Bugün öğrencilerinden birisi araştırma yapmak için BT sınıfına geldi... Açık olan bilgisayarı işaret ederek : Öğretmenim nasıl açılacak bu? Bir şiir araştırıp yazmak istiyorum... Şaka mı yapıyor diye durdum biran... Sonra ciddi olduğunu anladığımda kaçıncı sınıfa gittiğini sordum ve 4. sınıf öğrencisi olduğunu öğrendim... Hiç bilgisayar kullanmadığını öğrendiğim bu öğrencinin yüzündeki mahçubiyeti anlatamam... Neyse bir süre ilgilenip nasıl araştırma yapması gerektiğini, açma kapamayı, fare klavye kullanımı gösterdim... 3 saat kaldı içeride ve çıkarken gözleri parlıyordu mutluluktan...
Yardımlarım için teşekkür edip son olarak " Öğretmenim ablam 4. sınıftayken bilgisayar dersi görüyordu, bizim sınıfa neden gelmiyorsunuz ders anlatmaya?" dediğinde kalakaldım öylece... Bu çocuklar muz cumhuriyetinde mi yaşıyorlar da bilgisayar kullanmayı bilmiyorlar...?! Yoksa kabiliyetleri mi yok...?! Yorum sizin...
Yardımlarım için teşekkür edip son olarak " Öğretmenim ablam 4. sınıftayken bilgisayar dersi görüyordu, bizim sınıfa neden gelmiyorsunuz ders anlatmaya?" dediğinde kalakaldım öylece... Bu çocuklar muz cumhuriyetinde mi yaşıyorlar da bilgisayar kullanmayı bilmiyorlar...?! Yoksa kabiliyetleri mi yok...?! Yorum sizin...