Öğrencilerin sınav puanları

Kodla Büyü

yalanaşk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Geçtiğimiz hafta öğrencileri sınav yaptım yaklaşık 300 öğrenciden belki 10 kişi 5 aldı çoğu 2 ve 3 1 alan da var tabi, yarın veli toplantısı var. ben şuan kararsızım çocukların notunu e-okula girsem mi girmesem mi? bir de bana sorarlar mı çocukların notu niye düşük diye ??? fikir veren olursa sevinirim arkadaşlar..

sorun çözüldü gerçek notlarını vermeye karar verdim... :) başlık kilitlenebilir..

öğrencilerin notları bayağı düşükmüş ama yükseltmeniz daha iyi olur öğrencilerin bilişim dersine karşı sevgilerini azaltmış olursunuz bu şekilde.

kağıtlarında ne varsa puan verdim 80 üstü alan cidden oturup çalışan öğrenciler.. diğerleri defterin yüzünü açmayıp dersi dinlemeyenler...

Öğrenciler bilişim dersinde yazı yazmaktan nefret ediyorlar bence haklılar çünkü bilişim dersinde bilgisayar başında olmaları gerektiğini düşünüyorlar.Bu yüzden defterlerini açmamalarını ben normal karşılıyorum.

Zaten bilgisayar başında yazıyorlar defterlerine her dersimizi de yazmakla geçirmedim ama kitap yokki ne önerirsiniz peki hocam???

botecii00' Alıntı:
Öğrenciler bilişim dersinde yazı yazmaktan nefret ediyorlar bence haklılar çünkü bilişim dersinde bilgisayar başında olmaları gerektiğini düşünüyorlar.Bu yüzden defterlerini açmamalarını ben normal karşılıyorum.
kesinlikle katılıyorum

Hocam şöyle yapabilirsiniz o haftaki konu ile ilgili sunumu 10-15 dakika gösterirsiniz.Daha sonra öğrencileri temel bilgisayar becerilerini kazandırmaya çalışabilirsiniz önce siz bilgisayarınızda uygularsınız daha sonra öğrencilerin bilgisayarda aynı uygulamaları yapmasını sağlayabilirsiniz.
Bu konular neler olabilir;
masaüstü arka plan değişme,bilgisayarı uygun açma kapama,klasör oluşturma,masaüstü öğelerini belli sıraya göre dizme,klasör simgesini değişme,dosyayı sıkıştırma buna benzer konuları siz genişletebilirsiniz öğrencilerde bu şekilde başarma duygusunu da geliştirmiş olursunuz.

hocam zaten sözel olan şeyleri yazdırdım örneğin sağlıkla ilgili... uygulamalı şeyleri yazdırmıyorum ya da isteyen not alsın diyorum.. deftere yazdırıyorum deyince neden böyle sıkıntı oldu anlamadım sonuçta anlattıklarımızın hepsi uygulamalı şeyler değil... kaç senelik öğretmenim sonuçta biliyorum bazı şeyleri.. bu arada size demedim botecii00 hocam.. defterlerinde 2-3 sayfalık nota da bakmayan öğrenciyi ben hiç anlamam... neyse..

Geri