yazilimuzmani
Site Gezgini
Arkadaşlar; benim bir öğrencim var pazar günü ygs sınavına girecek kendisi bilişim teknolojileri öğretmeni olmayı istiyor. Programlamayı çok seviyor ve programlamada acayip yetenekli bir çocuk ama dershane sınavlarından ygs-1 puanı 200-230 civarı geliyor yani düşük. Pazar günü ygsye girecek benden yardım istedi okul puanıda eklense gidebilir miyim diye(Okul başarı puanı yaklaşık 75 miş.) bende sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum. Olmazsa dikey geçiş ile bilgisayar programcılığını bir düşünmesini istedim fakat 2 yıllık olduğu için pek sıcak bakmıyor bilgisayar programcılığına. Yani programlama ile uğraşacağı + 4 yıllık devlet üniversitesi düşünüyor. Fakat bu puanla 4 yıllık bilgisayar öğretmenliğine gidemeyeceği kaygısınıda taşıyor. Sizlerin düşünceleriniz neler?
Ek olarak; başka bölümlere gitmek istemiyor yani programlama yapacağı meslek istiyor. Kendisini geliştirmek istiyor.
*Bilgisayar donanım kısmını pek sevmiyor, fakat programlamada baya bir mesafe katettiğini söyleyebilirim hatta okulda arkadaşlarına konu bile anlatıyor(programlama konusunda).
Ek olarak; başka bölümlere gitmek istemiyor yani programlama yapacağı meslek istiyor. Kendisini geliştirmek istiyor.
*Bilgisayar donanım kısmını pek sevmiyor, fakat programlamada baya bir mesafe katettiğini söyleyebilirim hatta okulda arkadaşlarına konu bile anlatıyor(programlama konusunda).