Öğrencilerin Dikkatini Çekme Yolunuz Nedir?

Kodla Büyü

yakuphan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Derse başlarken öğrencilerinizin dikkatini çekmede kullandığınız ilk yol nedir?
bu soruya
https://www.facebook.com/edutopia/photo ... 17/?type=3
adresindeki bir paylaşımda karşılaştım. Edutopia isimli ingilizce bir facebook sayfası.
Paylaşıma yapılan yorumlardan (ki birçok farklı ülkeden öğretmenler yazmış) ders başladığında dikkat çekmek için ne kadar yaratıcı düşünceler olduğunu gördüm.
Açıkçası biraz da utandım. Çünkü derse girdiğimde böyle bir kaygı taşımadığı farkettim. Halbuki öğrenciyi motive etmek, dikkatini çekmek o kadar da zor değil ama bunu yapmak yerine klasik Türk işi öğretmenler gibi "haydi derse başlayalım" moduyla derse giriş yaptığımı farkettim.
Yorumları iyice inceleyip, benim öğrencilerimde işe yarayacak (lise düzeyindeki) yöntemleri ayıklayıp, uygulamaya çalışacağım. Aslında birkaç gündür bu konu üzerine düşünüyordum. Bu paylaşım tam üzerine geldi.

Sizler derslerinize başlarken öğrencilerin dikkatini çekmek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Hepimizde anı kaygı var sanırım, ilkokul ortaokul neyse de lise de öğrenciyi motive etmek daha zor gibi sanki, hele ki meslek liselerinde.

Ayıkladıklarınızı öğrensek hocam.
Ayrıca ilgi çekme olayında bizim derslerimiz biraz musait degil gibime geliyor. Nedense aklımda hep böyle kalıyor.
Hani diğer dersler olsa bi tiyatro bi aninasyon ne bileyim bi fıkra cuk diye oturur da bizde biraz olmuyor gibi.

Geri