Öğrenciler 2.sınavda döküldü

Kodla Büyü

bilişimci_ts

Aktif Üye
Arkadaşlar ben dün 5.sınıflara 2.sınavımı yaptım. Öğrenciler döküldü en iyi öğrencilerim bile 60lı notlar aldı. Acaba çok mu zor sormuşum. Sorularımı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Hocam bence çok zor değil. Elinize sağlık.

Ama ben şunu farkettim çocuklar Bilişim dersinden daha yeni sınav olmaya başladıklarından pek alışkın değiller. Ben ikinci sınav öncesi ara ara quiz şeklinde ellerine soru kağıdı veriyorum böylece sınava da bi hazırlık olur ve soru kalıpları çocuklara bu şekilde daha tanıdık gelir düşüncesindeyim.

Önerileriniz için sağolun hocam. Ben 1.sınavımı bundan daha zor hazırlamıştım ve öğrencilerin çoğu yüksek notlar almışlardı. Önceden çalışacakları soru falan da vermemiştim.

benim öğrencilerimde ilk sınavda döküldü,,ikinci sınavı kolay soracam demiştim,,henüz hazırlamadım soruları,,haftaya sınav yapacağım..umarım yine dökülmezler :(

ilk sınavımı tüm sınıflarda yenilemiştim sonra doldurma, test yapmıştım. 100 alan yoktu ama başarı %65-%80 arasıydı. ikinci sınav için kendin sınava hazırlık notları hazırlıyorum. ama sanki 2. sınava kadar çok bir şey işlememişiz gibi geliyor buda garip.

bote22' Alıntı:
ilk sınavımı tüm sınıflarda yenilemiştim sonra doldurma, test yapmıştım. 100 alan yoktu ama başarı %65-%80 arasıydı. ikinci sınav için kendin sınava hazırlık notları hazırlıyorum. ama sanki 2. sınava kadar çok bir şey işlememişiz gibi geliyor buda garip.

Hocam 2. sınava kadar sana ne kadar ders işlediğimi söyleyeyim, bir geçen hafta bir de bu hafta.. Geri kalan haftalar tatildi. Yılbaşı Allah'tan benim derslere denk gelmedi yoksa sadece 1 konudan sınav yapabilecektim..

Sorular gerçek kolay bizim çocuklarda aynı böyle.Çalışmyorla daha evvelki alışkanlıları devam ediyor.Bendede maalesf çoğu 2,3 aldı.Yapacak tek şey daha çok çalışmaları .Çocuk 1 almış sırıtıyor :mrgreen: .Ben öğrenciyken düşük aldığımda üzülür hatta ağlardım. Bunlar neden bu kadar rahat anlamış değilim

Asıl problem diğer dersleri 4 den az olmayan bir öğrenci senden 2 veya 3 almışsa başlar. Bu düşük notlar karneye geçsin başarılı öğrencilerin notlarını 5 yapmak için müdürlerden telkinler alırsınız. Müzik, beden, bilgisayar, görsel sanatlar vs. derslerinin kaderi budur.

Sorular çok zor değil aslında. 95 alan bir öğrencim var sadece. Diğerleri 70 bile alamadılar. 95 alan öğrencim de o kadar zeki değil sadece anlattığım şeylere çalışıp gelmiş. Diğer öğrenciler de anlayarak bir iki kere okusalardı notlarını en az 80 alırlardı.

sözbende' Alıntı:
Sorular gerçek kolay bizim çocuklarda aynı böyle.Çalışmyorla daha evvelki alışkanlıları devam ediyor.Bendede maalesf çoğu 2,3 aldı.Yapacak tek şey daha çok çalışmaları .Çocuk 1 almış sırıtıyor :mrgreen: .Ben öğrenciyken düşük aldığımda üzülür hatta ağlardım. Bunlar neden bu kadar rahat anlamış değilim

Aynen bizim öğrencileri tarif ettin hocam. Hiç umurlarında değil.

fazla kasmaya gerek yok sonuçta bilgisayar karşısında yapabiliyosalar benim için hedef tamamdır yazılıda karıştırabiliyolar zaten uygulamaları yapanlarda az çok aklımızda perofrmans ve ders içinide yüksek veririrz olur biter.

hocam sorularınız zor değil hatta çok basit sorular bile var arasında ama düşük almaları hiç canınızı sıkmasın. her bölgenin her okulun kendine ait bir öğrenci potansiyeli var. kapasite kaldırmıyor bazı okullarda siz ne kadar uğraşsanız da dönüt alamıyorsunuz. mesela benim 6.sınıfların birinde 19 ögrenci var 6 tanesi tam okuma yazma bilmiyorlar. gelde bunlara ders anlat ve yazılıdan iyi sonuc bekle ... ben dersimi anlatıyorum vijdanım rahat... siz de rahat olun...

Hocam hangi sorularda zorlanmış çocuklar merak ettim. Sanki ikinci sayfadaki sorular biraz zor..

Geri