Öğrencilere Mail Alabilmek İçin Mail Server Kurma

Kodla Büyü

ferdison

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 3 basamakta öğrencilere mail adresi aldırma konusu var lakin e-mail sunucuları (hotmail-gmail vs.) aynı anda ve aynı ip den birden fazla alınamamakta ve maalum meb bağlantısını kullandığımızdan bilişim sınıfımdaki bilgisayarların yarısı ilgili sitelere bağlanmamakta.
Benim de aklıma ana bilgisayara mail server kurmak geldi lakin hmailserver ve squirellmail yolu ile yapıldığı söylense de pek beceremedim (hala uğraşmaktayım o ayrı).

yapan varsa ya da benim gibi bu sorunla mücadele eden varsa ana bilgisayara bi nevi hotmaildeki gibi kullanıcı adı parola vb. bilgileri girdikten sonra, okulun içinde kullanabilecekleri tarzda e-mail server nasıl kurabiliriz. yardımlarınızı bekliyorum.

DotCom' Alıntı:
yandex mail ile almayı denediniz mi?
hocam yandex i denemedim alma sıkıntısındansa bağlanamama sorunu oluyor geçen sene hotmailden alana kadar 1 derste 27 bilgisayarın sadece 5 ya da 6 sına ancak alabildik bir de maalum öğrencilere işte türkçe karakter kullanmayın, yok şifrenizde kullanıcı adınız olmayacak bu hususları sürekli bahsede bahsede ancak 40 kişilik sınıftan 5 ine alabiliyordum ben de işte mail server kurmak aklıma geldi. hmailserver i gördüğüm kadarıyla bi arayüz göremedim ancak ben alacam mail adresi (galiba) outlook gibi bir program ile bağlanıp, maillerini kontrol edebilirler hmailserver'i, squirellmail ile kullanabiliniyormuş onu da tam manasıyla anlayamadım. eğer böyle birşey yapılabilirse, sadece mail almak değil öğrencilere öğretmenleri bu yolla ödev vb. gönderebilir belki farklı olarak da kullanılabilir. cevap yollayanlara teşekkürler, ama bu işi yapmamız gerek bence evladiyelik birşey olur eğer yaparsak

Amaç öğrenci çalışmalarını toplamaksa , sitede bir arkadaşımız paylaşmıştı. ftp sunucusu kullanılarak yapılan bir yöntemi. Göz atmanız faydalı olacaktır.

DotCom' Alıntı:
Amaç öğrenci çalışmalarını toplamaksa , sitede bir arkadaşımız paylaşmıştı. ftp sunucusu kullanılarak yapılan bir yöntemi. Göz atmanız faydalı olacaktır.
hocam örnek olarak verdim ödev muhabbetini ben bunu detaylı olarak idreleyeceğim yapabilirsem de burdan paylaşıma sunarım.

datased' Alıntı:
mail.com.tr den al sınır yok.
hocam bizim için sınır önemli değil sorunlardan biri internetin 28 bilgisayara birden yetmemesi yüzünden istenilen sitenin açılamaması, bir de bu şekilde yapmamın sebebi ileride belli bir mail server' a bağlı kalmalarını istememem misal öğrencilerin hala google dan başka arama motoru bilmemeleri gibi.

Geri