Öğrenciler RAM'leri söküp almışlar.

Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar başka bir okulun Müzik öğretmeni okul müdürlerinin bilgisi dahilinde Kurs için Bilişim sınıfımı 2 yıldır kullanıyorlardı. Bu güne kadar bir sorunda olmadı aslınıda. Ama bugün Kurs için BT sınıfı açtığımda kursiyerlerim 4 bilgisayarın çalışmadığını söylediler. Kasaları açtım ne görsem kablolar çıkarılmış RAM'ler çalınmış. Siz olsanız ne yapardınız bu durumda. Öğretmen tutanağa gerek olmadan çözeceğini söyledi. Ben tutanağı tuttum ama müdüre vermedim. yarın sapla saman ayrılacak ve herşey belli olacak. Kafayı yemek üzereyim güvenip anahtar verdiğimiz insanlar RAM çalıyor. Elim ayağım titriyo saatlerdir sinirde...

hocam bu yıl görevlendirildiğim okulda 3 tane bil. lab.ı var ve üçünde de kamera var. İlk başta rahatsız oldum ama bu gibi durumlarda işe yarıyor. Tutanağı tutmanız iyi olmuş. Benim anladığım diğer öğretmen arkadaş olayı büyütmeden (yani müdürün haberi olmadan) çözeceğini mi söyledi.. Bence fazla zaman geçirmeden okul idaresinin haberi olsun. Bu sefer de aradan zaman geçerse kimse kabullenmez....

dengem' Alıntı:
hocam bu yıl görevlendirildiğim okulda 3 tane bil. lab.ı var ve üçünde de kamera var. İlk başta rahatsız oldum ama bu gibi durumlarda işe yarıyor. Tutanağı tutmanız iyi olmuş. Benim anladığım diğer öğretmen arkadaş olayı büyütmeden (yani müdürün haberi olmadan) çözeceğini mi söyledi.. Bence fazla zaman geçirmeden okul idaresinin haberi olsun. Bu sefer de aradan zaman geçerse kimse kabullenmez....
Müdürle birlikte hocam çözeriz dediler zaten ben yarın çözmezlerse polis gelsin dicem dedimde zaten. Parmak izi alsınlar..

barthez' Alıntı:
dengem' Alıntı:
Müdürle birlikte hocam çözeriz dediler zaten ben yarın çözmezlerse polis gelsin dicem dedimde zaten. Parmak izi alsınlar..

hocam rehberlik servisini araya sok, ahlaki bir durum söz konusu, birkaç güne temiz kalbli birisi o (ç)alanı ihbar edecektir. dur hele sakin ol, polis öğrenciler açısından iyi bir durum değil, sen eğitimcisin. geniş ol.

kendi labıma bu gibi durumları önlemek adına webcam kurmak istiyorum...
bunun mevzuat basamağı hakkında bilgisi olan var mı?
labı sadece ben kullanıyorum...

atandığımda ilk iş format atıp kasalara kilit almaktı. Hiç bir sorun çıkmadı. Öyle yapın.

Öğrenciler tespit edildi ve okul idareside zararın tazmin edileceğini söyledi bende ok dedim. Ama edilmezse onlara verdiğim tutanağın bir nüshası ile MEM'e gidicem. İşin insani boyutu çok canımı sıkıyor, güvenip anahtar verdiğin öğrenciler senin sınıfından ram çalıyorlar. Kendi evini soymak gibi bence bu. :(

Haftada 2 gün BTY derslerine girdiğim okulda da benzer bir durumla karşılaştım. Ancak; okuldaki öğretmenlerden BT sınıfını kullananlar, 2-3 bilgisayarın çalışmadığını fark ettikleri halde okul idaresine söylemedikleri için, hangi öğretmenin dersi esnasında veya ders arası teneffüs saatinde bu olayın yaşanmış olduğu belirlenemiyor. :(

BT sınıfları diğer öğretmenler tarafından ne yazık ki çok hor kullanılıyor.
Benim de sınıfıma girenler oluyor ve resmen içeride piknik yapıyorlar. Çay, çikolata, çekirdek, susam, çerez ne ararsan bulunuyor.

Geri