yazilimuzmani
Site Gezgini
Arkadaşlar bir öğrencim web tasarım ve programlama dalı lise son sınıfta okuyor bu sene ygs'ye girecek. Bana geçen gün geldi ve "Üniversite de ya da lise de bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum(İlkokul öğretmeni olmak istemiyormuş.Neden diye sorduğumda bana, "İlkokulda öğrencilere müfredat gereği kodlama eğitimi verilmiyor. Ben ise öğrenciye ileri seviye kod yazdırmayı planlıyorum.") fakat her nereye gitsem bilgisayar öğretmeni atamaları hiç yok denecek kadar az deniliyor." gibi bir ifade kullandı. Ardından "Üniversite de bilgisayar öğretmenliği bölümüne gitmeli miyim?" diye bana soru sordu fakat hemen cevap veremedim çünkü atamalar gerçekten az fakat bu öğrenci yetenekli bir çocuk diğer öğrencilere oranla çok daha başarılı ayrıca diğer arkadaşlarına ders bile anlatıyor. Hiç müfredatta olmayan; anlatmadığımız konular da ve farklı dillerde kod yazıyor. Ben ona biraz araştırma yapayım seni bilgilendiririm dedim. Şimdi ben ortada kaldım üniversite bilgisayar öğretmenliği bölümüne git mi desem yoksa gitme mi desem?