Öğrenciler Bilgisayar Kullanmayı Biliyor(muş)...!

Kodla Büyü

bilisim_34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün öğrencilerinden birisi araştırma yapmak için BT sınıfına geldi... Açık olan bilgisayarı işaret ederek : Öğretmenim nasıl açılacak bu? Bir şiir araştırıp yazmak istiyorum... Şaka mı yapıyor diye durdum biran... Sonra ciddi olduğunu anladığımda kaçıncı sınıfa gittiğini sordum ve 4. sınıf öğrencisi olduğunu öğrendim... Hiç bilgisayar kullanmadığını öğrendiğim bu öğrencinin yüzündeki mahçubiyeti anlatamam... Neyse bir süre ilgilenip nasıl araştırma yapması gerektiğini, açma kapamayı, fare klavye kullanımı gösterdim... 3 saat kaldı içeride ve çıkarken gözleri parlıyordu mutluluktan...
Yardımlarım için teşekkür edip son olarak " Öğretmenim ablam 4. sınıftayken bilgisayar dersi görüyordu, bizim sınıfa neden gelmiyorsunuz ders anlatmaya?" dediğinde kalakaldım öylece... Bu çocuklar muz cumhuriyetinde mi yaşıyorlar da bilgisayar kullanmayı bilmiyorlar...?! Yoksa kabiliyetleri mi yok...?! Yorum sizin...

aynı durum benim sınıfta da var, ödev araştırmaya geliyorlar, ama ne açmayı ne de kapamayı biliyorlar, bir yandan yardım edeym diyorum bir yandan dersimin seçilmemes yüzünden biliyorlarmış diyen bakana inat yardım etmek de istemiyorum, sonra dayanamıyorum,,anlatıyorum .

4 çocuk 30 dakikadır vitamine üye olacaklar. bekliyorum hala olacaklar

benzer durumlar bizde de var hocam. 4. sınıflar dyned yapamıyorlar, bu nedenle ingilizce öğretmenleri 4. sınıflara en azından birkaç saat temel bilgisayar kulanım kursu vermemi istedi. müdür de destekledi. haftaya 4'lere fahrii öğretmenlik yapacağım. bunları da okusun bakanlık yetkilileri. sonra neden dyned yapmıyorsunuz? diye sormasın. soruyorsa da bize hakkımızı versin.. duyurulur!!!

:( benzer üzücü şeylerle ben de çok sık karşılaşıyorum. BT sınıfına ödev yapmaya geliyor 4-5. sınıf öğrencileri. word nedir bilmiyor, internette araştırma yapmayı bilmiyor. öyle bir sistem olsa ki, bütün bu anlar kaydedilebilse de bazılarının gözüne sokulabilse.

Biraz önce ingilizce öğretmeni "senin notun yok" mu dedi. "Yok" dedim. "Hadi yaaaa" dedi. sonra da "neyse zaten sınav olsa bile bütün çocuklar 100 alır" dedi. Yaaa tabi tabiiii, hepsi biliyor nasıl olsa sular seller gibi!!! Böyle şeyler oldukça dibe vuruyorum...

böylece binlerce var ya ve hala çocuklar bilgisaayr biliyormuş... keşke derslere bakan girse.....

Benim görev yaptığım okuldaki öğrencilerin % 70 inin evinde bilgisayar yok ve aynı durumdalar. Maddi durumu iyi ailelerin çocukları belki bilgisayar kullanma ile ilgili bilgi sahibi olabilirler. Ama ölçü olarak maddi durumu bilgisayar almaya yeterli ailelerin çocukları alınıyor. Maddi durumu iyi değilse nereden öğrenecek bu çocuklar bilgisayarı. Nerede kaldı fırsat eşitliği.

Bakan Ankara'nın göbeğinde maddi durumu üst seviyede velilerin olduğu devlet ve özel okullara girdiği için bilmez diğer okulların durumunu.

Kendini çok akıllı sanan, öğretmenleri aptal sanan bir bakanımız olduğu sürece bunlar normal.

Ben idddia ediyorum milli eğitim bakanlığına ehliyet konusunda ben mevcut bakandan, başbakanlığa ehliyet konusunda başbakandan en az en az 2 gömlek ilerideyim.

Ama tek kusurum "siyaset" konusunda onlardan 5, 10 gömlek gerideyim.

2 koyun güdemeyecek, çarkçı adamlar!

Not: Son cümlem için beni JURNALLEYECEKLERE; bu sözler hakaret değildir, bizzat başbakanın başkaları için basın önünde kullandığı ifadelerdir. Aslında bu ifadeleri kendisi de haketmektedir.

bakan'ın yaptığı şey şu:
okyanus kenarında oturup da "oh ne güzel herkes okyanus kıysında yaşıyor..
hadi kayak merkezlerini kapatalım.." demeye benziyor..

arakadaşlar bu olayları bimere yazın ve sayın bakana göndersinler de bakan bi bakıversin artık durumun gerçek haline

bilisim_34' Alıntı:
Bugün öğrencilerinden birisi araştırma yapmak için BT sınıfına geldi... Açık olan bilgisayarı işaret ederek : Öğretmenim nasıl açılacak bu? Bir şiir araştırıp yazmak istiyorum... Şaka mı yapıyor diye durdum biran... Sonra ciddi olduğunu anladığımda kaçıncı sınıfa gittiğini sordum ve 4. sınıf öğrencisi olduğunu öğrendim... Hiç bilgisayar kullanmadığını öğrendiğim bu öğrencinin yüzündeki mahçubiyeti anlatamam... Neyse bir süre ilgilenip nasıl araştırma yapması gerektiğini, açma kapamayı, fare klavye kullanımı gösterdim... 3 saat kaldı içeride ve çıkarken gözleri parlıyordu mutluluktan...
Yardımlarım için teşekkür edip son olarak " Öğretmenim ablam 4. sınıftayken bilgisayar dersi görüyordu, bizim sınıfa neden gelmiyorsunuz ders anlatmaya?" dediğinde kalakaldım öylece... Bu çocuklar muz cumhuriyetinde mi yaşıyorlar da bilgisayar kullanmayı bilmiyorlar...?! Yoksa kabiliyetleri mi yok...?! Yorum sizin...

Hocam ben 4-5 lere haftada 1 saat derse giriyorum fahri olarak..Öğretmenleriyle görüştüm serbest etkinlik dersini bana veriyorlar. Ama onlar serbest etkinlik planını başka bir dersten yapıorlar. Çocuklar seviniyor. Nasıl olsa bu bilgisayarlar eskiyecek bari çocuklar kullanarak eskitsinler.

Hocam 3 bine yakın ve 2 li öğretim yapan okulda çalışıyorum... Haftada girdiğim 15 saat dersi bile dolduramıyorum sürekli birşeyler çıkıyo ders esnasında... Bozulmayan kamera mı pc mi yardım isteyen öğretmen idareci mi ararsınız çıktı alınamayan yazıcı mı sorarsınız ne ararsanız var... O kadar yoğun tempoda çalışıyorum ki akşam gittiğimde eklemlerim ağrıyo... Burası İstanbul hocam küçük bi okulda yapılabilirdi söyledikleriniz...

biliyorlar tabii sen nasıl bilmezsin öğrencilerin bilgisayar kullanmayı bildiğini..

:idea: "Serbet Etkinlikler" dersinde "Bilişim Teknolojileri" programından niye faydalanmıyor sınıf öğretmenleri? (sınıf defterinde belki yazıyordur ama defterdeki önemli değil uygulama önemli)

Hocam inanın duygulandım :cry:

Öğretmenlik her şeye rağmen güzel bir meslek galiba

Geri