Öğrencime yardım:) web tasarımmı yoksa veritabanımı seçsin??

Kodla Büyü

muamma25

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ortaokulda öğretmenim. mezun bir öğrencim meslek lisesinde okuyor.Alan seçecek ama benim bilgim yok. Bi el atın arkadaşlar.Faceden şu mesajı göndermiş;

Hocam merhabalar nasılsınız iyisiniz İnş bi Kaç bi şey sorucam hocam şimdi bilişim teknolojileri alanında alan seçicem ama baya bi kararsız kaldım şuan bildiğime göre 4 alan var bilgisayar teknik servis, veri tabanı, web tasarım, ağ işletmenliği var şimdi ben bilgisyar tknk servisliğini eledim ağ işletmenliğinide duyduğuma göre fazla iyi bir alan deqilmiş veri ile web arasında kaldım web tasarım kursuna gittim 3 içinde bi sertifikam var webi seçip kendimi geliştirmeyi düşünüyorum siz önerir misiniz veya öneriniz varmı ?

Hocam çocuğu tanıyan sizsiniz. Eğer tasarım yeteneği becerisi varsa, siz "yapabilir" diyorsanız çocuğu yönlendirin Web'e gitsin. Ama çok öğrenci Web'e gitmek isteyecektir, öğrencinin 9. ve 10. sınıf not ortalaması düşükse sona kalır ve o dala gidemeyebilir.

Ağ İşletmenliği için iyi değil demiş ama aslında eğer oradaki hocalar hakkını vererek anlatıyorsa bence Ağ İşletmenliğine gitsin. Çünkü o dalda hem ağ işleri hemde teknik servisten epey konu işleniyor.

Veritabanı ise bana hep zor gelmiştir. Sürekli programlama öğrenmek ve yeni yeni program kodları yazmak. Ama öğrencinizin buna yeteneği varsa Veritabanına gitsin.

Sonuçta filanca dal iyi filanca dal kötü diyemeyiz, hepsi de lazım olan bölümler dallar. Öğrenci hangisine yetenekli ve istekliyse ona gitsin, hepsinde de eğer istekliyse başarılı olur.

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam çocuğu tanıyan sizsiniz. Eğer tasarım yeteneği becerisi varsa, siz "yapabilir" diyorsanız çocuğu yönlendirin Web'e gitsin. Ama çok öğrenci Web'e gitmek isteyecektir, öğrencinin 9. ve 10. sınıf not ortalaması düşükse sona kalır ve o dala gidemeyebilir.

Ağ İşletmenliği için iyi değil demiş ama aslında eğer oradaki hocalar hakkını vererek anlatıyorsa bence Ağ İşletmenliğine gitsin. Çünkü o dalda hem ağ işleri hemde teknik servisten epey konu işleniyor.

Veritabanı ise bana hep zor gelmiştir. Sürekli programlama öğrenmek ve yeni yeni program kodları yazmak. Ama öğrencinizin buna yeteneği varsa Veritabanına gitsin.

Sonuçta filanca dal iyi filanca dal kötü diyemeyiz, hepsi de lazım olan bölümler dallar. Öğrenci hangisine yetenekli ve istekliyse ona gitsin, hepsinde de eğer istekliyse başarılı olur.
teşk hocam

Bulunduğunuz çevredeki iş yerlerini de göz önüne alın. Neticede bu çocuk staj da yapacak. Ben teknik servis dalının liseden hemen sonra daha kolay iş bulabileceği kanaatindeyim. Fakat kişi kendini yetiştirebilir ve üniversiteyi de düşünüyorsa eğer Web Tasarım ya da Veri Tabanı dalları daha iyi seçimler olacaktır...

Geri