Öğrencilerden ayağa kalkmamalarını istemek suç mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
A

Anonymous

Misafir
Ben sınıfa geldiğim zaman öğrencilerden ayağa kalkmamalarını ancak bunun sadece bana ait bir uygulama olduğunu normalde öğretmenleri geldiği zaman ayağa kalkmaları gerektiğini söyledim. Müdür bunun yanlış olduğunu, böyle bir uygulama yapamayacağımı söyledi.
Yıllardır yaptığı bir şeye ters bir uygulama yapamazmışım. Peki çocuk bunu otomatik olarak yapıyor, nabza göre şerbet vermeyi nasıl öğrenecek? Alışkanlıklarından zamanı gelince eğer gerekli ise vazgeçmeyi nasıl öğrenecek? Siz ne düşünüyorsunuz? Şimdi ben düşüncesiz ve kötü bir öğretmen mi oldum ?

Eğer otomatik olarak sen sınıfa girince bütün öğrenciler ayağa kalkıyorsa, (burası önemli : bütün öğrenciler ayağa kalkıyorsa) sakın onlara "Ayağa kalkmanıza gerek yok çocuklar" deme. Bir gün gelir sen sınıfa gelnice sınıfın yarısının sırtının sönük olduğu, sınıfa öğretmen geldiğinden haberini olmadığı, hatta bazı öğrencilerin sağa sola dönmekten öğretmen geldiğini 5 dakika sonra farkettiği sınıflarla karşılaşınca, onları zorla kendin ayağa kaldırırsın. Kalksınlar ki sınıftaki gürültü sona ersin.
Eğer sen sınıfa girince ayağa bir kısmı kalkıyor, bir kısmı kalkmıyor. Ancak gürültü de olmuyorsa, sessizlik oluyor ve oturan öğrenciler de dahil sınıfa öğretmenin geldiği farkediliyorsa sorun yok, müdürü boşver, kendi bildiğini uygula.

Büyüklerin elini öpmek de yılların geleneği ama her büyük el öptürmüyor :D Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır :++:

Öğretmen geldiğinde ayağa kalkan ve konuşmayı bırakan öğrenci, bu okulda disiplin olduğunu gösterir. çocuk ne zaman nerede nasıl davranması gerektiğinin farkında olur. Üniversitelerdeki gibi olmamalı bence

Arkadaslar benim yıllardır yaptığım bir uygulamadır: çocuklara atölye, laboratuar gibi çalışma alanlarında ayağa kalkmalarına gerek olmadığını, pc lere yada yada bulundukları lab ın ekipmanlarına yada kendilerine istemeden zarar verebileceklerini söylüyorum. Ama sınıfta veya formal bir düzene sahip ortamda isek ayağa kalkmalarını öğütlüyorum.

Lise öğrencileri için mümkün olabilir! Ama ilköğretim öğrencileri kendilerine ne yapılması gerektiğin söylemeyince yapamadıkları için, derse öğretmen girince susmaları gerektiğini ve dersin başladığını anlayamayabiliyor. Hoş hocamıızn dediği gibi herkes bunu gelenek haline getirse belki düzelebilir ama uzun yıllar alır.

arkadaşlar öğrenci öğretmene saygı gösteriyor biz gerek yok diyoruz, neden kendi ellerimizle bize gösterilen saygıyı gerek yok diyerek reddediyoruz, öğretmen sınıfa girdiğinde öğrencinin kendine çekidüzen vermesi iyidir, karşılıklı saygı sevginin de bir göstergesi olur, aksi halde öğretmen sınıfa girdiğinde öğrenci umursamazsa veya saygısından sevgisinden değilde zorunluluktan kalkıyorsa ayağa bu ülkenin çivilerinden biri daha çıkmış demektir, böyle bir eğitim sisteminin kimsye bir faydası olmayacaktır, bu yüzden öğrenci öğretmene sevgi ve saygısından ayağa kalkıyorsa bırakın kalksınlar, zorla kalkıyorsa hiç kalkmasın o dersinde o okulunda o eğitim sistemininde gereği ve faydası yok demektir.

Re: Ynt: Öğrencilerden ayağa kalkmamalarını istemek suç mu?

Geçen gun arkadasim hocam dersin yoksa benim sinifa 10 dk bakabilirmisin dedi. Kıramadım tamam dedim. 8. Sınıf girdim sınıfa kimisi kavga ediyor kimisi yüksek sesle konusuyor ayaga kalkip saygi gosteren 3-4 ogrenci var onun disindakilerin umrunda degilim. Bekledim biraz belki farkederler diye ama nafile mecburen bagirmak zorunda kaldim ancak sustular ve yerlerine oturdular ama cok surmedi Arkadasta sagolsun 10 dakika baya uzadı. Birdaha rica etse kesinlikle gitmem 5-6 lar melek gibi 8 lerin yaninda.
O yuzden gosterilen saygiyi engellemeyin derim.

ütopyada' Alıntı:
Ben sınıfa geldiğim zaman öğrencilerden ayağa kalkmamalarını ancak bunun sadece bana ait bir uygulama olduğunu normalde öğretmenleri geldiği zaman ayağa kalkmaları gerektiğini söyledim. Müdür bunun yanlış olduğunu, böyle bir uygulama yapamayacağımı söyledi.
Yıllardır yaptığı bir şeye ters bir uygulama yapamazmışım. Peki çocuk bunu otomatik olarak yapıyor, nabza göre şerbet vermeyi nasıl öğrenecek? Alışkanlıklarından zamanı gelince eğer gerekli ise vazgeçmeyi nasıl öğrenecek? Siz ne düşünüyorsunuz? Şimdi ben düşüncesiz ve kötü bir öğretmen mi oldum ?
yeni dikkatimi çekti "nabza göre şerbet vermeyi öğrenmek" mi, inanmıyorum sana hocam, sen bu çocukları kişiliksiz mi yetiştirmek istiyorsun, biz çocukları eğitelim derken sen yoldan çıkarıyorsun, şu an hayretler içerisindeyim. :scared: :scared: :scared:

nabza göre şerbet vermek bence ne demek biliyor musunuz? Bir arkadaşınız o gün çok sinirli ise onu alttan almaya çalışmaktır. O sinirli diye siz de onun üstüne gitmezsiniz. Yatakta hasta birini görünce normalde hiç yapmayacağınız şey mesela gidip elini tutmaktır. Üzgün birini görünce gidip ona uygun bir şekilde davranmaktır. Annesi ölen birinin yanında kendi annenizden sevgiyle bahsetmemektır. Hastasıyız_dede adlı kullanıcı sizin yüzünüzden üyeliğimi sildiriyorum. Çünkü ben okulda bu kadar çalışıp didinirken siz bana bu cümleleri kullanamazsınız. Sizinle aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Sizi kendi ayıbınızla başbaşa bırakırıyorum.

ütopyada' Alıntı:
nabza göre şerbet vermek bence ne demek biliyor musunuz? Bir arkadaşınız o gün çok sinirli ise onu alttan almaya çalışmaktır. O sinirli diye siz de onun üstüne gitmezsiniz. Yatakta hasta birini görünce normalde hiç yapmayacağınız şey mesela gidip elini tutmaktır. Üzgün birini görünce gidip ona uygun bir şekilde davranmaktır. Annesi ölen birinin yanında kendi annenizden sevgiyle bahsetmemektır. Hastasıyız_dede adlı kullanıcı sizin yüzünüzden üyeliğimi sildiriyorum. Çünkü ben okulda bu kadar çalışıp didinirken siz bana bu cümleleri kullanamazsınız. Sizinle aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Sizi kendi ayıbınızla başbaşa bırakırıyorum.
nabza göre şerbet dağıtmanın tanımı farklıdır hocam senin bahsettiğin şey iyi niyetli olmak yada iyilik yapmaktır ki bu herzaman yapılması gereken bir davranıştır, olması gereken kişilik özellikleridir, galiba aynı şeyden bahsediyoruz ama sen yanlış cümleler kullanmışsın hocam daha dikkatli cümle kurmanı tavsiye ediyorum sana, seni kırdıysam da özür dilerim.

Geri