazla haşir neşir olacaklar. Bu yüzden şimdiden alt yapıyı yavaş yavaş linux ile yeniden kurmak gerek.

linux mint indirdim kurdum ama başlarken hata verdi.. yarın bir daha deniycem okulda :?

hocam adobe photoshop flash gibi veya visual s.2010 gibi programlar çalışıyormu linuxta.

tayinci42' Alıntı:
hocam adobe photoshop flash gibi veya visual s.2010 gibi programlar çalışıyormu linuxta.

Photoshop yerine GIMP var. Gimpin görünümü biraz farklıdır. Görünümü gimp eklentisi ekleyip photoshop ile aynı hale getirebilirsin menülerine alışamaz isen.

Visual studio çalışmaz. Eclipse, Netbeans gibi ortamlar var program yazmak için.

Flash alternatifi duymadım ama varsa bile adobe flash kadar başarılı olamaz.

Office için ise libre office var.

Saydıklarımın tamamı ücretsiz.

vestel öğrenci bilgisayarlarına linux kuramamıştım... ubuntu xubuntu kubuntu denedim.. kurulumda hep hata veriyordu..

Linux yazılım merkezi diye bir istasyonu var onu keşfettim. Burada bir çok bedava programı sadece yükle diyerek kuruyorsunuz hepsi bu.

Yine linux yazılım merkezinde kurulu olan programları kaldırabiliyorsunuz.

Mozilla Firefox 'ta flash player güncellemesi için, Firefox penceresinde adobe air ikonuna tıklıyorsunuz.

bilgisayar yönetimini(netsupport school),korumayı(driver vaccine) nasıl sağlıyorsunuz linux kurduğunuz bilgisayarlarda?

mu_korkmaz' Alıntı:
bilgisayar yönetimini(netsupport school),korumayı(driver vaccine) nasıl sağlıyorsunuz linux kurduğunuz bilgisayarlarda?
Hocam ona daha bakmadım. Ama hemen hemen her programın alternatifi mevcut. En kısa zamdan bununla da ilgili araştırma yapıp burada paylaşacağım.

sanalomer' Alıntı:
mu_korkmaz' Alıntı:
Hocam ona daha bakmadım. Ama hemen hemen her programın alternatifi mevcut. En kısa zamdan bununla da ilgili araştırma yapıp burada paylaşacağım.
iyi çalışmalar hocam, nasıl labaratuara linux kurabildiniz mi karşılaştığınız problemleri çözebildiniz mi

hocam ben kütüphanede bulunan 3 bilgisayardan birine kurdum en boş kalan o bilgisayar oldu. oturanda bu bozukmuş deyip hemen kalktı
sadece bir öğrenci kullanabiliyor o da asperger sendromlu bilgisayara kafası çalışan boş zamanlarında program yazan bir çocuk

umarım sizde daha iyi sonuçlar verir

Linux'un öğrenciler tarafından anlaşılabilmesi için derslerinin işlenmesi gerek. Fakat ben bunun için okuldaki işlerin yoğunluğundan bu işe yoğunlaşamadım. Bir de flash playerr'da sorun yaşadım. En sonununda da linux yerine yeniden win xp yapmak zorunda kaldım.

Ancak dediğim gibi her programın alternatifi mevcut. Flash player 'ın ise zaten geleceği artık olmayacak. Android ve diğer linux tabanlı sistemler artık flash player ile yollarına devam etmeyecekler.

BBNET
Geri