Öğrenciye Küfür Etmişim!

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okul pansiyonunda belletmenlik yaparken gece beslenmesi zamanı öğrenciler sıraya girerken iki öğrenci itiş kalkış yapıyor 2-3 defa uyardım. Devam edince bağırdım. Bağırırken siz varya diyeceğime "Sizin Varya" dedim tabiki gerisinde küfür yok, hakaret yok, onur kırıcı söz yok vs. vs. Sadece bunu dedim kafamı salladım. Siz varya ne haylazsınız diyecektim aslında siz yerine sizin varya cümlesi çıktı. Sonra Çocuk eve gidince hoca bana küfür etti demiş. Bugün okulu arıyor cocugum gelmek istemiyor yok hoca yüzünden vs. Yok şikayet edecem. Bende öyle yok bişey filan derken en son ne yaparsan yap dedim. Çünkü küfür etmedim. Hatta o itiştiği cocufu çağırdım. Evladım ben sizi o gün dövdüm mü, hakaret ettim, küfür ettim mi? dedim. Yok öğretmenim dedi diğer çocuk. Şimdi bu veli en cok ne yapabilir ve bana bişey olur mu? çünkü ortada küfür yok cidden. 2-3 yalancı şahit cıkarsa ne olur bende diğer çocuklarımı şahit göstereyim. Çünkü bu olay tüm erkek öğrencilerin önünde oldu?
Çocuk zaten fırlamanın teki daha önceki nöbetlerimde izinsiz okuldan gidip saatler sonra gelmişti. Elimde bununla ilgili tutanaklarda var. Bir kopyasıda idarede var zaten.

Bu kadar korkak olursanız herşeyi yaparlar, kafanızı takmayın en fazla müfettiş gelir diğer çocuklar da şahitmiş zaten, hiç birşey çıkmaz, hatta ben olsam o veliye şahit olmadan hakaret eder, haddini bildirirdim. Dişinizi gösterin azıcık.

by_rebel' Alıntı:
Bu kadar korkak olursanız herşeyi yaparlar, kafanızı takmayın en fazla müfettiş gelir diğer çocuklar da şahitmiş zaten, hiç birşey çıkmaz, hatta ben olsam o veliye şahit olmadan hakaret eder, haddini bildirirdim. Dişinizi gösterin azıcık.
Hocam dişimi gösteririmde senin milli eğitim bakanlığın ve il milli eğitim müdürlüğü sağlam olmazsa ben onlardan korkuyorum. Bide zar zor atanmışız bir fırlama yüzünden sicilimin kirlenmesinide istemem :)

hiç bişey olmaz alttan alma , adam elni arkasına kor öyle arkasına bile bakmadan gider.bizde yiboda görev yaptık kımseye papuç bırakma

serkanaytekin' Alıntı:
Aman hocam ya, bende küfür ettin de velisi geldi sandım :)

salla gitsin ya, havlar havlar gider.
yok gelmedide yarın bekliyorum :) dedim ona göre tedbirimi alayım :) Allahtan etmemişim küfür o sinir haliyle :)

alttan almayın hocam sonra altta kalırsınız ;) suçlu olsanız dahi veliye karşı alttan almayın sakın :D şimdi biz vur dedik diye adamı da dövme sonra :D sadece geri adım atma yeter :D

Hocam hiçbirşey olmaz, küfür etmiş olsan bile bişiy olmaz. Devlet memurusunuz devletin verdiği görevi yapmaya çalışıyosunuz.

Müfetttiş gelecek olursa böyle söyleyin, küfür etmediğinizi söyleyin, (hani sinirlenip de "ettisem ettim ne var bunda ne yapabilirsiniz" gibi kendinizi kaybetmedikten sonra) devletin verdiği görevi yerine getirmeye çalıştığınızı, disiplini korumaya çalıştığınızı, çok sinirlendiğinizi çünkü çocukların lftan sözden anlamadığını, inadına yaramazlık yaptıklarını, çevrelerine ve diğer arkadaşlarına zarar verdiğini, küfür asla etmediğinizi ama sinirlenerek bağırdığınızı söyleyin.

Bunları söylerken de kendinizden emin bir duruşunuz olsun, çünkü unutmayın müfettiş sizden yana ve gerçekten de sizden yana olmasa bile bi b.k yapamazlar. Rahat ol, asayişi sağladığını söyle, çocukların birbirlerine karşı ve çevrelerine çok zarar verdiklerini ama sizin elinizden geldiğince yaramaz çocukları kontrol altında tuttuğunuzu söyleyin. Yani yaptığınız yararlı ve olumlu işlerden bahsedin, bunları söylerken veli yanınızdaysa o da yumuşayacaktır zaten. Merak etmeyin bişey olmaz, rahat olun. :wink:

benim başıma şöyle bir olay geldi o gun bugundur artık daha sakinim.

7. sınıflarda 1 öğrenci var, derste sürekli rahatsızlık veren, teneffüslerde sürekli benzer şeyleri yapan bir öğrenci.

uyardım uyardım uyardım uyardım.. sonra 1 tokat vurdum(sinirlenince duramayan insanlardanım), sonra tuttum yakasından seni asarım dedim, elimden kaydı dustu sonra karnını tuttu ders boyunca yerden kalkmadı, bende alttan almadım, tenefus zili çalınca seni disipline verecem dedim, çocuk hala kolum diyor. tabi biraz da korkmaya başladım. Kendi kendime söylendim ne gerek var sıkıntı olabilir.Sonra velisi geldi, bizim idare bu tarz şeylerde yanımızdadır. demiş bt öğretmeni nerde dövecem vs. müdür müdür yardımcısı demiş hocamız öyle şey yapmaz, hele bilgisayar öğretmeni hiç yapmaz, çağırdı nedir dedi durum özetledim, veli aynen şöyle dedi, oğlum piçtir döv ama bu kadar da dövülmez ki :)

o gün bugundur sinirime hakim oluyorum,döven bir adam dedilim belki 2.-3. olay ama değmez dedim...

3 kez uyarmana ragmen hala itişen ögrencye siz var ya ne haylazsınız mı dıyecektn.neyse agzndn kufur ckms bellikı.bi daha yapma bsey olmaz

hocam yenisin galiba. fazla bişey yaşamamışsın öğretmenlikte. bunları ne kafaya takıyorsun ki sövmemişsin bile.

aslında veli sizi aradığında hayır küfür etmedim ama senin gibi velininde senin veledininde diye başlasaydın hocammm

raid10000' Alıntı:
benim başıma şöyle bir olay geldi o gun bugundur artık daha sakinim.

7. sınıflarda 1 öğrenci var, derste sürekli rahatsızlık veren, teneffüslerde sürekli benzer şeyleri yapan bir öğrenci.

uyardım uyardım uyardım uyardım.. sonra 1 tokat vurdum(sinirlenince duramayan insanlardanım), sonra tuttum yakasından seni asarım dedim, elimden kaydı dustu sonra karnını tuttu ders boyunca yerden kalkmadı, bende alttan almadım, tenefus zili çalınca seni disipline verecem dedim, çocuk hala kolum diyor. tabi biraz da korkmaya başladım. Kendi kendime söylendim ne gerek var sıkıntı olabilir.Sonra velisi geldi, bizim idare bu tarz şeylerde yanımızdadır. demiş bt öğretmeni nerde dövecem vs. müdür müdür yardımcısı demiş hocamız öyle şey yapmaz, hele bilgisayar öğretmeni hiç yapmaz, çağırdı nedir dedi durum özetledim, veli aynen şöyle dedi, oğlum piçtir döv ama bu kadar da dövülmez ki :)

o gün bugundur sinirime hakim oluyorum,döven bir adam dedilim belki 2.-3. olay ama değmez dedim...

Veli bunu söylüyorsa yazıklar olsun O na.

gerçekten küfür etmediyseniz sizin tanimat davası açam hakkınız var. ben sizin yerinizde olsam tazminat davası açardım bunları bütün öğretmnler yapsın bakın velilerin tavrıları nasıl değişiyor.

Göndermesin çocuğunu çok ta tın. Herkes okumak zorunda değil. Hocam inanır mısınız bilmem. 5 senede 1 kez tutanak tuttum. Oda seçim sandığında başkan iken.
Öğrenciye hakaret için soruşturma açılsa :puhaha: müfettişlik makamı kitlenir. İş yapamaz.
Hayvan oğlum hayvan kızım diye okulu töreni yapan müdürüme açılır.
Küfür etmiş olsanız bile bu soruşturmadan pek bişey çıkmaz.

Bir müdürümüde öğrenciler kaymakama şikayet etmiş. Çocuklar birde şikayet ettikleri için dayak yediler. :D İşte böyle olun. Yoksa o müdürüm o dayağı çekmeseydi öğrencinin önünü alamazdı. Beni müdüre şikayet edeceklerini söylediklerinde bile nasıl sinirleniyorum görseniz. :)

Hocam içiniz rahat olsun.

Saygıdeğer öğretmenim, veli gelirse başınız dik kendinizden emin bir şeklide kendisiyle konuşun haddini bildirin sonrada kapıyı gösterin. Tek olacak olay budur, gerisi teferruat, ezdirmeyin kendinizi yoksa tepenize çıkarlar. Nedir bu özgüven patlaması yaşayan öğrenci ve velilerinden çektiğimiz, herkes haddini bilmeli bence, takmayın kafanıza hiçbir şey olmaz. :oops:

akdenizkanki' Alıntı:
by_rebel' Alıntı:
Hocam dişimi gösteririmde senin milli eğitim bakanlığın ve il milli eğitim müdürlüğü sağlam olmazsa ben onlardan korkuyorum. Bide zar zor atanmışız bir fırlama yüzünden sicilimin kirlenmesinide istemem :)

Hocam o kadar doğru konuşmuşsunuzki... İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube müdürleri falan çok yakın arkadaşım, mesai dışında da sürekli görüştüğümüz kişiler, meslek lisesinde çalışıyorum ve bir öğrenciyle sonrasında da velisiyle bir sıkıntı yaşadım, müdürüm veliyi sakinleştirip benimle yüz yüze getirmeden göndermiş. Milli eğitime çıkmış adam.. Milli eğitimdekiler ne dese iyi? "Öğretmen arkadaşımızı şikayet edebilirsiniz"... Hala da bu olaydan benim haberim yok sanıyorlar ve yüzüme gülüyorlar.. Eminim çoğu yerde de bu böyledir..

Bence önce o korkuyu bir aşın. Dik durun yaptığınızda birşey olmadığını herhangi bir kötü kelime bile ağzınızdan çıkmadığını vurgulayın. Müfettişler birkaç görgü tanığı filan dinler.
hiç terdirgin olmayın bence bizim okulda resmen manik depresif bir öğretmenimiz var, öğrenci dövmeler, kovalamalar, kavgalar...öyle çok vuakatı varki. Ne oldu dersiniz müfettişler hiçbir ceza vermedi. Kimse hiçbirşey yapmadı. O bile her yaptığının arkasında dimdik duruyor, kimse birşey yapamıyor resmen.

"Sizin Varya" ifadesinden sonra niye küfür gelsinki?
Sizin varya... hiç edebiniz yokmuş, kafanızı kırarım, yeriniz burası değil, ailenizi çağırıp bizzat şikayetçi olacağım...

raid10000' Alıntı:
veli aynen şöyle dedi, oğlum piçtir döv ama bu kadar da dövülmez ki :)

ha şunu bileydiniz veli oğlu veliler.Anasının babasının zapt edemediğini okula gönderiyorlar akşama kadar kafaları rahat :verymad:
sabah sabah iyi geldi :puhaha: :puhaha:

Sizin var ya sözünden sonra çocukların anaları geliyor bence. Gayet de küfüre giriş sözcükleri. :)

Srebrenica' Alıntı:
Sizin var ya sözünden sonra çocukların anaları geliyor bence. Gayet de küfüre giriş sözcükleri. :)
küfüre giriş cümleleri olabilirde küfür yok ortada :) hem o amaçla söylememiştim hemen toparladım sustum hocam :) gerisini getirmedikten sonra küfür nasıl oluyor :)
duyu80' Alıntı:
neyse agzndn kufur ckms bellikı.
Hocam o cümleyi kurmakla gerisini getirmek arasında fark var. Söylememem gereken bir laf ama, ağzımdan küfür çıksa buraya çıktı derdim ona göre tavsiye isterdim.

kemal sunalın bi filmi vardı.. ekmeği tavuğa bandın say para ver diyordu. oda paramın üstünü ver misali..sende oda bana küfür etti görevli memura hakaret etti yakalayın de. attır gitsin okuldan o p..çi :mrgreen:

arkadaşım müfettişe sakın "siz ne haylazsınız" diyecektim de demedim, demeyin. bana hiç inandırıcı gelmedi. belki öyle diyecektiniz bilemiyorum ama inandırıcı değil. savunmada bunu kullanmayın. küfür etmedim deyin yeter.

kesin ceza alırsın arkadaşım sen... yandın...
ya ne sicili ne bozulması hocam Allah aşkına veliye diyeceğin kardeşim git istediğin yere şikayet et. elinden geleni ardına koyma diklen. oda isterse gitsin şikayet etsin. sana müfettiş değil feriştahı gelse bişe yapamaz. savunmanı alır giderler o en fazla o kadar. Ama sen böyle yaparsan üstüne gelirler haberin olaa

Hocam orta halli git.. Ne alttan al ne de diklen.. Bi sıkıntı çıkmaz inşallah...

Geri