Öğrenci PC lere hangi Antivirüs?

Kodla Büyü

turkel2001

Aktif Üye
Avira free diye kullanıyorum ama türkçe degil,

Sizler ne kullanıyorsunuz arkadaşlar?

türkçe olsun
bedava olsun
virüsleri sorgusuz sulsiz silsin
net support u falan engellemesin
lisans problemi yaratmasın, 2 haftada bir güvenlik kartını açıp güncellerim diye düşünüyorum

varmı böle bişi yoksa ben çok mu şey istedim :D

yok öyle program hocam ya paraya kıyacan yada 6 ayda bir format atacan (mcaffe trendmicro norton kurup)

Hocam öğrenci bilgissayarlarına antivirüsle falan uğraşma... Drive Vaccine Pc Restore Plus programını kur. C'yi korumaya al. D sürücüsü açık kalsın. Öğrenciler belgelerini D'ye kaydetsin. Tertemiz işlem...

ok o zaman bir zamanlar eset in bir versiyonu vardı, sürekli kendini sıfırlayıp güncelliyordu
trial reset falan tarzı gecen baktım baya önceden kurulmuş ama hala kendini güncelliyor, sürümünü bilmiyorum, bilen varsa bi link verirse güzel olur cünkü ben bulamadım.(kendiniz kullanıyorsanız, denediyseniz daha iyi olur)

şu an öğrenci imajı hazırlıyorum da hepsine birden bunu kurucam o yüzden kastım böyle....

rusensahin' Alıntı:
Hocam öğrenci bilgissayarlarına antivirüsle falan uğraşma... Drive Vaccine Pc Restore Plus programını kur. C'yi korumaya al. D sürücüsü açık kalsın. Öğrenciler belgelerini D'ye kaydetsin. Tertemiz işlem...

Bu arada güvenlik kartlarını söktüm ben. sürekli arıza veriyordu.

rusensahin' Alıntı:
güvenlik kartı var zaten ama sorun şu ki artık virüsler çok yedenekli, ne deepfreeze ne de drive vaccine dinliyorlar, üstelik d yi korumadıgından d ye bulaştımı her bilgisayar açıldıgında cocuk d ye tıklayıp bi daha bulaştırıyor...

en güzeli usb, cd yi devre dısı bırakmak, tek noktadan veri girişi sağlamak ama o da çok uzun sürer, tek tek gelip yüklücekler falan, şeydan linux kur dio :D

turkel2001' Alıntı:
rusensahin' Alıntı:
güvenlik kartı var zaten ama sorun şu ki artık virüsler çok yedenekli, ne deepfreeze ne de drive vaccine dinliyorlar, üstelik d yi korumadıgından d ye bulaştımı her bilgisayar açıldıgında cocuk d ye tıklayıp bi daha bulaştırıyor...

en güzeli usb, cd yi devre dısı bırakmak, tek noktadan veri girişi sağlamak ama o da çok uzun sürer, tek tek gelip yüklücekler falan, şeydan linux kur dio :D
Drive Vaccine üstüne yok derim ...
Ha D ye tıklayıp tekrar C ye bulaştırabilirler.Önemli olan sistemin tekrar ve kolay kurulabilmesi.Bunu zaten kabul etmek zorundayız.
Yinede Drive Vaccine üstüne yok derim.
Ben şahsen Comodo türkçe firewall (ağ solucanları için) ve USB virüs scan kullanın derim .Hiç olmassa virüs bulaşmasını yavaşlatır.
tabiki Drive Vaccine kurulu sistemde en iyisi bu.
Antivirüs olarak
Avira sistemlere ağır gelir derseniz avast-tr öneririm.

turkel2001' Alıntı:
ok o zaman bir zamanlar eset in bir versiyonu vardı, sürekli kendini sıfırlayıp güncelliyordu
trial reset falan tarzı gecen baktım baya önceden kurulmuş ama hala kendini güncelliyor, sürümünü bilmiyorum, bilen varsa bi link verirse güzel olur cünkü ben bulamadım.(kendiniz kullanıyorsanız, denediyseniz daha iyi olur)

şu an öğrenci imajı hazırlıyorum da hepsine birden bunu kurucam o yüzden kastım böyle....

hocam ben dediğini kullanıyorum. program kurulduğunda masaüstüne bir kısayol ekleniyor. ona tıkladığımızda program kendini 30 güne ayarlıyor diye yazıyor. ama bugüne kadar çok bilgisayara kurdum. hiç birisi böyle bişey istemedi. ilk kurulumdan sonra bilgisayara reset atıp masaüstündeki kısayola tıklıyorum. sonra sürekli 30 günde.

http://www.katilimsiz.com/programlar/63 ... 12-tr.html

Valla bence Antiviruse Gerek Yok Bir Kere İmaj Alamadan Önce Taratıp Sonrada Usb İçin Virus Programı Ayrıca Windows Sp2 Sisteme Yeterlidir. Ağ İçinde Koruması Olmayan Bilgisayarlara Sağlam ve Kasmayan NOD32 4 Kuracaksın Ne Ağda Sıkıntıkalır Ne Bir Şey Virus Meb filitresi Sağolsun Hiç bir yere giremiyorsun :) Şuan Yenilabım çok seri çalışıyor kasılma yok problem hiç yok bakalım :)

Arkadaşlar virüs c de sisteme bulaşmadıkça kendini çoğaltamaz kaynakları sistem dosyalarıdır c yi korudukmu tammadır.

turkel2001' Alıntı:
Avira free diye kullanıyorum ama türkçe degil,

Sizler ne kullanıyorsunuz arkadaşlar?

türkçe olsun
bedava olsun
virüsleri sorgusuz sulsiz silsin
net support u falan engellemesin
lisans problemi yaratmasın, 2 haftada bir güvenlik kartını açıp güncellerim diye düşünüyorum

varmı böle bişi yoksa ben çok mu şey istedim :D

fsecure denedin mi hocam

rusensahin' Alıntı:
:++: ben de öyle yapıyorum 2 yıldır. çok memnunum. hiç sorun yaşamıyorum. ne virüs ne de format..
tavsiye ederim. sitede defalarca verildi bu program. hatta ben de vermiştim bi ara ilacıyla beraber..

güvenlik kartlarını tek tek söktüm 2 sene önce. her defasında yeniden başlatmak falan ya çekilir işkence değil hocalar..
drive vaccine ile bilgisayarı kapatmadan anında güncelleyebiliyorsunuz sistemi. 2-3 tıklamayla hemde..
bilgisayarlara bir şeyler yükleyince hemen tıklayacaksınız bitti..
üstelik bendeki gibi bt sınıfınızda netop kurulu ise yeme de yanında yat. oturduğunuz yerden tüm bilgisayarlara birşeyler yükleyip hemen de sistemi güncelleyebiliyrsunuz..

daha ne olsun hacı... :) :)

Arkadaşlar çok güzel diyorsunuz da drive vaccine deepfreeze programının benzeri zaten,
o tür program kullanacak olsam deepfreeze enterprise deneyin derim, çünkü öğretmen makinesine kuracagınız management consolu ile ağdaki tüm deepfreeze kurulu makineleri freeze, thawed yada sürekli thawed modunda yeniden başlatabiliyor, windows güncellemesi kurdurabiliyorsunuz,

Konunun benim sordugum şeyden şaştığını fark etmişsinizdir sanırım(hangi antivirüs) , Antivirüs olarak şu sıra avast deniyorum, fsecure ve şu trial resetli eset leri bir denemeliyim. Avast da söyle bi güzellik var, update dosyasını internetten kendiniz indirip kurabiliyorsunuz, örnegin net support ile tüm pclere dağıtıp oradan çalıştırmak oldukça kolaylaştırıyor işimi.

Geri