Öğrencileri süründüren sınav soruları...

Kodla Büyü

Mr.Spermata

Süper Üye
Süper Üye
Bugün yaptığım sınavın soruları bi kaç tane 80 üstü alan öğrenci dışında notlar hep çok düşük...
bir sürü de komik cevap veren var, 3 sayfa not var topu topu arkadaş yahu umurunda değil öğrencilerin...

Ekli dosyalar

Öğrenciler hala bana " Bilişimin de mi sınavı var" diye soruyor. Yine bugün biri, sınav yapacağım zaman "He heee bilişimin sınavı varmış." diyor.

SİRE' Alıntı:
Öğrenciler hala bana " Bilişimin de mi sınavı var" diye soruyor. Yine bugün biri, sınav yapacağım zaman "He heee bilişimin sınavı varmış." diyor.
derse girerken ders mi yapacağız diye sorulan bir dersin öğretmenleriyiz...biraz işi ciddiye alırlar diye bekliyorum güçlü çeldiriciler kullandım özellikle sınavda ama bedava soru da verdim onu da okuduğum kağıtlardan neredeyse yarısı yanlış yapmış

biraz daha zor sorsan iyi olurmuş :)

bu soruları da çözememişler ne diyelim hocam sınavı iptal etme sakın ,

Sakın eğilmeyin gençlik, ben veliler gelince, "çocukların çoğu ders çalışmak için günde 1 saatini bile ayırmıyor. Ama günde 3-4 saat bilgisayar kullananar var, Bizim dersimiz Matematikten de önemli." diycem. Sonra ne dediği önemli değil zaten. Geçen velinin biriyle konuşurken, başka bir veli öğrenciye bu kim dedi beni göstererek, "Bilişim hocamız" dedi. Kadın "Ha o zaman önemli değil" dedi. Yanıma kazayla gelirse bir gün, "senin çocuk kim, bu mu? ha adı ney? neyse boşver önemli değil" derim. Sonra gitsin nereye şikayet ederse etsin. Bunlara böyle davranıcaksın.

Çalışmamışlardır, çalışmadan yapılamayacak sorular sormuşsunuz. Düşük almaları normal. Öğrenciler bir garip, normalde bu hafta sınav yapacaktım, hem bir görev hem de birçok dersimin Perşembe,Cumaya gelmesinden erteledim. Sınınfta gerçekten çalışkan bir öğrencime sordum çalıştın mı diye, "çalışmadım" dedi. Sınıfa girdiğimde "eğer karneye geçmeyeceğini düşünüyorsanız çalışmayın" dedim, bakalım haftaya ne yapacaklar..

ahmetfx' Alıntı:
Çalışmamışlardır, çalışmadan yapılamayacak sorular sormuşsunuz. Düşük almaları normal. Öğrenciler bir garip, normalde bu hafta sınav yapacaktım, hem bir görev hem de birçok dersimin Perşembe,Cumaya gelmesinden erteledim. Sınınfta gerçekten çalışkan bir öğrencime sordum çalıştın mı diye, "çalışmadım" dedi. Sınıfa girdiğimde "eğer karneye geçmeyeceğini düşünüyorsanız çalışmayın" dedim, bakalım haftaya ne yapacaklar..
e okulda gözlerinin önünde not girmeyince inanmazlar hocam bi dene istersen.

ya sınavdan çok bilgisayar karşısında bişiler yapsalar yeter bu çocukların çalışması izlemlediğime göre bir yada 2 kere okumak. çalışmayı bilen zaten 80 ve üstü rahat alıyoo

soruların gayet güzel hocam, ama bizim öğrencilerde yorumlama ve parçadan bütüne gitme olayı maalesef yok, bunu öğretemedik öğrencilere, bilgiyi direk ezber alıyorlar bilgiyi yorumlamıyorlar.

Sorular bence "kazanımlar" la ilgili olmalı, öğrenciler istenen davranışları kazanmış mı , bunu ölçmeliyiz.

aşırı zor değil ama çalışmayınca yapılmaz tabi.
benim toplam 327 öğrenciden 90 ı, 45 in altında aldı. bazı sınıflarda zayıf hiç yokken bazılarında yarısından fazlası zayıf aldı. ama tekrarlamadım çünkü 2 haftadır yazılı okumakla uğraşıyorum.

Geri