Öğrenciler labtaki yazıcıdan çıktı almak istediğinde?

Kodla Büyü

Mellifica

Aktif Üye
Laboratuvarımda renkli yazıcım var. Öğrenciler dersten sonra ödevlerini yapmak için kalıyorlar ve çıktı almak istiyorlar. Bu zamana dek izin verdim ama toner dolumu ile başa çıkılmayacak gibi.
Siz bu konuda napıyorsunuz?

Hocam bunu okul idaresine sor. Zira toner bitince onlar ödeyecek. Sen yok dersin müdür gelir hocam niye çıkartmıyorsun der. çıkartırsın hocam yapma toner biter derler. Onlar ne karar verirse bırak öyle kalsın.

ücretli ve çok uygun fiyatlı yapın sorun çıkmaz. bi defter tutun bitsin gitsin. Okulda fotokopi parası diye bişey var. Kimse napıyorsun sen demez. Yeterki belgelendirin çıktı sayısı ve parayı.

bende canon mp 250 renkli bitmeyen sistem var renkli, bide samsug 1660 siyah-beyaz kullanıyor öğrenciler sadece çıktı alacakları kadar kağıt getiriyorlar. bitme konusunda sene başında laba stor perde, kitaplık, dolap ve iki yazıcıyı aldım. toplamda 850 tl ye yakın borca girdim. okul çıkışı saati 500 den internet kafe gibi açtım öğrencilere portable oyunda attım,öğrenci başı 2 tl topladım (2. dönem bitene kadar yazıcılar tamamen bedava diyerek), sonra bide anasınıfı ve 1. sınıflara sınıf albümü yaptım 300 gr a4 e bastırdım. şu an 850 tl borç falan kalmadı. şimdi toner bitse falan diye düşünmüyorum bitince yine bi aksiyon düşünürüz dedim bakalım bitince bi şekilde ayarlanır hocam. şu an senin için en uygunu öğrenci başı bir miktar para topla okul bitene kadar tamamen çıktılar ücretsiz dedinmi fazlasıyla toner dolum harcamanı karşılar.

bizde siyah 20 kr, renkli çıktı renk yoğunluğuna göre 50 kr ile 1 tl arasında bir fiyat uyguluyoruz. hiçbir sorun olmuyor.parasal konularda okul idaresine güveniyorsanız ve onlarda size güveniyorsa bir sorun olmaz. hem öğrencilerin işi görülmüş olur hemde bt sınıfının ufak defek ihtiyaçları giderilmiş olur. ben bu gelirlerle bt sınıfına komple jaluzi perde yaptırdım mesela.

Geçen 2 öğrenci geldi, hocam çıktı alacağız dediler, yazıcı bozuk dedim, geçen sene alıyorduk dediler, sanki yalan söylüyorum. Öğrenci milleti işte, anlamadığım kartuşun içi kurumuş ya geçen yıl nasıl çıktı alırlar. Birde olsa bile kesinlikle ücretsiz yapılmamalı, o zaman kantarın topuzunun ayarı kaçar.

Bizim okulda lab daki yazıcı neyseki arızalı onu bırakın öğretmenler odasındaki yazıcının kullanımı ve toner dolumunda bile sıkıntılar yaşandı. Bir öğretmen gelip sayfalarca boşu boşuna çıktı alıyor ve bizden aynı miktarda toner parası toplanıyor. Evimde kendime ait renkli yazıcım var ne okulda ki yazıcı kulllanıyorum ne de para veriyorum.. Kesinlikle toner, mürekkep kullanımı ücretsiz olursa altından kimse kalkamaz..

hocam ben de bi kumbara koydum yazıcının yanına, öğrenciler içine kağıt başına 10 kuruş atıyor ve genelde toner parası olarak kullanıyoruz.

Ücretlendirin imza listeside oluşturun tarih ve verdiği parayı yazsın. Oradaki amaç öğrenciden para kazanmak değil öğrenciyi internet kafeye yollayıp 75 kuruşa 50 kuruşa çıktı aldıracağımıza kendimiz 10 kuruşa 20 kuruşa verelim gelen paraylada toner dolumu yaptırırız olur biter. Düz mantık :)

Bende yok. Olması için de bir talepte bulunmadım. Önceden benim odada olan yazıcı öğretmenler odasın aalınmış. itiraz etmedim orad daha çok kullanılıyor. benim bi işime yradığı yok. Sizin de işinize yaramıyosa verin bi yere gitsin

Çıktı kartları yaptım.Kalın renkli kağıda basıyorum.
Fiyatı sene başında öğrencilerle birlikte belirliyoruz. Onlar sayfası en ucuz 0,25 diyorlar genellikle. Hazırladığım çıktı kartının fiyatını duyunca seviniyorlar. Bende bozukluklarla uğraşmak zorunda kalmıyorum.

labda 2 tane yazıcım var ikiside lazer. biri renkli diğeri siyah beyaz. sayfası 15 kuruştan veriyorum siyah beyaz
renkli vermiyorum genelde. çok isteyen olursa 1 tl

Geri