Öğrenciler Öğretmen bilgisayarına girerken çok yavaş

Kodla Büyü

baydin55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bilgisayar laboratuvarındaki öğrenci bilgisayarlarında deepfrezee yüklü o yüzden öğrenciler çalışmalarını öğretmen bilgisayarı üzerine kaydediyorlar. Benim sorunum şu;

1- Öğrenciler öğretmen bilgisayarına kaydederken ağ bağlantılarımdan girip öğretmen isimli bilgisayara tıkladıklarında içeriğini görüntülemek için yaklaşık 25 sn bekliyorlar bunun direkt açılması için ne yapılmalı???
2-Bilgisayarımda eset nod var ayarlarına baktım sıkıntı yok engelleme falan
3- Windows güvenlik duvarına baktım orada da sıkıntı yok.
4-Windows daha yeni yüklü lisans anahtarı ile
5-Ayrıca LAN bağlantı sınırını sınırsız yaptım .
6-Sıkıntı benim bilgisayara geç bağlanıyorlar var mı çözümü bilen.
Teşekkürler iyi çalışmalar

Hocam ağ içerisinde jet hızıyla bağlanmak mı istiyorsun bu mümkün değil. Bir kere bilgisayarlar arası bağlantı için switch köprüsünden geçmek zorunda sinyal kaldı ki hem internetten bilgi alışverişi aynı zamanda pcler arası bilgi alışverişi haliyle ağ yavaş olur. Yapacağın pek birşey yok hocam. Anca tonla para verip özel switchler ağ hızlandırıcıları çok iyi bir ağ yönetimi ve fiber optik kablo ile problemini çözebilirsin :)))

bilal niye öyle uğraştın ki .... harddisk c ve d diye bölmedin mi zaamanında deepi sadece c ye atsaydın sorun zaten çözülmüş olacaktı baştan

enteresan olan şey şu başka bir xp sp3 yükledim sıkıntı yoktu ama demekki windowsta bir ayar var onu bilen var mı diye sorayım dedim. Çocuklar gönderiyor zaten ben süreyi kısaltayım dedim ağımda bir sıkıntı yok.

Bir arkadaş ta bilişim öğretmenimisin diye sormuş. Evet ama bilen arkadaşlara danışmak istedim. Sonuçta hız çağındayız...

hocam xp sp3 yüklü makinede sınırı nasıl kaldırdın?paylaşabilirmisin acaba?!!farklı yöntemler var nette ama sp3 te dosya korumamı ne var herhalde iki dosya var değiştirip onları sınırsız yapıyoruz,kapayıp açınca yine 10 oluyor?!!
ümitle cevabını bekliyorum

moatli' Alıntı:
hocam xp sp3 yüklü makinede sınırı nasıl kaldırdın?paylaşabilirmisin acaba?!!farklı yöntemler var nette ama sp3 te dosya korumamı ne var herhalde iki dosya var değiştirip onları sınırsız yapıyoruz,kapayıp açınca yine 10 oluyor?!!

hocam okulda bilgisayarımda programları var sabah gönderirim özel mesaj ile..

baydin55' Alıntı:
moatli' Alıntı:

hocam okulda bilgisayarımda programları var sabah gönderirim özel mesaj ile..

Hocam bana da gönderir misin bir zahmet?

Şu sınır için bende çok uğraşmıştım. Değiştirdikten sonra tekrar eski haline geri geliyordu.
Bence en iyi yöntem her öğrenciye usb bellek aldırmak. Ben öyle yapıyorum.

baydin55' Alıntı:
Arkadaşlar bilgisayar laboratuvarındaki öğrenci bilgisayarlarında deepfrezee yüklü o yüzden öğrenciler çalışmalarını öğretmen bilgisayarı üzerine kaydediyorlar. Benim sorunum şu;

1- Öğrenciler öğretmen bilgisayarına kaydederken ağ bağlantılarımdan girip öğretmen isimli bilgisayara tıkladıklarında içeriğini görüntülemek için yaklaşık 25 sn bekliyorlar bunun direkt açılması için ne yapılmalı???

hocam soru çok yerinde. bence xpnin genel bir problemi bu. netsupportla dosya gönderimi yaptığınızda anında ve çok yüksek hızlarda dosya gönderilebilirken. ağ bağlantılarına girdiğimizde bekleme yine oluyor. demekki switchde falan değil problem. ağ alt yapısı yeterli. sadece ne yapacağını bilen net bi program lazım. ftp server olabilir bence bu yöntem de...

xtasy' Alıntı:
baydin55' Alıntı:

hocam soru çok yerinde. bence xpnin genel bir problemi bu. netsupportla dosya gönderimi yaptığınızda anında ve çok yüksek hızlarda dosya gönderilebilirken. ağ bağlantılarına girdiğimizde bekleme yine oluyor. demekki switchde falan değil problem. ağ alt yapısı yeterli. sadece ne yapacağını bilen net bi program lazım. ftp server olabilir bence bu yöntem de...

ben hiçbişey yapmadım ama öğrenciler tıkladığında hemen açılıyor.

evet bazı windows yüklemelerinde hemen açılıyor demekki engelleyen veya ayarlanan bir yeri mutlaka vardır.
Araştıracam ama yine sonuçta bir time olayı veya delay olayı var...

Hocam öğretmen bilgisayarında bir klasör oluşturun. Onu paylaşıma açın. Sonra Deepfreeze leri kaldırıp öğrencilerin masaüstüne kısayol oluşturun. Deepfreeze leri tekrar aktifleştirin. Böylece öğrenciler o klasöre kısa sürede girip işlem yapabilirler. Biz bu yöntemi kullanıyoruz.

paylaşım klasörünü ağ sürücüsü olarak bağlarsanız, açılışta bağlamaya onay verirseniz
hem her açılışta otomatik olarak bir sürücü harfi alarak başlar,
hemde gaayet hızlı olur.

LAN bağlantısı sınırını kaldırmak için dosya ekliyorum. Ama bu xp için geçerli arkadaşlar. Bu işlemi yaptıktan sonra windows güncellemelerinde 453 kb boyutunda bir güncelleme yapmak istiyor siz bu güncellemeyi yapmayın. Çünkü bu güncelleme sınırsızlığı tekrar sınırlandırıyor.....

Ekli dosyalar

Geri