Öğretmeni sevdiklerinde dersi daha da çok seviyorlar.
Hocam her döneme başlarken öncelikle nasıl bir vatandaş olmamız gerektiğini, vatana millete nasıl faydalı oluruz, neden bizlerin daha çok çalışması gerekiyor, tarihten örnekler hikayelerle güncel olaylarla anlatırım çocuklar acayip gaza geliyorlar.
Oyun konusunda ve serbest bırakma konusunda kesinlikle taviz vermiyorum, oyun konusunda dönem başında önlemi alıyorum, isteseler oynayamıyorlar ve artık kabulleniyorlar.
Sonra Bilişim Teknolojileri dersinin ne için var olduğunu, dersin kaldırılmak istendiğini ve buna karşılık onların dersine sahip çıkarak dersimizin ne kadar gerekli ve faydalı olduğunu herkese göstermeleri gerektiğini anlatıyorum.
ilk haftalarda güvenli internet kullanımını ilgi çekici videolarla anlatıyorum. Müfredatı da işliyorum ama sürekli müfredata bağlı kalmıyorum.
Mesela bu dönem Steve Jobs'u bayağı işledik.
Çocukları sürekli gazlamak gerekiyor, zaten uygulayabilecek bir yaptırımımız yok çocukların ilgisini ancak böyle çekebiliyorum. Tutunacak başka bir dalım yok dersten başka o yüzden çabalamaktan başka şansımızda yok.