Öğrenci Performans Ödevleri

Kodla Büyü

mahmutemre2211

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Herkese merhabalar,

Ben Elazığ MAden İlçesi Gezin Beldesinde çalışıyorum, okulumuz taşıma okul, belde merkezden de gelen var.

Yaklaşık 2 ay öncesinde performans ödevlerini dağıttım, word ile hazırlayıp sunum yapacaklardı ki konular oldukça basit

Ama maalesef şu tarih oldu öğrenciler halen ödev yapma konusunda çok tın modundalar. Köy çocukları diye sürekli labı açık tuttum, başlarında durdum, hadi oğlum hadi kızım dedim ama hep aynı şeyleri duydum hele yaparız hocam

Haftaya perşembe son sunum günümüz öğrencilerin bir kısmı ödevimiz neydi diye soruyorlar ki panoda asılı, bir kısmı neyle yapacağız diye soruyorlar, bir kısmı ödevi getirmesek kaç puan verirsiniz diye soruyorlar, bir kısmı çıktı getirmeyeceksiniz dememle beraber hangi renk kartona hazırlayacağız diye soruyorlar,

Acaba bende mi problem var diye 5 kere falan sınıflarında söyledim nasıl yapacaklarını, panoya astım çok ayrıntılı bir şekilde, örneğini verdim defalarca, ama sonuç bu her sınıfta yapan şu ana kadar 2-3 kişi ( 5 ve 6 lar 2 sınıf zaten)

Performans getirmeyene sıfır puan verebilir miyiz biliy ormusunuz?

Bu eğitim sistemi ile biz geleceğin aklı kıtlarını mı yetiştiriyoruz? :)

yav bazen diyorum ki not olmasa daha mı iyi olur acaba. yok sınav yok performans vs. işleri yani alışmamışız :)

valla hocam öğretmenlik yapmak için çok iyi okullarda çalışmak lazım, ben diyorum ki matematiği feni türkçesi iyi olsun, hadi bilgisayarı beceremesin ona gereken iyiliği yaparım beceri işidir derim, ancak adamların dünya umrunda değil, ve konuştuğum öğrencilere diyorum ki siz bu kafayla işsiz kalacaksınız, adamların dediği şu " hocam devlet bize bakmayacak mı ki? İş verir ne olsa". Diyorum ki o halde neden babalarınız işsiz, cevap yok. Ki burasını doğu gibi düşünmeyin burda devletin öyle çok bir yardımı olmuyor, kaçak elektriğe müsade edilmiyor

ders esnasında yaptırabileceginiz bi word etkinliğini performans ödevi olarak değerlendirebilirsiniz.Bende de çoğu aynı bahaneleri sıralamıştı. Sınıfta yaptırdığımda istekli bir şekilde yaptılar iki ders saati boyunca.

hocam ben bu yıla kadar meslek lisesinde görev yapıyordum, şu an 5 ve 6 larda ders giriyorum. İnanın şu 4 ayda 5 yaş yaşlandım. Siz kusuru kendinizde aramayın, çünkü geneli aynı durumda. Ben performans ödevlerini word de anlattığım konuları uygulayarak yapmalarını istedim. Ellerine de kağıt verdim tek tek yapılış adımlarını gösteren. Her şeyi en ince detayına kadar yazdım, derste de her hafta söyledim. Gelin görün ki 130 öğrenciden adım gibi eminim 4 5 kişi anlamıştım tam anlamıyla. Israrla çıktı istiyorum dememe ve de yazmama rağmen hala çıktı mı olacak diye soran öğrenci var ya, işte onu da kendimi de pencereden atasım geliyor o an :x derste uygulama yaptırın, onu da performans olarak değerlendirin gitsin. Seneye bende bu kadar uğraşmayı düşünmüyorum.

ftmare' Alıntı:
hocam ben bu yıla kadar meslek lisesinde görev yapıyordum, şu an 5 ve 6 larda ders giriyorum. İnanın şu 4 ayda 5 yaş yaşlandım. Siz kusuru kendinizde aramayın, çünkü geneli aynı durumda. Ben performans ödevlerini word de anlattığım konuları uygulayarak yapmalarını istedim. Ellerine de kağıt verdim tek tek yapılış adımlarını gösteren. Her şeyi en ince detayına kadar yazdım, derste de her hafta söyledim. Gelin görün ki 130 öğrenciden adım gibi eminim 4 5 kişi anlamıştım tam anlamıyla. Israrla çıktı istiyorum dememe ve de yazmama rağmen hala çıktı mı olacak diye soran öğrenci var ya, işte onu da kendimi de pencereden atasım geliyor o an :x derste uygulama yaptırın, onu da performans olarak değerlendirin gitsin. Seneye bende bu kadar uğraşmayı düşünmüyorum.

Valla hocam 2. dönem sınıfta yaptıracağım birşeyler olsun bitsin, öğrenci peşinde koşuyoruz artık, adama performans getirmeyene 0 puan vereceğim diyorum adamın umrunda bile değil resmen çok tınn diye geziyor ortada o anda tokadı yapıştırasım geliyor ama neyse

performans getirmeyen öğrencinin performans kısmına not girilmeyecek değil mi? Benim tüm duyurularım, panoda asılı olan herşeyimin örneği bende var,

ben mail atın dedim .. bazı veliler geldi maile word dosyasını ekleyip gönderememişler.. çok uğraştık hcam diyolar ben de derste yaptırdım.. yapamayanlara yapanların yardım etmesini sağladım.. ama hala göndermeyen bir çok öğrenci var.

Performans ödevi normalde sınıfta yapılması gerekiyor arkadaşlar. Bende de lab. yok 2 ay önce verdim, malum uzun süre bu işlerle uğraşmayınca unutmuşuz. İkinci dönem sınıfta yaptıracağım inşallahi lab.sız zor olacak ama!

Öğrencilerimin %90 ı ödevlerini getirmişlerdi zaten geri kalan getirmeyin e okula not olarak 30 yazdım ..Baktım ertesi gün ödevler geliyor :)

Geri