Öğrenciler birbirlerinin klasörlerini SİLİYOR!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zkz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zkz

Aktif Üye
Arkadaşlar ne olur bana bir yol gösterin. Öğrenci bilgisayarlarında Windows Steady State diye bir güvenlik programı kullanıyorum. Öğrenciler yalnızca Yerel Disk D ye erişebiliyorlar. Zaten burada da sınıf klasörleri var. Bazı özürlü!! öğrenciler diğer sınıf klasörlerinin içini boşaltıyor. Her hafta ama bizimki silinmişşşş!! demelerinden bıktım. Klasör şifreleme progralarına baktım ama hiçbiri aklıma yatmadı, lisanslı bulamadım.
Oldukça çok fazla yardımınıza ihtiyacım var..

Ağ bağlantısını kullan. Öğretmen pcsinde paylaşım aç dosylarını oraya göndersinler ders bitince.

Naçizane tavsiyem...

Sene başında sınıf oturma planı yaptıysanız hangi bilgisayara hangi öğrencilerin oturduğu bellidir. Silinme işleminin olduğu bir bilgisayarı belirleyin.O bilgisayarda oturanları bir araya getirip olayın failini bulun.İbretlik tüm okulun görebileceği bir ceza bu durumun önüne geçecektir.

Şöyle de bir sıkıntı var. Ben kablosuz diğer okuldaki özel hattı kullanıyorum. Labratuvarda mebin hattı var.

Benim bulduğum teknik. öğretmen bilgisayarına FTP server kuruyorum. öğrencilere şifre tanımlıyorum(uzun işse php de form hazırlayabilirsin.). Öğrenciler öğretmen bilgisayarı ip si ile kendi bilgisayarlarından öğretmen bilgisayarına bağlanıyorlar. buradaki dosyalar kendi sorumlulukları oluyor. Öğretmen için ise kolaylık dosyalar kendi bilgisayarında olduğu için tüm öğrencilerin çalışmalarını kolaylıkla takip edebiliyor. Deep freeze gibi programlarda da dosyalar kaybolmuyor.

biltek99' Alıntı:
Naçizane tavsiyem...

Sene başında sınıf oturma planı yaptıysanız hangi bilgisayara hangi öğrencilerin oturduğu bellidir. Silinme işleminin olduğu bir bilgisayarı belirleyin.O bilgisayarda oturanları bir araya getirip olayın failini bulun.İbretlik tüm okulun görebileceği bir ceza bu durumun önüne geçecektir.
Hocam okulumuz kalabalık bir bilgisayarda 3 kişi oturanlar da var. Ayrıca ders dışı da kullanılıyor bilgisayarlar. Tespit etmem çok zor hocam.

skipper_forum' Alıntı:
Sayın hocam size tavsiyem şu başlığı incelemenizdir.
Aynı sorunuma çözümü böyle buldum...
post783512.html
Sayın hocam ben öğrenci bilgisayarlarıyla aynı ağda değilim ki,onların bilgisayarlarına kendi bilgisayarımdan nasıl erişirim?

Hocam dosyaları öğrenci bilgisayarında tutmayacaksınız. Ben öğrencilerin hazırladığı dosyaları netsupport ile her dersin sonunda topluyorum.
Ağ paylaşımı yoluyla, taşınabilir belleklerle, netsupportla yada datased arkadaşın bahsettiği ftp server yoluyla dosyaları toplayacaksınız bu problemin başka çözümü yok gibi.

hocam program kullanmadan da şöyle yapailirsin. Öğrencilere yaptığı çalışmaları "Paylaşaılan Belgeler"e kaydettir. (Dosya isimlerine kendi numaralarını yazsınlar.) Sonra onları ağdan kendi pc ne topla :+1:

ftp server gerçekten büyük kolaylıkmış, ama aynı ağda değilim diyosanız, yine burda okumuştum sanırım, öğrenciler dersin sonunda mail atıyolarmış, biraz uğraştırır ama....

Ntfs ile biçimlendir. Xp de klasörlere klasör yetkilerini ver kimse kimsenin klasörüne müdahale edemesin.

ftp server kullanın hocam, aslında bir ara programın kurulumunu ve yapılandırması anlatılsa çok güzel olacak.

ağ ile ilgili problem varsa her sınıf için bir klasör oluştur klasör yetkilerinden klasörleri silinemez yap . öğrenciler yaptıkları çalışmaları kendi sınıflarına ait klasörler kaydetsinler.

folder guard şuan kendi bilgisayarımda kullandığım klasör-dosya şifreleme programı başarılı bir program şifrelem işini düşünüyorsanız programı tavsiye edrim

klasör şifrelemek için winrar programı, dosya şifrelemek için ofisin güvenlik bölümü yeterli

Geri