Öğrenci Klasörlerini Şifreleme..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zkz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zkz

Aktif Üye
Arkadaşlar öğrenciler sürekli birbirlerinin klasörlerini siliyorlar.. Her hafta bir bakıyoruz klasörler silinmiş. Buna bir çare bulmam lazım..

Hocam ben ilk haftalarda başkalarının dosyalarına zarar vermemeleri konusunda öğrencileri defalarca sözlü olarak uyardım. Her öğrenci her hafta aynı bilgisayarı kullandığı için o ders saatinde o bilgisayardan siz sorumlusunuz, eğer başka sınıfların dosyalarını silerseniz dosya kurtarma programlarıyla o dosyanın ne zaman silindiği kolay bir şekilde tespit edilir ve sonuçta siz üzülürsünüz gibilerinden laflar ettim :)
Sanırım bu sistem oturdu, herhangi bir sorun yaşamıyorum..

Bu laflara tok bizimkiler hocam.. Maalesef benim programlarla bunu halletmem lazım.

klasör şifreleme programları var ama tek bir şifre oluşturuyor bu da lab da kullanılmaz oluyor

neredeyse bütün klasör şifreleme programlarını denedim ve takip ediyorum

ayrı ayrı şifreleme yapan bir program neden yapmazlar ki

her öğrenci kendine ait bir klasör oluşturur ve şifresiyle korur

2 yöntem var:
1. FTP sunucusu kur ana bilgisayara. Şifreli giriş. Üstelik öğrenciler ftp kullanımını da öğrenmiş olurlar. Herkesin dosyası elinin altında olur. Kullanıcı adı şifre istediğin gibi ayarlarsın. Yalnız ağ bağlantısı olmayan bilgisayar erişemez. FTP işlemlerini ve yapılandırmayı öğrenip uygulaman için de 1-2 saatin gider.

2. Windows XP de her öğrenci için ayrı oturumlar (kullanıcı adları) oluştur. Her öğrenci için ayrı belgelerim oluşturacaksın. Her öğrenci için kullanıcı adı ve parolası oluşturacaksın. Her öğrencinin kendi oturumundan belgelerim klasörüne sağ tıklatıp özel klasör yapacaksın falan filan. Ben yapmıştım ama ömründen ömür gider. 1 gününü ayırman lazım. Öğrenciye parola veriyorsun. Parolasını unutuyor. Bir ton dert.

ya da ben netsupport kullanıyorum çocuklar çalışmalarını masaüstüne kaydediyorlar, ben masaüstlerinden kendi bilgisayarıma alıyorum. ama ftp daha iyi bir çözüm!

Geri