Öğrencilerin giremyecekleri siteleri yönetmek

Kodla Büyü

aresbel3

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öğrenciler bazı sitelere girmesini engellemek istiyorum. Modemden yapamıyorum bunu çünkü müdür ve diğer idarecilere bir engel koyamıyorum.
Öğretmen bilgisayarına yükleyeceğim bir yazılım ile belli bir ip gurubuna belli siteleri engellememin mümkünatı var mı? veya bunu ek bir donanım sayesinde yapabilir miyim???

Netsupport kurup çok rahat halledebilirsin hocam.. Netsupportun son sürümü ilacı ile birlikte olması lazım sitede...

Windows/System32/Drivers/etc/ klasöründeki hosts dosyasını not defterinde açarak bu siteleri girdiğinizde bilgisayarlar tarayıcı gözetmeksizin bir daha o sitelere giremez ;)

Hocam ipleri elle verip modeminiz destekliyorsa erişim kontrolünü sadece labdaki pc lerin ip aralığı için etkinleştirebilirsiniz.

Zyxel P-660HN-F1Z modeli modem kullanıyorum. Bu modem ile istediğiniz sitelere ve kelime gruplarına filtre koyabilir, ayrıca "Güvenli IP" özelliği ile belli IP adresine sahip bilgisayarların filtrelemeye takılmamasını sağlayabilirsiniz. Tabii ki bilgisayarların hepsine el ile IP adresi vermeniz gerekecek. (Bu dediklerimin tamamını kendi kurumumda uyguluyorum. Tecrübe ile sabit)

BesSTy' Alıntı:
Netsupport kurup çok rahat halledebilirsin hocam.. Netsupportun son sürümü ilacı ile birlikte olması lazım sitede...
Netsupport ta internet erişimi engeli olduğunu biliyorum fakat istediğimiz sitelere engel koyabiliyor muyuz acaba??

starkhan' Alıntı:
Zyxel P-660HN-F1Z modeli modem kullanıyorum. Bu modem ile istediğiniz sitelere ve kelime gruplarına filtre koyabilir, ayrıca "Güvenli IP" özelliği ile belli IP adresine sahip bilgisayarların filtrelemeye takılmamasını sağlayabilirsiniz. Tabii ki bilgisayarların hepsine el ile IP adresi vermeniz gerekecek. (Bu dediklerimin tamamını kendi kurumumda uyguluyorum. Tecrübe ile sabit)
Hocam modemdeki bu özelliğin adı nedir??? acaba rt205 modelinde bu özellik vardı da ben göremedim??

aresbel3' Alıntı:
BesSTy' Alıntı:
Netsupport ta internet erişimi engeli olduğunu biliyorum fakat istediğimiz sitelere engel koyabiliyor muyuz acaba??

starkhan' Alıntı:
Hocam modemdeki bu özelliğin adı nedir??? acaba rt205 modelinde bu özellik vardı da ben göremedim??

netsupportte elbette istediğin sitelere erişimi kapatabiliyorsun
restricted sites kısmına sitenin adresini kopyala-yapıştır tamamdır

HOCAM MODEM AYARI VS ZOR AYARLARLA UĞRAŞACAĞINA KUR NETSUPPORT U RAHAT ET.
netsupport ile istediğiniz siteleri engelleyebilirsiniz,
istediğiniz tüm siteleri engelleyip sadece bazılarına girilmesine izin verebilirsiniz,
tüm öğrenci bilgisayarlarını oturduğunuz yerden açıp kapatabilirsiniz,
istediğiniz dosyaları istediğiniz bilgisayarlara gönderebilirsiniz,
istediğiniz dosyaları istediğiniz bilgisayardan alabilirsiniz,
tüm bilgisayarların ne iş yaptığını görebiilrsin ...vs vs daha birsürü şey.
hiç uğraşmayın bu iş için netsupport üzerine tanımam.yıllardır da kullanıyorum çok şükür...

arkadaşlarımızın anlattığını yapabilmek için, bunun için netsupport programlarından netsupport scholl programını kullanmanız gerek. Tabletlere yüklenebilen versiyonu da çıkmış. okulumda child control programını kullanıyorum. netsupport sürekli uyarı verdiği için onu kullanmak zorunda kaldım. veya CYBERsitter desktop tercih edilebilir.

teacher-assist.jpg

Child Control 2013
http://salfeld.com/software/parentalcontrol/index.html
ban5872259eff0b45e0c1.jpg

CYBERsitter desktop
http://www.cybersitterlists.com/
217951-cybersitter-11-control-panel.jpg

Geri