Öğrenci Gözlem Defteri ve Sosyal Etkinlikler

Kodla Büyü

LostParadise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
7.sınıf Rehberlik Öğretmeniyim arkadaşlar bir kaç sorum olacak size ?

Öğrenci gözlem defterini biz tutmalımıyız müdür bize dosyanızda bulunması gereken evraklar içinde verdide o yüzden sordum 6,7,8 ler içn yok sanırım bu ?

ikinsi sorumda rehberlik ve sosyal etkinlikler ile ilgili rehberlik yıllık çerçeve planında reherlik kazanımı tamam sosyal etkinlik kısmında ise müdür bey şöyle söyledi dogru mu acaba ?
2 hafta rehberlik yaparsınız 1 hafta toplum hizmeti yaparsınız 1 haftada kulüp yaparsınız hocam dedi ama ben kulübüm tüm sınıflardan öğrenciler geliyor ve ders dısı farklı bir saatte yapıyoruz bunu 7.sınıf rehberlik kazanımı olarak yazmak dogru mu ?

rehberlik dosyası ile kulüp dosyası ayrı olmuyor mu? ben geçen yıl öyle hazırlamıştım.
kulüp kazanımları kulüp dosyasında rehberlik kazanımları rehberlik dosyasında hazırlamıştım.

tamam o şekilde ayrı oluyor fakat biz rehberlik dersinde çerçeve planında 1 hafta sosyal etkinlik var 1 hafta rehberlik sosyal etkinlik için sınıf defterine ne yazacağız ? yukarıdaki söylediklerimle birleştirin tam sorum ortaya cıkar

bir hafta kulüp, 1 hafta rehberlik çalışması yapardık. kulüp olduğu hafta sınıf defterine, kulüp çalışması yapıldı tarzı bişey yazardım. rehberlik olduğu hafta rehberlik kazanımını yazardım. bana da okuldaki diğer öğretmenler öyle söylemişti.

Tam ne olarak bilen bir arkadas var mı bu konuyu dijitalyerli hocam biz ayda bir hafta kulüp yapıyoruz ...

Hocam 1 hafta kulüp 1 hafta rehberlik yapılır...

Rehberlik saati tüm okulda zaten ortak bir saattir o yüzden kulüp toplantısı için sıkıntı olmaz... Deftere ne yazacağınıza gelince bir hafta rehberlik yazardık, bir hafta sosyal kulüp çalışmaları.
Konu olarak 1 hafta rehberlik kazanımınızı diğer hafta kulüpte görüşülen edilen, konuşulan ne varsa onu yazın. Defterler ayrı ayrı tutuluyor, kulüp çalışmalarında ve rehberlik çalışmalarında aylık raporlar hazırlayıp idareye teslim ediyorsunuz. Ayrıca kulüp karar defteriniz oluyor ve kulüpte yaptığınız ettiğiniz ve aldığınız kararları buraya ekliyorsunuz.

Kafanıza takılan kısımları net sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ekte ikisi içinde rapor örnekleri gönderiyorum:

Ekli dosyalar

s_kajmeran' Alıntı:
Hocam 1 hafta kulüp 1 hafta rehberlik yapılır...

Rehberlik saati tüm okulda zaten ortak bir saattir o yüzden kulüp toplantısı için sıkıntı olmaz... Deftere ne yazacağınıza gelince bir hafta rehberlik yazardık, bir hafta sosyal kulüp çalışmaları.
Konu olarak 1 hafta rehberlik kazanımınızı diğer hafta kulüpte görüşülen edilen, konuşulan ne varsa onu yazın. Defterler ayrı ayrı tutuluyor, kulüp çalışmalarında ve rehberlik çalışmalarında aylık raporlar hazırlayıp idareye teslim ediyorsunuz. Ayrıca kulüp karar defteriniz oluyor ve kulüpte yaptığınız ettiğiniz ve aldığınız kararları buraya ekliyorsunuz.

Kafanıza takılan kısımları net sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ekte ikisi içinde rapor örnekleri gönderiyorum:

bildiklerimde doğruymuş, onu öğrendim. teşekkürler :)

hocam ama şimdi ben 7.sınıfların öğretmeniyim tamam rehberlik kazanımını yazdım bir hafta diger hafta planda sosyal etkinlik yazıyor şimdi ben kulüp toplantısını dediginiz gibi tüm sınıflarla ders dısı bir saatte ayda bir kere yapıyorum.. yani tüm okul yapıyoruz. Peki bu kulüp çalışmasını 7.sınıf rehberlik saatinde sanki sadece 7.sınıflarla işlemiş gibi defterde göstermek ne kadar mantıklı oluyor :) onun içinden çıkamıyorum :)

Hocam rehberlik saati okulda ortak bir saattir. 6. sınıflarda da 7. sınıflarda da 1lerde de hepsinde haftanın aynı günü aynı saat rehberlik saati olur. Sizin yaptığınız iş angarya öyle bişey yok sosyal kulüplerde. Siz bu ortak saatlerde bir hafta herkes kendi sınıfında rehberlik işler, diğer hafta sınıflar belirlenir ve o sınıfta ilgili kulüp öğrencileri toplanıp kulüp çalışması yapar, yani rehberlik saatinde yapılır bu iş, ek bir saat ayrılmaz kulüp için...

Kulüp için ayda birkez toplanmıyoruz, iki haftada bir rehberlik saatinde kulüp yapıyoruz hocam. Ders dışı bir saati yok bu işin. Siz sınıf defterinize rehberlik yerine kulüp kazanımını yazıyorsunuz zaten toplantılarda sizin kulübünüz bellidir o yüzden bir sıkıntı yok. Umarım anlatabilmişimdir.

Mesela bizde salı son saat rehberliktir. Tüm okuldaki sınıflar için bu böyle. Biz 1 hafta rehberlik işliyoruz, diğer hafta herkesin sınıfına bir kulüp adı verdik orada rehberlik saatinde toplanıp kulüp yapıyoruz.

bizde öyle değil işte hocam :) rehberlik saati farklı bizde herkeste farklı saatlerde yapılıyor :) zaten öyle olsa :) sorun yok :)

LostParadise' Alıntı:
Öğrenci Gözlem Defteri Hakkında peki ?_
Hocam gözlem defterine de şöyle bir çözüm bulduk, iki okul değiştim ikisinde de aynı yaptım, müfettişler birşey söylemedi. Bir defterim var oaraya öğrenciler için arada notlar alıyordum veli toplantısı için.

E-okuldan kardeş öğrenci kağıdını çıkarmıştım, veli telefon nolarını çıkarmıştım, birde geçmişe dönük transkrip vs olan ve aile bilgileri olan bir form vardı onu çıkarıp dosyalamıştım. Müfettişler bişey demedi aksine güzel olmuş dedi geçen yıl gelen müfettiş.

LostParadise' Alıntı:
bizde öyle değil işte hocam :) rehberlik saati farklı bizde herkeste farklı saatlerde yapılıyor :) zaten öyle olsa :) sorun yok :)
Hocam idarenize anlatın böyle olması gerekiyor. Siz o ders dışı saat için ek ders alıyor musunuz peki? alıyorsanız neye dayanarak alıyorsunuz, almıyorsanız niye öyle bir ders yapıyorsunuz dayanağınız ne. Dediğim gibi idarenize anlatın durum bu, hatta aratıp müfettişlere sordurun onlarda bu şekilde izah edeceklerdir.

anladım hocam cok sagolun bizim işimiz daha zor deprem bölgesindeyim van dayım herşey daha karışık ikili öğretim yapıyoruz haliyle daha sıkıntılı bir dönemdeyiz :( programımız cok yogunlaştı... sosyal etkinliklerin en az 10 saati zaten toplum hizmeti olması gerekiyor biz bir hafta kulüp yazarız bir hafta toplum hizmeti 2 haftada rehberlik bu sekilde yapsak sıkıntı olmaz sanırım bizim oklda meburen bu sekilde oluor :(

Allah yardımcınız olsun hocam... Bende üç yıl doğrubayazıtta çalıştım, herşeye rağmen hep güzellikler hatırlanıyor umarım sizde de öyle olur. Allah yar ve yardımcınız olsun... Emeklerinizin karşılığı hiç bir zaman ödenemez, umarım herşey normale döner oralarda tez zamanda...

"Dikkat edin kendinize Öğretmenim"; Allah'a emanetsiniz...

s_kajmeran' Alıntı:
Allah yardımcınız olsun hocam... Bende üç yıl doğrubayazıtta çalıştım, herşeye rağmen hep güzellikler hatırlanıyor umarım sizde de öyle olur. Allah yar ve yardımcınız olsun... Emeklerinizin karşılığı hiç bir zaman ödenemez, umarım herşey normale döner oralarda tez zamanda...

"Dikkat edin kendinize Öğretmenim"; Allah'a emanetsiniz...

İnşallah...Sagolun hocam Allah razı olsun sizdende ...Sizde Allaha emanet olun...

Geri