Öğrenciler Sınıf Defterini Yakmışlar

Kodla Büyü

Bahadır1980

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır geçici görevle müdür yardımcılığı yapıyorum. Şans bu ya çocuklar sınıf defterini yakmışlar hem de kız öğrenciler. Ne yapılması gerekiyor? Yönetmelikte sınıf defteriyle ilgili bir şey bulamadım?

Devlet malı mı okul malı mı ne... Ona zarar vermek maddesinden bi bismillah yaparsınız
Velileri de çağırırsınız yenilen haltları söylersiniz
Gözlerini bi güzel korkutursunuz

korkutması yok hocam bu işin. şutinge kadar gider. ama arada olayın olduğu dersteki öğretmen ve müdür yardımcısının da başı yanabiir. Defter öğrencide ne arıyor diye...

ne araması bölümünden öğretmen yırtabilir. ben dersimi bitirdim sağlamdı teneffüste yapmışlar...çünkü diğer öğretmen ben geldiğimde defter yoktu diyecek... müdür yardımcısı gün sonunda defter bana gelmedi der çıkar işin içinden... ihale 5-10 dakikalık teneffüs zamanına kalır... ama tüm bunların sıcağı sıcağına halledilmesi lazım... vakti zamanında bizim defteri yakmışlar napalım denirse olmaz...

Bizim öğrencilerde yoklama fişini çalıyolarmış. Akşam son dersten sonra sınıf defterini ve yoklama fişini öğrenciler idareye bırakıyordu. Müdür yardımcısı bir gün bana dedi ki "hocam 11-B sınıfının yoklama fişi 3 haftadır salı günleri defterin arasından çıkmıyor". Şaşırdım, "nasıl olur" dedim. Müdür yardımcısı tabii deneyimli, çocukları da benden iyi tanıyor. Hocam dedi, bundan sonra defteri siz bırakın idareye. O günden sonra ben götürmüştüm defteri. Sınıf defterine veya yoklama fişine zarar vermek disiplin suçudur, ama maddesini bilmiyorum. Siz bence velilerini çağırıp yapılan bu olayın çok kötü ve yanlış olduğunu felan söyleyin, çocukları şimdilik uyardığınızı söyleyin, hatta velilerinin yanında çocuklara "yaramazlık yapmayacağım" sözleşmesi imzalatın. Bunlar formalite tabii. Yani gözlerini korkutun yeter. Geçmiş olsun.

uyarma falan kurtarmaz.
örgün eğitim dışına süreceksin..

(4) Örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren davranışlar;
h) Okulun taşınır veya taşınmaz mallarını kasıtlı olarak tahrip etmek,

bir öğrenciye derste bağırmışım, o da sınıf defterini son ders çıkışında çantasına koyup eve götürmüş!

Okul müdürü soruşturma açıcam, sorumlusu ceza alır dedi.
Kara kara ne yapalım diye düşünüyorduk, bu arada müd.yrd.cısı öğrencilerin gözlerini korkutuyor, karne vermem falan... nafile hiç biri işe yaramadı.
1 hafta sonra bir veli elinde defter okula geldi, ben bunu çocuğumun dolabında buldum diye...
Resmen eşeği kaybedip, sonra bulduk ya, ne sevindim. Sert bir müdürüm vardı, kesinlikle iş büyürdü.

O dönemde iyi niyetli müd.yrd.cısı yeni defter alıp, diğer şubeye göre baştan tekrar dolduralım demişti. Öğretmenler de iyi niyetle kabul etmişlerdi.
Bunu deneyebilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bizim öğrenciler tam bir bomba. Tam verelim kınama cezasını güzelce konuşalım derken "Bak göreceksiniz hiçbir şey olmayacak" sözleri üzerine bir daha düşünmeye sevk ettiler bizi. Bunu da derslerine giren bir öğretmen arkadaşımız söyledi. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah... :(

Geri