Öğrencilerin Teamviewer bağlanmasını engelleme

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhaba arkadaşlar,
etkileşimli tahtalarda teamviewer var ve hesabımdan bu tahtalara ulaşabiliyorum, ancak bazı öğrenciler dersteyken teamviewera bağlanıp öğretmen ders anlatırken müdahele ediyorlarmış, 10 Adımda Etkileşimli Tahta güvenliği yazısındaki Teamviewer ayarlarını yaptım, öğrencilerin teamviewera bağlanmalarını nasıl engelleyebilirim? teşekkür ederim.

designbote' Alıntı:
soru güzel fakat cevapları özelden yazılırsa daha iyi olur.

hocam öğrencileri engelledikten sonra zaten öğrenciler müdahele edemezler ki, bilseler de birşey değişir mi? yinede özelden yazılırsa dediğiniz gibi daha sağlıklı olur :) yok mu bilen birisi :(

Tam hatırlamıyorum ama bağlanmak için şifre konulabilir
extralar > seçenekler > Güvenlik bölümünden şifre koyabilirsiniz.

1- Ekstralar/ Seçenekler / Gelişmiş / Gelişmiş Ayarları Göster /

Listeyi aşağı kaydırın. En altta "Teamviewer seçenekleri" bölümü var.

"Seçenekleri bir şifre ile koru" bölümüne şifre koyarsanız şifreyi bilmeyen Temviewer ayarlarını değiştirmek istediğinde şifre istrer.

2- Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra "Ekstralar/ Seçenekler/ Güvenlik" bölümüne gelip önce kendi belirlediğiniz şifreyi yazın.

3- Yine "Ekstralar/ Seçenekler/ Güvenlik" ekranında "Rastgele şifre" bölümünde "şifre güvenlik seviyesi" ni "Devre dışı (rastgele şifre yok)" olarak değiştirin.

4- Eğer güvenlik seviyesi hala istedeğiniz gibi değilse, "Ekstralar/ Seçenekler/ Güvenlik" ekranında "Bu bilgisayara bağlantı kuralları" bölümünde "Kara liste ve güvenli liste" seçeneğindeki "Konfigüre et" düğmesini basıp ayarı açın.

Açılan pencerede "Aşağıdaki ID'ler ve kişiler için erişime izin ver" seçeneğini seçin. Sürekli aynı bilgisardan akıllı tahtalara bağlantı yapıyorsanız, kullandığınız bilgisayardaki TeamViewer ID'sini güvenli listesine ekleyin.

Yukarıda yazdıklardan sadece 1. adımı denedim. Zaten önemli olan bu adım. TeamViewer ayarlarını değiştirmek isteyenleri engelleyebilirsek, diğer ayarlar bir şekilde yapılır. 2,3 ve 4. adımı ayarlara bakarak yazdım. Denemedim. Ama büyük ihtimalle çalışır gibi görünüyor.

"10 Adımda Etkileşimli Tahta güvenliği " değil de "20 Adımda Etkileşimli Tahta güvenliği" başlıklı yazımın ekinde sunduğum TeamViewer yapılandırma ayarları dosyasında, bir TeamViewer hesabı açıp tahtaları bu hesaba dahil etmeyi ve kendi belirleyeceğimiz bir şifreyi atamayı anlatmıştım.

Aynı yazıyı ekte gönderiyorum. Buna göre kurulum yaparsanız sorun yaşamazsınız. :+1:

Ekli dosyalar

yataylimit' Alıntı:
"10 Adımda Etkileşimli Tahta güvenliği " değil de "20 Adımda Etkileşimli Tahta güvenliği" başlıklı yazımın ekinde sunduğum TeamViewer yapılandırma ayarları dosyasında, bir TeamViewer hesabı açıp tahtaları bu hesaba dahil etmeyi ve kendi belirleyeceğimiz bir şifreyi atamayı anlatmıştım.

Aynı yazıyı ekte gönderiyorum. Buna göre kurulum yaparsanız sorun yaşamazsınız. :+1:

hocam mesajımı okuduysanız yazımda sizin bu yazdığınız bütün adımları zaten yapmış olmama rağmen öğrenciler öğretmen ders anlatırken çaktırmadan tahtaya müdahele ediyorlar.

tahminimce öğrenciler dersten önce teamviewer'ın ekranından ID ve Şifreyi not ediyorlar ve bu şekilde derse müdahele ediyorlar, bu konuyla ilgilenen kimse olmadı galiba :(

samil' Alıntı:
Tam hatırlamıyorum ama bağlanmak için şifre konulabilir
extralar > seçenekler > Güvenlik bölümünden şifre koyabilirsiniz.

Dediğiniz yerden zaten şifre var hocam ama maalesef bir işe yaramıyor :(

zodiac' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:

hocam mesajımı okuduysanız yazımda sizin bu yazdığınız bütün adımları zaten yapmış olmama rağmen öğrenciler öğretmen ders anlatırken çaktırmadan tahtaya müdahele ediyorlar.

Sanırım gözden kaçırdığımız bir şeyler olmuş. Bizde tüm TeamViewer kısayolları, yazıda belirtmiş olduğum gibi, silinmiş olduğundan öğrenciler tahtada yüklü olduğunu dahi bilmiyorlar. Dolayısıyla bu tür bir durumla karşılaşmadık. pwd nikli hocamızın anlattığı şekilde, rastgele şifre vermeyi engellemek çözüm olacaktır diye düşünüyorum.

sevgili arkadaşlar teamviever kurulumunu yapıyorum ama internet bağlantınız yok hatası alıyorum ilginç bir şekilde teamviever.com sitesini bile açmıyor bilgisayarım.. antivirüs programlarını kaldırdım ama çözüm bulamadım benzer bir sorunla karşılaşan arkadaşım varmı?

spring' Alıntı:
sevgili arkadaşlar teamviever kurulumunu yapıyorum ama internet bağlantınız yok hatası alıyorum ilginç bir şekilde teamviever.com sitesini bile açmıyor bilgisayarım.. antivirüs programlarını kaldırdım ama çözüm bulamadım benzer bir sorunla karşılaşan arkadaşım varmı?

Teamviewer'a yerel ağdan, id yerine ağdaki bilgisayarın ip'si yazılarak doğrudan bağlantı yapılabiliyor.

**Örneğin akılllı tahtada aşağıdaki ayarları yapın. (Akıllı tahta ip'si 192.168.2.101 olsun)

1- "Ekstralar/Seçenekler/Genel" menüsünde "Ağ ayarları" bölümünde "Gelen LAN bağlantıları" seçeneğini "kabul et" olarak değiştirmeniz lazım.

2- "Ekstralar/Seçenekler/Güvenlik" menüsünde "Kişisel şifre (otomatik erişim için)" bölümüne bir şifre yazın. (Şifre örneğin 1234 olsun)

**Şimdide bağlantı yaptığınız bilgisayarda örneğin öğretmen bilgisayarında aşağıdaki yapın.

1- Teamviewer'ı çalıştırıp, "Karşıdaki kişi ID" bölümüne bağlanacağınız tahtanın ip adresini (192.168.2.101) ve şifre bölümüne belirlediğiniz şifreyi (1234) yazın. İnternet olmasa ya da teamviewer sitesi engellenmiş olsa bile bağlanması lazım.

Not: İnternet yok uyarısının altında bu uyarı bir daha gösterme gibi bir şeçenek var. Oraya tik koyarsak uyarıdan da kurtulmuş oluruz. Ayrıca deneme yaptığım xp yüklü bilgisayarda teamviewer'a izin vermemi isteyen güvenlik duvarı uyarısı çıktı. Eğer yukarıdaki anlatılanları yaptığınızda bağlantı kurulamazsa güvenlik duvarında izin vermeniz gerekebilir.

Geri